Fransa Aile Birleşimi: Başvuru (2023)

Fransa Aile Birleşimi Başvurusu

 

Fransa Vize Formu ve Dilekçe 2021
Fransa Vize Formu ve Dilekçe

Fransa vize başvuru evrakları; Fransa Aile Birleşim Vizesi Başvuru için Fransa Cumhuriyeti tarafından istenen evraklar hazırlanır ve teslim edilmelidir. Vize takibi için Vize Randevu iletişim için Fransa Konsoloslukları, Fransa Schengen vize başvuru evraklarında duruma göre farklı isteklerde bulunabilmektedir.

  • Vize Randevu ekibimiz Fransa vize başvurularınız için danışmanlık hizmeti sunmakta sizlere kurumsal ve bireysel olarak titiz hizmet vermektedir. Vize Randevu hizmetlerimizden yararlandığınız takdirde (telefon, e-posta, mesaj) herhangi bir ücret ödenmemektedir.
  • Yanına yerleşmek istediğiniz kişinin en az 1 yıldır Fransa’da yaşıyor olması ve ikametinin bulunması gerekmektedir. Gittiğiniz kişinin sizin finansal ihtiyaçlarınızı karşılayacak gelirinin olması gerekmektedir.
  • Bu gelir asgari ücret (1445 €) altında olmamalıdır. Yaşamak istediğiniz kişinin ikamet ettiği ev birlikte yaşamaya uygunluğu bulunmak zorundadır. Yanına gitmek istediğiniz kişi Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisine finansal geliri ve ikamet bilgileri ile bizzat başvuru yapması gerekmektedir.
  • Fransa Aile Birleşimi Vizesi Türkiye Cumhuriyetin’de yaşayan vatandaşların Fransa Cumhuriyetin’de yaşamakta olan eşlerinin yada çocuklarının yanlarına yerleşmek veya Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan çocuklarını yanlarına alabilmek için başvuru yapmaları gereken vize türüdür.
Bu tip vizeler D TİPİ VİZE (uzun vize) kategorisinde olduğundan direk Fransa Konsolosluklarına ve Fransa Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Başvuru için Fransa Cumhuriyeti tarafından istenen evraklar hazırlanmalı ve teslim edilmelidir. Duruma göre evraklarda değişiklik, ek evrak isteme , sürenin uzaması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Fransa  Vize Ücretleri Hakkında Bilgi

Fransa  Vize Ücretleri Hakkında Bilgi

Fransa vize ücreti ve Fransa vize harç bedelleri Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir.

Seyahatinizin amacı, süresi, ücretler üzerinde değişiklik göstermektedir. Fransa vize başvurusu yapmadan önce Fransa Konsolosluğu ile iletişim kurup ücretler hakkında bilgi alınması tavsiye edilir.

Fransa vize başvuru evrak hazırlama işlemlerini birebir kendiniz yapmak isterseniz evrak ücretlerini kendiniz ödemeniz gerekmektedir.

Fransa Konsolosluğu anlaşmalı acentalar ise sizin hazırlık aşamasında olan evraklarınız dan herhangi bir ücret talep etmemektedir.
Fransa Aile Oturum Vize Başvuru Evrakları

·         Fransa Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu: Fransa Aile Birleşimi Vizesi için Fransızca dilinde olacak şekilde eksiksiz ve hatasız doldurmanız gerekir. Formları iki adet halinde hazırlamalısınız. Bu form başvuru sahibi kişi tarafından imzalanmalıdır.

  • Pasaport: Aile Birleşimi başvurusunda bulunan kişinin pasaportunun en az 2 yıl geçerlilik süresi olmalıdır. Eğer pasaportunuz uygun değilse en yakın emniyet müdürlüğünden pasaport çıkartabilirsiniz.
  • 2 Adet Fotoğraf: Vize başvurusunda dosyalarda 2 adet biyometrik fotoğraf bulundurulmalıdır. Fotoğraflar son güncel halinizi belli edecek biçimde yüzünüzü kapatacak aksesuar örtü vs. bulunmadan çekilmiş olmamalıdır.
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B): Fransa Aile Birleşimi Vize başvurusunda bulunurken eğer resmi nikahınız Türkiye’de yapılmışsa evlilik cüzdanınızı Fransa Cumhuriyeti kabul etmemektedir. Evliliğinizi kanıtlamak için Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) almak zorundasınız. Nikahınız kıyıldıktan sonra nüfusa kaydetme işlemi gerçekleştiyse bu belgeyi nüfus müdürlüğünüzden alabilirsiniz.
  • Başvuruyu yapan kişiler 17 yaşında evlendiler ise; anne baba muvafakatnameleri Fransızca tercümeleri ile birlikte hazırlanmalıdır.
  • Başvuruyu yapan kişiler 16 yaşından küçük ise, evlenmelerine mani olmadığına karar veren mahkeme kararı da Fransızca tercümesi ile birlikte hazırlanmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fransa Aile Birleşimi Vize başvurusu için kimliğiniz arka ve ön kısmını okunaklı olacak şekilde fotokopisini temin etmelisiniz.
  • İkametgah belgesi: Başvuru sahibi hazırladığı belgeler arasında bağlı bulunduğu bölgeden aldığı ikamet belgesini de eklemelidir. İkametgah evrakını nüfus müdürlüğü veya bağlı bulunduğu muhtarlıktan alabilirler.
  • Tam  Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Fransa Aile Birleşimi Vize başvurusunda bu belge mutlaka olmalıdır.

Fransa Aile Birleşimi: Başvuru (2023) Video;

Fransa Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×