Kalıcı Kanada Vizeleri

Kalıcı Kanada Vize Başvuru

Kanada’da kalıcı olarak yerleşmek isteyenlerin alacağı vize, Kalıcı Kanada Vizesi olarak adlandırılıyor. Amerika Birleşik Devletlerinin Yeşil Kart uygulamasının Kanada için uygulanan göçmenlik vizesidir.

İngiltere’de Türk İş Adamları Vizesi

Kalıcı Kanada Vizesi sahipleri, belirli bir bölgede bulunmak veya tek da işverene bağlı kalmak zorunda kalmıyorlar. Bu vizeye sahip olanlar; Kanada’da herhangi bir eyalete taşınabiliyor, hayatını orada sürdürebiliyor, orada çalışabiliyor ve eğitim alabiliyorlar. Kısacası bu vize sahipleri Daimi Oturma İznine sahip kabul ediliyorlar.

Kanada Vizeleri açıldı mı?

Kanada’ya vize almak isteyen kişiler seyahat tarihlerini dikkate alarak en uygun zamanda vize başvurularını gerçekleştirmelidir.

Kanada öğrenci vizesi almak zor mu?

Kanada öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin gerekli olan belgeleri eksiksiz bir şekilde konsolosluklara sunması ve niyetlerinin gerçekten okumak olduğunu kanıtlayabilmeleri bu konuda çok yardımcı olmaktadır.

Kanada Öğrenci Vizesi için bankada ne kadar para olmalı?

Kanada’ya okumaya gidecek olan kişilerin banka hesaplarında en az 4 bin ya da 5 bin civarında paraları olmalıdır.

Ancak, bu vizeyi aldıktan sonra, Daimi Oturma İzin Kartı almanız gerekiyor. Bu kart; Kanada Halkla İlişkiler Kartı olarak da biliniyor. Kart sahiplerinin Kanada’da daimi ikametgâhlarının bulunduğunu ispatlıyor. Göçmen için bir nevi Kanada kimliği anlamına gelen kartın, özellikle seyahatler mutlaka taşınması gerekiyor

Bu vizeye başvurmak için 18 yaş şartı bulunuyor. Ancak, 18 yaşından küçük çocuklar için bu vizeye ebeveynler başvurabiliyor.

Kanada Daimi Vizesinin Faydaları Nelerdir?

Bu vizeye sahip olanlar, Kanada vatandaşlarının haklarının önemli bir kısmından yararlanabiliyorlar.

Kanada Daimi Oturma İzni sahibi olanların kazandığı haklar genel hatlarıyla şunlardır:

Kalıcı Kanada Vizeleri
Kalıcı Kanada Vizeleri
  • Sağlık sigortası dahil Kanadalıların aldığı yardımların çoğunu alabilirler.
  • Kanada’da herhangi bir yerde yaşama, okuma ve çalışma hakları bulunuyorlar.
  • Kanada yasaları ve Kanada Haklar ve Özgürlükler Şartı kapsamında koruma elde ediyorlar.
  • Kanada vatandaşlığı için başvurabiliyorlar.

Ancak tüm bu avantajlardan yararlanma hakkı; vergilerin düzenli olarak ödenmesi ve yasalara tam olarak uymakla sürdürülebiliyor. Bununla birlikte Kanada; daimi ikametgâh sahibi olmanızı seçme ve seçilme hakkı elde etmek için yeterli görmüyor, bu statü ile yüksek düzeyde güvenlik izni gerektiren işlerde çalışmanıza izin vermiyor.

Kalıcı Kanada Vizesi Hangi Durumlarda Alınabilir?

Müracaat sahibinin durumuna bağlı olarak, göçmenlik vizesi almanın farklı yolları bulunuyor. Daimi ikamet için kendi vizeleri olan dört kategori bulunuyor.

Bu kategorilerden durumunuza uyan birisinden istifadeyle vize alabilirsiniz:

  • Kanada’da kalıcı bir iş bulmak
  • Aile Sponsorluk Programından istifade etmek
  • Kanada’da yatırım yapmak ve bir işletme açmak
  • Diğer kalıcı vizeler

Kanada’da Kalıcı Bir İş Bulmak

Kalıcı Kanada Vizesi almanın en ulaşılabilir yolu, ülkede bir iş bulmaktır. Aşağıdaki, bu tür bir vizeye sahip olmak için farklı programlar hakkında bilgi verilmiştir.

Federal Nitelikli Ticaret Programı

Federal Vasıflı Eleman Programı (FSTP) üzerinden verilecek vize aşağıda sıralanan mesleklerdeki nitelikli personele veriliyor:

  • Elektrikçi
  • Marangozlar
  • Uçak Teknisyeni
  • Makinistler
  • Demir işçileri
  • Kaynakçılar
  • Vinç Operatörleri
  • Ağır Hizmet Ekipman Teknisyeni
  • Tesisatçılar vb.

Federal Nitelikli İşçi Programı

Federal Nitelikli Eleman Programı (FSWP) üzerinden verilen vize; Kanada’da ihtiyaç duyulan kritik meslek sahiplerine veriliyor. Bu program üzerinden vize almak için gerekli hazırlıkları yaparak başvurmadan önce Kanada’nın ihtiyaç duyduğu meslek türlerinin neler olduğunun tespiti gerekiyor.

Eyalet Aday Gösterme Programları

Eyalet Aday Gösterme Programları (PNP) vizesi, Kanada ekonomisine katkıda bulunabileceği değerlendirilen düşük veya yarı vasıflı işçilerin istifade edebileceği bir türdür. Bu program dahilinde vize alanlar, ilgili işe daha yüksek talep olan farklı bölgelere yerleştirilebiliyorlar.

Quebec-Seçilmiş Nitelikli İşçi Programı

Kanada’nın, Fransızca konuşan Quebec adlı bir eyaleti bulunuyor. Bu eyalette ihtiyaç duyulan mesleklerden birinde çalışıyorsanız ve Fransızca biliyorsanız bu programa ait vizeyi edinebiliyorsunuz. Bu vizeyi aldığınızda Quebec bölgesine kalıcı olarak taşınmanıza ve çalışmanıza izin veriliyor. Bu şartlar size uyuyorsa Seçilmiş Nitelikli İşçi Programı (QSWP) vizesine başvurabilirsiniz.

Aile Sponsorluk Programı

Kanada Daimi Sakinleri veya Vatandaşları arasında eşiniz, ebeveynleriniz veya büyükanne-büyükbaba gibi bir yakınınız varsa, onların sponsorluğuyla aile birliği talebinde bulunarak Kanada’da Daimi Oturma İzni sahibi olmanızı sağlayan Aile Sponsorluk Programına dahil olabilirsiniz.

Kanada’da bir işletme açmak veya yatırım yapmak

Gelişmiş bir ekonomiye sahip olan Kanada’da ekonomiye kaynak aktararak siz de katkıda bulunabilecek durumdaysanız Kanada Daimi Vizesi sahibi olabiliyorsunuz. Bu program üzerinde vize sahibi olmak için yatırım miktarı üç ayrı dilimde değerlendiriliyor:

A.Göçmen Yatırımcı Programı

Bu programa dâhil olarak vize alabilmek için net varlığınızın 800.000 Kanada Doları veya üzerinde olması gerekiyor.

En az 400.000 Kanada Doları tutarındaki sermayenin devlete verilmesi ve devletin bu sermayeyi 5 yıl içinde geri ödemesi yani bir nevi Kanada Hükümetine faizsiz borç vermek de aynı program içerisinde yer alıyor.

B.Göçmen Yatırımcı Programı – Girişimci Programı

Kanada ekonomisine bireysel olarak katkı sağlanması hedef alan bu program vasıtasıyla da vize alabilirsiniz. Bu programda net katkı değerinin asgari 300.000 Kanada Doları olması gerekiyor. Bu sermaye katkısı ile yatırımcıların, Kanada’da bir yatırımın en az üçte birine sahip olması ve nu yatırımı yönetmesi, ayrıca bu yatırımı takip eden 3 yılın ardından istihdam yaratmayı ve sürdürmeyi taahhüt etmesi gerekiyor.

C.Serbest Meslek Sahibi Kişiler Programı

Serbest Meslek Sahibi Kişiler Programı vizesi; farklı iş kolları, spor, kültür veya çiftçilik konularında beceri sahibi olan ve kendi işini kurabilecek kişilere veriliyor.

Bu kişilerin, işi nasıl finanse edeceklerini göstermeleri ve kuracakları bu iş ile ilgili alanda becerilerini ispatlamaları gerekiyor.

Diğer Kalıcı Vizeler

Diğer kalıcı vizeler, yukarıdaki kategorilere uymayan, ancak Kanada’da daimi ikamet almanıza imkân sağlayan uygulamalardır.

A.Canlı Bakıcı Programı

Kanada’da özel bir evde yaşamayı, yaşlı, engelli veya çocuklara bakmayı kabul ettiğiniz takdirde bakıcı olarak bu vizeyi alabiliyorsunuz.

B.Kanada Deneyim Sınıfı

Kanada Hükümeti, Kanada’da geçici bir vize ile yaşayanlardan bazılarına kalıcı olarak vize verebiliyor. Geçici vize sahibi öğrenciler veya işçilerden kalıcı oturma statüsüne geçmek isteyenlere verilebiliyor.

Kanada’da çalışmış veya eğitim almış bu kişilerin Kanada toplumuyla uyum sağladıkları ve bu toplumla yaşama konusunda belirli bir deneyim kazanmış olmaları onların bu imkândan faydalanmalarında avantaj sağlıyor

Kalıcı Kanada Vizesi Almak İçin Gerekli Belgeler?

Herhangi bir Kanada Vizesi almak için gerekli evraklar ve her bir vizenin kendine has ilave belge ihtiyaçları bulunuyor.

Tüm Kalıcı Kanada Vizeleri için istenen belgeler şunlardır:

  • Son sayfası dışında en az bir boş sayfası olan geçerli bir pasaport.
  • Başvuru belgeleriniz içerisinde İngilizce veya Fransızca dışında bir dilde hazırlanmış olanların yeminli tercüman tarafından yapılmış tercümeleri.
  • Yeterli sayıda fotoğraf (Fotoğraf niteliklerini inceleyiniz).
  • Sabıka kaydı (Herhangi bir suçtan sabıka kaydınız bulunmamalıdır.)
  • Vize ücretinin ödendiğini gösteren makbuz veya banka dekontu.
  • Vize Başvuru Merkezi (VAC) onay formu.
  • Tıbbi muayene raporu.

Bu belgeleri hazırladığınızda alacağınız vizeye özel evrakları hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Kanada Kalıcı vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/kanada-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Daimi Kanada Vizesine Nasıl Başvurulur?

Daimi Kanada Vizelerinin her birinin kendine has bir başvuru süreci bulunuyor.

Ancak genel olarak, başvuru sürecinde aşağıdaki adımların izlenmesi gerekiyor:

  • Kanada Hükümeti web sitesinde “Göçmen” bölümüne girin. Ardından “Başvurup başvuramayacağınızı öğrenin” bölümüne girerek anketi doldurun ve sonuçları bekleyin.
  • Ankete bağlı olarak daimi vizelerden herhangi birini alabilecek durumdaysanız, size bir referans kodu ve nasıl başvuracağınızla ilgili talimatlar verilecektir.
  • Banka bilgilerinizi veya Kanada Hükümeti giriş bilgilerini (GCKey) kullanarak bir hesap oluşturun.
  • Referans kodunuzu girerek ve gerekli belgeleri doldurarak başvurunuzu başlatın ve gönderin.
  • Başvurunuzu gönderdiğinizde, başvuru ücretlerini de ödemeniz gerekecektir.
  • İşlem sonucunu bekleyin. Başvurunuzun bu aşamaya kadar olan bölümünde sorun yoksa vize mülakatına katılmanız ve biyometrik bilgilerinizi vermeniz gerekecektir.
  • Vize işleminizle ilgili gelişmeleri takip etmek için hesabınızı sık sık kontrol edin.
  • Vizeniz onaylanırsa, işlem ücretlerini ödeyin ve Kanada Konsolosluğunun göndereceği talimatlara göre pasaportunuzu gönderin.
  • Konsolosluk, pasaportunuza vizeyi işleyecek ve pasaportunuzla birlikte Daimi Yerleşik Seyahat Kartını (PRTC) gönderecektir.
  • Kartı aldıktan sonra Kanada’ya seyahat edebilirsiniz. Kanada Halkla İlişkiler Kartınız da size postayla ulaştırılacaktır.
Kanada Kalıcı vize başvurusu yapmak ve hızlı bir şekilde randevu almak için >> vizerandevu.com/kanada-vizesi adresini kontrol ediniz ve bize ulaşınız.

Kanada’ya Nasıl Göç Yapılır?

Kanada, birçok insanın göçmen olarak gitmek istediği ülkelerin başında geliyor. Kanada’da göçmen statüsünde bulunmak için farklı yöntemler bulunuyor.

Örneğin:

  • Kanada’da kalıcı bir iş bulmak
  • Aile sponsorluğu sisteminden yararlanmak
  • Kanada’da bir işletme açmak veya yatırım yapmak
  • Kalıcı vize almak için başvurulabilecek diğer yöntemler (mülteciler, bakıcılar vb.)

Kanada’da yaşamak için Kanada göçmenlik başvurusu için gerekli formları doldurmak ve destekleyici belgelerle birlikte müracaat etmek gerekiyor.

Almak istediğiniz Daimi Kanada vizesinin türüne bağlı olarak göçmen statüsü için farklı yöntemlere başvurmaya ihtiyaç duyulacaktır. Başvuruda doğrudan veya dolaylı başvuru yöntemlerini kullanmanız gerekebilir.

Doğrudan başvuru; belgelerinizi ve başvuru formlarınızı hazırlayarak Kanada Hükümetine göndermeniz anlamına gelmektedir. Gönderdiğiniz evraklar, yetkililerce farklı faktörler çerçevesinde değerlendirilerek size vize verilip verilmeyeceğine karar verilecektir.

Dolaylı başvuru; Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) Hesaplayıcısında belirtilen çeşitli faktörlere göre hesaplanan puan tabanlı sistem esasına göre çalışıyor. Bu yöntemle başvurduğunuzda, öncelikle bu vize için uygun olduğunuzu gösterecek şekilde uygun nitelikli bir profil sunmanız gerekir ve sunduğunuz bu profile bağlı olarak yeterli puanı alabilirseniz, Kanada Hükümeti sizi gerekli diğer belgeleri göndererek sizi daimi ikamet başvurusu yapmaya davet edecektir.

Göçmenlik başvurusu için hangi yöntemi kullanmanız gerekirse gereksin, vize türüne bağlı olarak birkaç form doldurmanız gerekecektir.

Kanada’ya Göç Olarak Gitmek İçin Hangi Formları Doldurmanız Gerekir?

Kanada’ya göçmen olarak gitmek için başvuracakların öncelikle başvuru sürecini iyi bilmesi gerekiyor. Hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gereken konulardan birisi de, Kanada Daimi İkametgâh Başvurusu için seçilmeniz veya davet edilmeniz durumunda ne tür formlar doldurmanız gerektiğidir.

Doldurmanız gereken form türleri, statünüze ve ne tür bir daimi ikametin söz konusu olduğuna bağlıdır. Durumunuz; Kanada’da çalışacaklar, ticari yatırımcılar ve girişimciler, Aile Sponsorluk sistemine uygun olanlar vb. statülere uygun olabilir.

Aşağıdaki formları, Kanada Göçmenlik Web Sitesindeki başlangıç ​​referans numarasına bağlı olarak alabilirsiniz. Göçmenlik Bürosu yetkilileri, referans numaranıza göre hangi formları doldurmanız gerektiğini konusunda sizi yönlendireceklerdir.

IMM 0008 SCH2 – Program 2: Kanada Dışındaki Mülteciler

IMM 0008 SCH3 – Çizelge 3: Ekonomik Sınıflar

IMM 0008 SCH4 – Çizelge 4: Ekonomik Sınıflar: Eyalet Adayları

IMM 0008 SCH4a – Çizelge 4a: Ekonomik Sınıflar: Eyalet Adayları – İş Adayları

IMM 0008 SCH5 – Çizelge 5: Ekonomik Sınıflar – Quebec’te İkamet Etme Niyet Beyanı (Ekim 2002)

IMM 0008 SCH6 – Çizelge 6: Ticari Göçmenler – Yatırımcılar ve Girişimciler

IMM 0008 SCH6a – Çizelge 6a: Ticari Göçmenler – Serbest Meslek Sahibi Kişiler

IMM 0008 SCH9 – Çizelge 9: Ekonomik Sınıflar – Quebec’te İkamet Etme Niyet Beyanı (Nisan 2010)

IMM 0008 SCH12 – Çizelge 12: Ek Bilgiler – Kanada’daki Mülteci Davacıları

IMM 0008 SCH13 – Çizelge 13: Ticari Göçmenlik Programları – Business Class Başlatma

IMM 0008 SCH14 – Çizelge 14: Korunan Kişiler ve Sözleşmeli Mülteciler

IMM 0008 SCH15 – Çizelge 15: Çocuk Bakımı Sınıfı

IMM 0008 SCH16 – Çizelge 16: Yüksek Tıbbi İhtiyaç Sahipleri Bakıcı Sınıfı

IMM 0008 DEP – Ek Bağımlılar / Beyan

IMM 1294 – Mali Değerlendirme

IMM 1295 – Kanada Dışında Yapılan Çalışma İzni Başvurusu

IMM 1324 – Ortak Yardım Sponsorluğu Girişimi / Başvurusu

IMM 1344 – Sponsor Başvurusu, Sponsorluk Sözleşmesi ve Taahhüt

İMM 5349 – Daimi İkamet Hakkı Ücreti Kredisi Başvurusu

IMM 5373 – Taahhüt / Sponsorluk Başvurusu

IMM 5373A – Yerleşim Planı ve Mali Değerlendirme

IMM 5373B – Beş Kişilik Bir Grup için Finansal Profil

IMM 5373PP – Bir Kamu Politikası Kapsamında Sponsorluk Taahhüt / Başvuru

IMM 5406 – Ek Aile Bilgileri

IMM 5409 – Ortak Hukuk Birliği Kanuni Beyannamesi

IMM 5476 – Bir Temsilcinin Kullanımı

IMM 5494 – Yerleşim planı – Ortak Yardım Sponsorluğu

IMM 5501 – Ekonomik Sınıflar: Atlantik Göçmenlik Pilot Programı

IMM 5768 – Ebeveynler ve Büyükanne ve Büyükbaba için Mali Değerlendirme Sponsorluğu

IMM 5444 – Daimi Yerleşik Kart Başvurusu

Kanada vize başvuru formu ile vize için mutlaka düzenlenmesi gereken dilekçe örneklerine >> vizerandevu.com/kanada-vize-formu adresinden ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

Kanada Göçmenlik Hakkında Sık Sorulan Sorular (SSS)

Kanada’da yaşamak isteyen başvuru sahipleri için farklı belgeler hazırlanmış olsa da belgelerin yeterince açıklayamadığı durumlar ve belgelerde hiç yer almayan çok farklı hususlar bulunabiliyor. Aşağıda, Kanada’ya göçle ilgili en çok sorulan soruların bazılarının cevapları bulunmaktadır.

Göçmenlik Başvurusunu Nasıl Doldururum?

Sizinle hiç ilgili olmasa bile tüm soruları cevaplamanız gerekiyor. Boş soru bırakmanız yetkililer tarafından formun eksik doldurulduğu şeklinde değerlendirilerek formu tam doldurmanız için başvuru belgeleriniz iade edilebilir ya da başvurunuz doğrudan reddedilebilir.

Bir soru sizin için geçerli değilse veya cevabınız yoksa boş bırakmak yerine cevap olarak “uygun değil” veya “Yok” yazın.

Yazılı olarak başvuru yapıyorsanız ve cevap kullandığınız kâğıda sığmıyorsa cevap için ayrı bir kağıt kullanın ve sayfanın üst kısmına cevapladığınız sorunun numarasını yazın.

Müşteri Kimliğim Nedir?

İlk müracaat sırasında, bir müşteri kimlik kimliği olmayacaktır. İlk başvurunun ardından size gönderilen belgelerin üzerinde 0000-0000 veya 00-0000-0000 gibi sekiz ila on haneli bir numara olacaktır.

Bu numara size özel bir numaradır ve bir kez aldığınızda tüm belgelerde kullanmanız gerekecektir.

İlk kez başvuru yapıyor iseniz, numarayı yazmanız gereken boşluğa “N/A” yazmalısınız. Form buna izin vermediği hallerde boş bırakmalısınız.

UCI Nedir?

Bir UCI(Unique Client Identifier), sadece bir istemci kimliği için tahsis edilmiş bir addır. Yukarıdaki soruda açıklanan müşteri kimliği UCI ile aynı rakamları ifade ediyor. Dolayısıyla ilk başvurduğunuzda bir UCI olmayacak. A

ncak Kanada Göçmenlik Bürosu size başvurunuzu kabul eden veya değerlendiren herhangi bir belge gönderdiğinde bu numarayı kullanmaya başlayacak ve size de böylece ulaşacaktır. Bu numara şu formda sekiz ila on basamaktan oluşacak şekilde tahsis edilmektedir: 0000-0000 veya 00-0000-0000.

İlk kez başvuruyorsanız, numarayı yazmanız gereken boşluğa “N/A” yazmalısınız. Form buna izin vermediği takdirde boş bırakmalısınız.

Müşteri Kimliğimi (UCI) Unutursam Ne Yapmalıyım?

Müşteri kimlik numaranızı(UCI) unutmanız doğal bir durumdur. Sekiz ila on basamaktan oluşan bu sayının hatırlanamamasına sık sık rastlanıyor. Bu numaranın; Kanada Göçmen Bürosunun size gönderdiği tüm belgelerde bulunduğunu unutmayın. UCI’niz veya müşteri kimliğinizi bu belgelerde veya Daimi İkamet (PR) kartınızda, varsa öğrenim veya çalışma izni belgelerinizde de bulabilirsiniz.

Göçmen Bürosundan size gönderilen bir belge yanınızda yoksa veya elinizde başka belge bulunmuyorsa alanı boş bırakabilirsiniz. Bu bölüm yetkililerce dolduracaktır.

Formdaki Soru/Sorular Benim İçin Geçerli Değilse?

Başvuru formu sizin için geçerli olmayan sorular içerebileceği gibi cevaplayamadığınız sorular da olabilir. Hiçbir soruyu boş bırakmamalısınız. İlgili alana “uygun değil” veya “Yok” yazmalısınız. Alanı boş bırakırsanız, başvurunuzun eksik olması nedeniyle reddedilme veya iade edilme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Başvuru İçin Gereken Belgelerimi Hangi Dillerde Sunmalıyım?

Kanada resmi dilleri İngilizce ve Fransızcadır. Bu nedenle destekleyici belgeleriniz bu dillerden birinde olmalıdır. Belgeleriniz başka bir dildeyse, belgelerin yeminli bir tercümandan iki dilden birine çevrilmesini sağlamalısınız. Çevrilen her belgede, orijinal belgenin onaylı kopyası, çevrilmiş belgeler ve onu çeviren kişinin yeminli beyanı bulunmalıdır.

Bir Temsilci Kullanmıyorsam Boş Bir Temsilci Kullanımı Formu Göndermeli Miyim?

Hayır, bir temsilci kullanmıyorsanız, başvuru belgelerinizle birlikte “Temsilci Kullanımı Formu”nu göndermenize gerek yoktur. Ancak bir temsilci kullandığınızda formu göndermeniz zorunludur.

Göçmenlik Başvurusunda Daha Hızlı İşlem Nasıl Yapılır?

Yaptığınız başvurunun işleme konulması ile ilgili bir zaman tahdidi bulunmuyor. İşlem süresi, durumunuza ve gönderdiğiniz belgelere bağlı olarak farklılık gösterir. Bu nedenle, işlem aşamasına müdahil olamaz ve bu aşamayı hızlandıramazsınız.

Ancak, başvurunuzda aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gecikmelerin önüne geçecektir:

  • Formları doğru bir şekilde eksiksiz doldurun
  • Kişisel bilgilerinizdeki (isim, aile durumu, iletişim bilgileri vb.) herhangi bir değişiklik konusunda Kanada Göçmenlik Bürosunu bilgilendirin.
  • Destekleyici belgeleri İngilizce ve Fransızca dışında farklı bir dilde göndermeyin
  • Başvurunuz hakkında yanlış bilgi vermeyin
  • Suç veya güvenlik sorununuz varsa bilgi verin
  • Boşanma, velayet sorunları, eksik evlat edinme gibi sorunlarınız varsa bilgi verin.

Göçmenlik Başvurum Reddedilirse Hemen Tekrar Başvurabilir miyim Yoksa Beklemek Zorunda mıyım?

Kanada Göçmen Bürosu Daimi İkamet başvurunuzu reddettiyse, sizi bilgilendirmek ve ret nedenlerini bildirmek için size bir mektup göndereceklerdir. Başvurunuzu reddettikten sonra, mektupta tekrar başvuru yapamayacağınızı belirten bir ibare bulunmadığı müddetçe istediğiniz zaman tekrar başvurabilirsiniz.

Kanada Göçmen Bürosu, belirli bir süre tekrar başvuru yapmanızı kabul etmeyeceğini de bildirebilir. Bunun farklı nedenleri olabilir. Bu süre geçtikten sonra, önceki başvuruda olmayan yeni bilgileri de evraklarınıza ekleyerek tekrar başvurabilirsiniz. Son başvurunuzdaki aynı belge ve bilgileri kullanıyorsanız Kanada’ya göçmenlik başvurusunda bulunmanız anlam ifade etmeyecektir.

Kanada’da Daimi Oturma İzni Statümü Kaybetmem Mümkün mü?

PR Kartını aldıktan sonraki beş yıllık süre içerisinde asgari iki yıl Kanada’da yaşamalısınız. Aksi takdirde statünüzü kaybedersiniz.

İkamet zorunluluğu dışında aşağıdaki sebepler de statü kaybıyla sonuçlanır:

  • Bir yargıç, bir soruşturma veya temyizden sonra daimi ikamet etmediğinize karar verirse.
  • Statünüzü gönüllü olarak reddedersiniz,
  • Herhangi bir sebeple sınır dışı edilirsiniz,
  • Kanada vatandaşlına geçerseniz.

Statünüzü kaybetmemek için vizenizin tüm kurallarına ve Kanada kanunlarına uymalısınız.

Kalıcı Kanada Vizeleri Video;

Kanada Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×