Fransa Aile Vizesi

Fransa Aile Vize Başvuru

Fransız aile vizesi, yabancıların aileleriyle birlikte Fransa’ya gelmelerini sağlayan bir vizedir. Fransa aile vizesi ile aile üyeleri, eş ve çocuklar dahil olmak üzere bir yıla kadar Fransa’yı ziyaret edebilir.

Fransa aile vizesi için gerekli destekleyici belgelerin dışında kalıcı veya geçici Fransa’da yaşayan bir aile üyesine katılmak isteyenler için temel uygunluk kriteri, Fransa’da yaşayan aile üyesinin akraba olması zorunluluğudur.

  • Avrupa Birliği veya Amerika Bölgesi Vatandaşı
  • Fransız Vatandaşı
  • Fransa’da Yasal Olarak İkamet Eden Yabancı Uyruklu Kişi

Fransa’ya uzun süreli vize ile giren kişiler, Fransa’ya giriş sağladıktan sonra Fransız makamlarına kaydını yaptırmalıdır ve oturma izni başvurusunda bulunmalıdır.

Fransa Aile Vizesinin Türleri Nelerdir?

Aile üyelerinizden biri Fransa’da Fransız vatandaşı veya AB vatandaşı olarak yaşıyor ve sizde aile üyenizi ziyaret etmek istiyorsanız vizeye ihtiyacınız vardır. Bu noktada başvurmak istediğiniz aile vizesinin türü her ne olursa olsun diğer vize prosedürleri ile hemen hemen aynı olacaktır. Yine de aile vizesi duruma göre farklılık gösterdiği için hangi vize türüne başvuracağınızı belirlemelisiniz.

Fransız Vatandaşı Olan Kişinin Ailesi için Fransa Aile Vizesi

Bir Fransız vatandaşı, yabancı uyruklu birisiyle evlendiyse veya Fransız olmayan bir çocuğu ya da ebeveyni varsa, uzun süreli aile vizesi ile bir yıla kadar Fransa’da kalabilir. Fransız vatandaşı ve vize için başvuruda bulunan kişinin karşılaması gereken bazı kriterler vardır.

Fransa’da yaşayan kişinin, aile üyesi olarak kabul edilebilmesi için gerekli kriterler şöyledir;

Fransa Aile Vizesi
Fransa Aile Vizesi
  • Eş.
  • 21 Yaşın altında bulunan çocuklar.
  • Eşinin yaşlı bir akrabası
  • Bir Fransız vatandaşının ebeveyni veya büyük ebeveyni.

Yabancı uyruklu bir kişinin yukarıda belirtilen şartlar altında ‘’Copie Integrale de I Acte de Mariage’’ isimli Fransız evlilik cüzdanını, çocukların doğum belgesini ve Fransız vatandaşına ilişkin belgeleri sunması gereklidir.

Fransız vatandaşının evliliği vize başvuru tarihinden 3 yıl önce gerçekleşmemiş ise 10 yıllık ikamet kartı almaya hak kazanır.

AB, AEA ve İsviçre Vatandaşının Bir Aile Üyesi İçin Fransa Aile Vizesi

Söz konusu vize daha çok oturma iznidir, AB vatandaşlarının 21 yaşından küçüklerinin ebeveynleri veya eşleri Fransa’da 90 günden fazla kalmak için Fransa’ya girmek zorundadır. Bu durum Schengen kısa süreli vize yönetmeliğince gereklidir. Fransa’ya girdikten sonra ise ‘’ Carte de Sejour’’ belgesi için Fransız valiliğine başvurulması gereklidir.

AB vatandaşlarının, Fransa’da yaşayan aile üyesi ile olan ilişkisini kanıtlaması gerekmektedir. AB, AEA ve İsviçre vatandaşlarının aile üyesi kabul edilebilmek için aşağıda belirtilen kriterlerden herhangi biri karşılanmalıdır.

  • Eş.
  • Soy bağı olan veya 21 yaşın altında olduğu için bakla yükümlü olunan kişi.
  • Doğrudan bağımlı yaşlı akraba.
  • Eşin doğrudan bakmakla yükümlü olduğu kişi veya soy bağı olduğu kişi.

Söz konusu vize türüne başvururken herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

AB, AEA ve İsviçre Vatandaşı Olmayanların Akrabası İçin Fransız Aile Vizesi

Fransa’da yaşayan Fransız, AB veya AEA vatandaşı olmayan bir aile üyeniz var ise yine de uzun süreli Fransa aile vizesine başvurma hakkınız vardır. Bu durumda Fransa’da yaşayan aile üyenizin, sizi destekleyebilecek maddi imkanlara sahip olduğunu göstermesi gereklidir. Aynı zamanda sizde Fransa’ya seyahat etmek ve Fransa’da yaşamak için gerekli maddi imkanınızın olduğunu göstermelisiniz.

Fransa’da Yaşayan ve Yetenek Pasaportuna Sahip Aile Üyesinin Aile Üyeleri İçin Fransız Aile Vizesi

Fransa’da yaşayan aile üyenizin yetenek pasaportu veya Fransız AB Mavi Kartı var ise, kişinin aile üyeleri otomatik olarak özel ve aile hayatı adı ile verilen oturma iznini almaya hak kazanacaktır. Söz konusu izin kapsamında aile üyeleri Fransa’da kalabildiği gibi aynı zamanda Fransa’da çalışabilir.

Fransa Evlat Edinme Vizesi

Söz konusu vize, Fransa’da yaşayan ve yabancı bir ülkedeki çocuğu evlat edinmek isteyen kişiler içindir. Bu vize ile evlat edinilen çocuk Fransa’ya getirilebilir. Bu konuda yetkili kurum ise Uluslararası Evlat Edinme Misyon Kuruludur. Söz konusu kurul evlat edinme için uzun süreli vize konusunda karar yetkisine sahiptir.

Evlat edinilmek istenilen çocuğun Fransız vatandaşı yurtdışındayken evlat edinilmesi durumunda çocuk Fransız vatandaşı olarak kabul edilecek ve durum çocuğun ebeveyni ile birleşmesi kapsamında değerlendirilecektir.

Fransa Aile Vizesine Nasıl Başvurabilirim?

Fransa’da uzun süreli aile vizesi için gerekli başvuru aşamaları, diğer Fransa vizeleri ile hemen hemen aynıdır. Aile vizesinde farklılık gösteren temel husus, başvuru evraklarıdır. Fransa aile vizesi başvurunuzu başarıyla tamamlamak adına aşağıda belirtilen adımları izleyin.

Fransa Aile Vizesine Başvurmanız Gerekip Gerekmediğini Kontrol Edin

Uzun süreli Fransız aile vizesine ihtiyacınızın olup olmadığı Fransa’yı ziyaret amacınız ve vatandaşı olduğunuz ülke ile alakalıdır. Fransa’ya seyahat etmek ve 3 aydan fazla kalmak isteyen kişilerin uzun süreli vize alması gerekmektedir, ancak bazı ülkelerin vatandaşları söz konusu durumdan muaftır.

Bazı ülkelerin vatandaşları uzun süreli vizeden muaf olsa da Fransa’da 6 aydan daha fazla kalmak istiyorsa oturma iznine başvurmak zorundadır.

Fransa Uzun Süreli Vize Başvuru Formunu Doldurun

Fransız uzun süreli vize başvuru formunu çevrim içi elde edebilir veya ülkenizde bulunan Fransız Büyükelçiliğinden mail yoluyla isteyebilirsiniz.

Fransa Aile vizesi başvuru formu ile vize için mutlaka sunulması gereken dilekçe örneklerine >> vizerandevu.com/fransa-vize-formu adresinden ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

Belgeleri Toplayın

Fransa Aile vizesine başvururken, ülkenizde bulunan Fransız büyükelçiliği veya Konsolosluğunun gün içerisinde istediği bazı evrakları karşılamanız gerekecektir.

Fransız Aile vizesine başvurulurken aşağıdaki belgelere ihtiyaç duyulacaktır.

  • Fransa Ulusal Vize Başvuru Formu: Aile vizesi için Fransa Ulusal Vize Başvuru Formunun doldurulması zorunludur.
  • İki Adet Fotoğraf: Üç aydan eski olmamak kaydıyla iki adet fotoğrafınız gerekli olacaktır.
  • Pasaport: Pasaportunuzun geçerlilik tarihini kontrol ettikten sonra, pasaportunuzda en az iki boş sayfanın bulunup bulunmadığını da kontrol etmelisiniz.
  • Eski Vizelerin Kopyaları: Herhangi bir ülke için vize almış iseniz vizenin kopyalarını da yetkili kişilere sunmalısınız.
  • Sabıka Kaydı: Ülkenizde herhangi bir suça karışmadığınızı gösteren sabıka kaydınızı yetkililere sunmalısınız.
  • Vize Ücretini Ödediğinize Dair Kanıt: Ödediğiniz vize ücretinin dekontunu yetkililere sunmalısınız.

Fransız Vatandaşının Eşi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Fransa’da yaşayan eşin pasaport ve kimlik kartı ile uyruğunun kanıtlanması.
  • Fransız nüfus kayıt defterinde kayıtlı evlilik cüzdanı.

AB Vatandaşının Eşi ve Çocuğu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Anne ve babanın pasaportu.
  • Çocuk yalnız bir ebeveyni ile seyahat ediyorsa gerekli izin belgesi.
  • Çocuğun velayeti bir ebeveynin üzerineyse mahkeme kararı.
  • AB, AEA ve İsviçre Ulusal Avrupa vatandaşının pasaportu.
  • AB Aile üyesinden, vize başvurusunda bulunan çocuğa bakmakla yükümlü olduğunu gösteren yeminli beyan.
  • Fransa’da yaşayan çocuk ve eş ile ilişkinin kanıtlanması.

Fransız Vatandaşı Olan Çocuğun Ailesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Başvuru Sahibi ile Fransız vatandaşı olan çocuk ile aile bağının bulunduğunu gösteren kanıtı, yani doğum belgesi.
  • Çocuğun Fransız vatandaşı olduğunun kanıtı, yani geçerli pasaportu veya CNIS belgesi.
  • Fransa’da seyahat ettiğinizin veya Fransa vatandaşına katıldığınızın kanıtı.

Randevu Alın

11 yaşından büyük her kişi zorunlu olan mülakat için randevu almalıdır. Randevu işlemlerini ülkenizde bulunan Fransız büyükelçiliğinin resmi sitesi aracılığı ile çevrim içi yapabilirsiniz. Ya da Fransa büyükelçiliğine giderek randevu işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Mülakata Gelin

Randevu gününde mülakata zamanında gitmek oldukça önemlidir, aksi halde randevu zamanının geçmesi yerinize bir başkasının alınmasını ve sizin yeniden randevu tarihi almanızı gerektirebilir. Bu durum sizin için zaman kaybı olacaktır.

Mülakat esnasında rahat görünmeye özen gösterin, gereksiz tedirginliğiniz yetkililer üzerinde olumsuz etki bırakabilir. Mülakata girmeden önce belgelerinizin eksiksiz olduğunu kontrol edin. Mülakat yaklaşık 10 dakika sürecektir, Fransız yetkililer neden Fransa’ya seyahat etmek istediğinizi, amacınızı veya buna benzer soruları size yöneltecektir.

Mülakat esnasında rahat görünmek ve tedirginliğinizi yansıtmamak için sorulması muhtemel soruların cevaplarına çalışabilirsiniz. Ayrıca ilk izlenim açısından görünüşünüz önemlidir, fazla resmi olmamak kaydı ile temiz ve düzenli bir kıyafet seçimi mülakatın olumlu geçmesine katkı da bulunabilir. Belgelerinizin eksiksiz olması halinde endişe etmenizi gerektirecek hiçbir durum söz konusu değildir, bu sebeple heyecanınızı bastırmaya özen göstermelisiniz.

Fransız Aile Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Fransız Hükümeti tarafından belirlenen Fransa Aile vizesi başvuru ücreti 99 €’dur. Bununla birlikte uzun süreli vize için başvuru ücreti 15 €’dur.

Fransız vatandaşının aile üyeleri ve AB, AEA, İsviçre ülkesinin vatandaşları vize ücretinden muaftır.

Fransa Aile vize ücretleri, konsolosluk ve aracı kurum hizmet bedelleri ile birlikte >> vizerandevu.com/fransa-vize-ucreti sayfamızda açıklanmıştır.

Fransa Aile Vizesi Video;

Fransa Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×