Almanya’da Evlenmek

Almanya’da evlenmek isteyen çift için alınacak izinler, vizeler ya da davetlilerin katılım amacıyla yapması gereken belirli etmenler bulunur. Bunlar konsolosluk ya da büyükelçiliklerle müracaata geçildiği takdirde güncel olarak öğrenilebilir. Fakat genel olarak bilinmesi gereken evlilik vizesi işlemleri, önceden edinilmelidir.

Almanya’da Evlenmek

Almanya’da evlenmek isteyenler gerek Almanya, gerekse Türkiye için çeşitli prosedürleri uygulamalı. Burada Almanya aile birleşimi vizesi tercih edilir. D tipi vize, uzun süreli olarak ziyaret edilen ülkede kalınacağına dair verilen bir vize türüdür. Almanya’da evlenmek isteyen çiftlerin nikahları, evlendirme memurları tarafından kıyılır. Burada dini nikah istenildiği takdirde ek olarak belirlenen yerlere müracaat edildiği zaman gerçekleşir. Evlenme isteği için ilk olarak, nüfus müdürlüğüne bir bildirim sağlanmalıdır. Buradaki nüfus müdürlüğünde bulunan yetkili evlendirme memuru, oturduğunuz yere göre değişkenlik göz edebilir. Almanya’da evlenmek isteyen çiftlerden ayrı ayrı çeşitli evraklar istenir. Bunlar eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalanmış evlenme bildirimine dair evraklar olmalıdır. Eşe ait katılım belgesi diğer eşin de evleneceğine dair yetki belgesinin bulunması önemlidir.

  • Doğum kaydının tasdikli sureti,
  • Almanyalı vatandaş için uluslararası doğum kayıt örneği
  • Türkiye’de Doğan birey için ise nüfus kağıt örneği bulundurulmalıdır.
  • Pasaportlar her iki çift için de 10 yıl kadar eski bir yapıda yer edilmemeli
  • Çiftlerden herhangi biri önceden bir evlilik yapmış ise bu evliliği sona erdiğini ve böyle bir evliliğin olduğuna dair belge
  • Geçmiş zamanda bir evlilik söz konusu olmuşsa bu evliliğin sona erdiğini gösteren boşanma kağıdı
  • Almanya’da ikamet edilmişse bunun belirtildiğine dair bir belge
  • İkametgah edip sonrasında iptal edilmişse buna dair de ayrı bir belge bulunmalıdır.
  • Evlilik öncesinde ortada bir çocuk bulunuyorsa çocuğa ait doğum kayıt örnekleri
  • Türk uyruklu olan kişi için Türkiye’de bulunan nüfus müdürlüklerinden alınmış ıslak imzalı evlenme ehliyet belgesi bulunmalıdır.
  • Düğün Almanya’da gerçekleşecekse Almanca dili bilen bir tercüman önemli bir nitelik taşır. Bu tercüman için gerekli olan masraflar çift tarafından karşılanır.

Almanya’da evlenmek isteyen çift önceden vize işlemleri tamamlayıp, ardından Almanya’ya bir seyahat gerçekleştirilmeli. Almanya’da ayriyeten vize işlemleri bulunmaz.

Bunu yalnızca Almanya vatandaşı olan kişi, ayrı gerçekleştirir. Güncel ve Almanya evlilik işlemleri ile ilgili detaylı bilgileri, Almanya Büyükelçiliği ile iletişime geçtiğiniz takdirde edinebilirsiniz.

Almanya Vatandaşı İle Evlenmek

Almanya’da evlenmek isteyen kişilerim belirli işlemleri tamamlanması gerekir. Almanya vatandaşı ile evlenmek için ilk olarak evlilik vize işlemleri, Almanya büyükelçiliğinin gerek duyduğu şartlara göre tamamlanmalıdır. Çiftlerden birinin Almanyalı olduğuna dair belge bulundurulması, konsolosluğun şartları içerisinde yer edinir. Almanya’da yaşadığını ya da kütüğünün Almanya’dan geldiğine dair bir belge ile birlikte belirtilmeli. Almanya’da evlilik başvurusu için gerekli evraklar bulunur. Bu evraklar eksiksiz, tam ve ileride herhangi bir süreç olmayacak şekilde evrak dosyası içerisinde bulundurulmalıdır. Almanya vatandaşı ile evlenmek için Almanya’da bulunan herhangi bir evlendirme memurluğu tercih edilebilir. Fakat Almanya vatandaşı ile Türkiye’de bir evlilik gerçekleştirilecekse, Almanya vatandaşının Türk Konsolosluğu’nda gerekli işlemlerini tamamlayıp herhangi bir evlendirme memurluğunda da nikah kıyılması mümkündür. Buradaki belgeler;

  • Pasaport,
  • Vatandaşlık belgesi,
  • Önceden bir evlilik yapılmışsa bunu belirten belge ya da bunun gibi çeşitli etmenlerdir.

Almanya vatandaşı ile evlilik süreci öncesinde Almanya Konsolosluğu, Almanya Büyükelçiliği ya da Almanya büyükelçilikleri tarafından görevlendirilmiş diplomatik müdürlüklerle iletişime geçmelisiniz. Almanya yasal olarak evlilik sürecinde farklı şartlar sunabilir ve bu durum güncellik gösterir. Güncel bilgiler büyükelçilik tarafından öğrenilir. Almanya’da evlenecek çiftlere şahitlik edecek kişiler Almanca bilmiyorsa, kesinlikle tercüman bulundurmalı. Nikah Almanya’da kıyılacağı için nikah memuru Almanca konuşan bir şart talebinde bulunur. Burada şahit Almanca bilmiyorsa, tercümanla birlikte nikah salonunda yer edinmesi sorun oluşturmaz. Fakat tercümanların masrafları çift tarafında karşılanır.

Almanyalı Biriyle Evlenmek

Almanyalı biri ile evlenmek istenildiği takdirde, Alman vatandaşı olduğuna dair nitelik önem taşır. Almanyalı biriyle evlenmek ve düğünde Almanya’da gerçekleştirilecekse, vize işlemleri esnasında önceden bir başvuru formu doldurulur. Bu forumda Almanya ziyaretinin evlilik olduğuna dair belirtme, kesinlikle yapılmalıdır. Evraklarda bu şekilde hazırlanıp, evlilik vizesine göre bir dosya takibi yapılır.

Almanya Vatandaşı İle Evlilik

Almanya vatandaşı ile evlilik, ulusal vize başvurusunda ki evraklara göre hazırlanır. Burada özel bir hazırlama gerçekleştirilmelidir. Randevunun alınması, başvuru formlarının doldurulması, seyahat sigortasının yapılması ya da dosyada bulunacak her türlü etmen gerek Almanya Konsolosluğu, gerekse Türk konsolosluklarına uygun olmalıdır. Almanya vatandaşı ile evlilik için Almanya evlilik vizesi, Almanya’da nikah kıyılma işlemleri ya da Almanya’ya evlilik amacıyla gidilmesi mümkündür.

Turist Vizesi İle Almanya’da Evlilik

Vize işlemlerinde, vize türleri farklılık gözetir. Turist vizesi, turizm amaçlı bir seyahat vizesi olarak adlandırılır. Turist vizesi içerisinde otel ve rezervasyon işlemleri, seyahat sigortası gibi etmenler yer edilir. Fakat turist vizesi ile Almanya’da evlilik gerçekleştirileceği esnada bu detay önceden belirtilmelidir. Turist vizesi turizm amaçlı evrakların hazırlandığı bir vize türüdür. Evlilik vizesi ile birbirinden farklıdır. Almanya’da evlenmek isteyen çiftler, turist vizesini değil de Almanya aile birleşimi vizesini tercih etmelidir. Böylelikle herhangi bir problem olmadan, vize süreci sağlanır.

Almanya Evlilik Vizesi

Almanya evlilik vizesi diğer bir ifade ile Almanya aile birleşimi vizesidir. Alman vatandaşı ya da Almanya’da evlenmek isteyen bir kişi ziyaret gerçekleştirmeden önce eşi ile birlikte aile birleşimi vizesini tercih edebilir. Burada dış temsilcilikten alınan D vize ile Almanya’da bulunan yabancılar dairesine müracaat edildiği takdirde oturum kartı istenir.

Oturma izni, evlilik süreci sonrasında halen Almanya’da ikamet edilecekse bu doğrultuda verilir. Fakat yalnızca evlilik amacıyla Almanya’da bulunuluyorsa, bunun için aile birleşimi vizesi yeterli olur. Almanya evlilik vizesi ile ilgili çeşitli evraklar yer edinir.

Evraklar Alman vatandaşı için ayrı, Türk vatandaşı için ayrı nitelikler taşır. Her iki vatandaşta kendi ülkelerinin vize yasalarına uygun nitelikleri taşıyan bir evrak dosyası hazırlamalıdır. Evrak dosyasında ıslak imza gerektiren detaylara özen gösterilmelidir. Aksi takdirde herhangi bir vatandaşın vize sürecinde problem yaşaması diğerini de etkileyebilir. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Almanya’da Düğün

Almanya’da evlenmek isteyen kişiler, düğünü Almanya’da tercih edebilir. Almanya’da düğün esnasında dışarıdan katılımcılar hem Alman vatandaşı, hem de Türk vatandaşı için geçerlidir. Almanya’da yaşayanlar için herhangi bir katılıma dair vize sürecine gerek yoktur. Fakat Türkiye’den Almanya’ya düğün amaçlı bir ziyaret gerçekleştirecekse, kısa süreli C Tipi vize kullanılabilir. C Tipi vize diğer bir ifade ile kısa süreli vize işlemlerinde verilen ve önerilen vize türüdür. Uzun süreli seyahatlerde D tipi tercih edilir. Almanya’da düğüne katılıp sonrasında tekrardan orada bulunacaksa D tipi vize tercih edilmelidir. Fakat düğüne Türkiye’den gelecek misafirlerin süresiz vizeleri var ise bununla gelebilir. Herhangi bir pasaport ya da vize sürecinde bulunmayan vatandaşlar için kısa süreli C Tipi vize çıkarılabilir. Ya da aile birleşimi vizesini tercih ederek, Almanya’da evlenmek isteyen çiftin düğün merasimine katılımı gerçekleşebilir.

Vize Bilgi Bankası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×