Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar 2023

Schengen Vize Evrakları

Konsoloslukların istemiş olduğu güncel evrak listesi: Schengen, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İngiltere, Amerika ve diğer schengen ülkeleri için hazırlanmıştır. Bu evrak listesi ve sırlaması ile tüm ülkelere eksiksiz bir evrak hazırlayabilir başvurunuzu sorunsuz tamamlayabilirsiniz.

Schengen vize evrakları Schengen vize bölgesindeki ülkelere seyahat etmek isteyen vize başvuru sahiplerinin vize başvurularında tamamlaması gereken kişisel, mali ve seyahat ile ilgili evraklardan oluşmaktadır. Başvuru yapılan vize türüne göre değişebilen evraklar kişisel durumlara göre de farklılık gösterebilmektedir.

 

Schengen vize evrakları tüm vize başvuru türünde verilmesi gereken temel evraklardan ve kişilerin durumlarına göre verilen ek evraklardan oluşmaktadır. Tüm Schengen vize başvurularında gerekli evraklar eksiksiz, hatasız ve onaylı olarak sunulmalıdır.

1. Schengen Vize Başvurusu İçin Gerekli Temel Evraklar

Schengen vize başvurularında her başvuru sahibinin vermesi gereken temel evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar hazırlanıp tamamlandıktan sonra başvuru sahipleri vize türü ve kendi durumlarına uygun ek belgeleri hazırlayarak vize başvuru dosyasını hazırlar.

Schengen vize evrakları arasında Schengen vize başvurusu için gerekli temel evraklar şunlardır:

  • Vize başvuru sahibinin kimlik belgeleri fotokopileri- Schengen vize başvurusunda bulunan kişiler nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı renkli fotokopilerini hazırlamalıdır. Kimlik belgelerinin ön yüzü ve arka yüzü ayrı ayrı fotokopi olarak sunulmalıdır.
  • Geçerli Pasaport, eski pasaportların ve Schengen vizelerinin fotokopileri- Son 10 yıl içinde alınmış pasaportun geçerlilik süresi 3 aydan az olmamalıdır. Pasaportun 2 sayfası boş olmalı, vizeli sayfalarının renkli fotokopileri A4 boyutunda çektirilmelidir. Eski pasaportların ve vizeli sayfalarının fotokopileri de sunulmalıdır.
  • Schengen vize başvuru formu ve vize talep dilekçesi- Schengen vize başvur formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Verilen bilgiler doğru olmalıdır. Islak imza ile imzalanmalı, tarih mutlaka bulunmalıdır. Vize talep dilekçesi içerik ve şekil yönünden uygun olmalıdır. Ticari vize talep dilekçeleri firma antetli kağıdında hazırlanan daha kurumsal dilekçelerdir. Konsolosluğa hitaben yazılan dilekçede seyahat amacı ve tarihleri belirtilir. Türkçe ya da Almanca, İngilizce yazılabilen dilekçede ıslak imza olmalıdır, ticari dilekçelerde kaşe ve imza sirküleri istenir.
Vize başvurusu için seyahat amacınızı anlatan doğru bir dilekçe yazmalısınız. En doğru dilekçe nasıl yazılır, örneklerini indirmek ve kendinize göre düzenlemek için sayfamızı ziyaret ediniz>>> vizerandevu.com/vize-basvurusu-dilekce-ornekleri
  • Vize başvuru dosyası ve başvuru formu için Biyometrik Fotoğraflar- Beyaz arka fonda çektirilmiş biyometrik fotoğraflar 35mmx45mm boyutlarında olmalıdır. Kişinin yüzü cepheden net olarak görülmelidir. Vize başvuru dosyası için 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Vize başvuru formuna bir tane biyometrik fotoğraf yapıştırılmalıdır.
Vize başvuru formu nasıl doldurulur, hatasız bir şekil’de doldurmak için sayfamızı mutlaka kontrol etmelisiniz. >>> vizerandevu.com/vize-basvuru-formu
  • Vize başvuru sahibinin tam vukuatlı nüfus kayıt bilgisi- Tüm aile bireylerinin kişisel bilgilerini ve ikametgahlarını da içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği barkotlu olmalıdır. E-devlet İnternet sitesinden alınabilir, 18 yaşından küçükler için bu belge Nüfus Müdürlüklerinden alınır.
  • İkametgâh Senedi- Güncel tarihli ikametgâh bildirim E-devlet İnternet sitesinden barkotlu alınmalıdır. 18 yaşından küçükler ise bu belgeyi Nüfus Müdürlüklerinden alabilir.
  • Schengen vize bölgesinde geçerli seyahat sağlık sigortası- Schengen vize bölgesi ülkelerinde geçerli olacak seyahat sağlık sigortası, seyahat tarihlerini mutlaka kapsamalıdır, seyahatten bir öncesini ve bir gün sonrasını da içermelidir. Asgari 30.000 Euro bedelli olarak düzenlenen seyahat sağlık sigortası süresi uygun bir şekilde belirlenmelidir.
Vize için seyahat sağlık sigortası zorunludur. Ancak bu sigorta genelde yanlış anlaşılıyor ve hatalı yaptırılıyor, en uygun ve vize için geçerli seyahat sağlık sigortası nasıl yapılır sayfamızı ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.>>> vizerandevu.com/seyahat-vize-sigortasi
  • 18 yaşından küçükler için Muvafakatname- 18 yaşından küçük çocuklar için noter onaylı muvafakatname hazırlanmalıdır. Seyahat esnasında ebeveynler çocuğun yanında olsa bile bu belge istenmektedir. Muvafakatname yeminli tercüman onayı ile sunulmalıdır. Ebeveynler dışında başka biri ile seyahat edecek çocuklar için ebeveyn onaylı izin belgesi düzenlenmelidir. İzin belgesinde her iki ebeveynin imzası olmalıdır. Çocuğun velayeti tek ebeveynde ise diğer eşin ölüm belgesi ya da boşanma belgeleri ile velayet belgesi sunulmalıdır.
  • AB/AET/İsviçre vatandaşı aile bireyinin belgeleri- AB-AET ve İsviçre vatandaşı aile bireyi ile akrabalık ilişkisini gösteren belgeler verilmelidir. Nüfus kayıt örneği yanında bu ülke vatandaşı aile bireyinin pasaport fotokopileri sunulmalıdır.
  • Vize için konsolosluk görüşmeye davet edebilir veya telefonda mülakat yapmak isteyebilir. Vize görüşmesinde neler sorulur öğrenmek için sayfamızı mutlaka ziyaret ediniz.>>> vizerandevu.com/vize-gorusmesi
  • Vizesi başvurularında mülakatta neler sorulmaktadır. Konsolosluk tarafından en çok sorulan şunlardır. >>> vizerandevu.com/vize-mulakat-sorulari

2. Seyahat ve Ulaşım Aracını Kanıtlayan Evraklar

Seyahat edilecek ulaşım araçlarının rezervasyonları vize başvuru dosyasında bulunmalıdır. Kendi aracı ile seyahat edecekler ek belgeler sunmalıdır. Ulaşım araçları ile ilgili verilmesi gereken belgeler şunlardır:

  • Uçak, gemi, otobüs bilet rezervasyonları vize dosyasına eklenmelidir.
  • Tur aracılığı ile satın alınan seyahatlerin ulaşım rezervasyon belgeleri sunulmalıdır. Seyahat acentesinden bu belgeler temin edilebilir.
  • Kendi aracıyla seyahate çıkan kişiler araçlarının yeşil sigortalarını dosyaya eklemelidir. Ehliyet fotokopisi verilmelidir. Seyahat rotası ve araçta bulunacak kişilerin listesi ruhsatın altına yazılmalıdır.
Vize başvurularında uçak rezervasyonu talep etmektedir. Uçak rezervasyonu nasıl olmalıdır, ücretsiz olarak nasıl yapılır sayfamızdan öğrenebilirsiniz.>>> vizerandevu.com/vize-basvurusu-ucak-rezervasyonu

3. Seyahat Amacını ve Konaklama Kanıtlar Evraklar

Schengen vize bölgesine seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarını belirler ve vize taleplerinde bunu belirtirler. Schengen vize türleri seyahat amaçlarına göre düzenlenmiştir. Vize türlerine göre verilmesi gereken belgeler değişmektedir. Konaklama belgeleri de bu belgeler arasındadır.

Vize için bir konaklama belgesi ibraz etmeniz zorunludur. Otel rezervasyonları ücretlidir. Ancak ücretsiz ve Almanya konsolosluğun ’un istediği şekilde rezervasyon nasıl yapılır öğrenmek için hemen sayfamızı ziyaret ediniz.>>> vizerandevu.com/vize-basvurusu-otel-rezervasyonu
Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar 2021
Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar 2023

4. Schengen Turistik Vize/Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

En çok başvuru yapılan Schengen Turistik vize için temel evrakların yanında konaklamayı ve ziyaret edilecek yerleri belirten evraklar da sunulmalıdır, bu evraklar şunlardır:

  • Konaklama tesislerinin rezervasyonları onaylı olarak hazırlanmalıdır.
  • Tur satın alınan seyahat acentesinden vize kiti temin edilmelidir. Vize kiti konaklama, ulaşım, ödeme ve tur destinasyon kapsamı gösteren belgelerin toplamıdır.
  • Ziyaret edilecek müze, konser ve etkinlik biletleri örnekleri vize başvuru dosyasına eklenmelidir. Vize onayı çıkmadan otel ve uçak bileti satın alınmamalıdır.

5. Schengen Aile-Arkadaş Ziyareti İçin Gerekli Evraklar

Schengen vize bölgesi ülkelerinde bulunan aile bireylerini ve arkadaşları ziyaret etmek için kısa süreli Schengen C tipi vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Vize başvuru dosyasında temel evrakların yanında şu evraklar bulunmalıdır.

  • Vize başvuru sahibi adına düzenlenmiş, aile bireyi ya da arkadaş tarafından gönderilen davetiye mektubunun aslı ve fotokopisi verilmelidir.
  • Schengen ülkelerinde bulunan davetiye gönderen kişinin kimlik, pasaport ve oturum bilgileri fotokopi olarak hazırlanmalıdır.
Vize başvurusu için davetiye sunacaksanız bunun formatı uygun olmalıdır. Örnekler için buradan ulaşabilirsiniz.>>> vizerandevu.com/vize-davet-mektubu

6. Schengen İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Schengen vize ülkelerinde iş yatırımı yapacak firma sahipleri ve iş görüşmelerinde bulunacak firma çalışanları ticari vize talebinde bulunmalıdır. Temel vize evrakları hazırlandıktan sonra vize talep dilekçesi antetli şirket kağıdında hazırlanır, ticari vizeler için şu ek belgeler verilmelidir:

  • Schengen vize bölgesinde bulunan ülkenin şirketinin yetkili kişisi tarafından gönderilen ticari davetiye vize başvuru dosyasında olmalıdır. Yetkili kişinin geçerli pasaportu, kimlik ve oturum belge fotokopileri de ekinde bulunmalıdır.
  • Firma çalışanları görev ve izin belgeleri düzenletmelidir. Görev ve izin yazıları şirket antetli kağıdında hazırlanır, şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi belgelerde bulunmalıdır.
  • Çalışanların seyahat masraflarının şirket tarafından karşılanacağı belirtilmelidir. Bu taahhüt izin ve görev yazılarında belirtilir. Şirket banka hesap özetleri son üç aylık olarak banka imza ve kaşesi ile verilebilir. Şirket bu bilgileri paylaşmayı sakıncalı bulursa banka hesap özetlerinin sadece konsoloslukla paylaşılabileceği yazısı verilmelidir.
Vize başvurusu için çalışanlar mutlaka Çalışma belgesi ve izin belgesi sunmalıdır. İzin belgesi nasıl olmalıdır. öğrenmek için sayfamızı ziyaret ediniz.>>> vizerandevu.com/vize-izin-dilekcesi

7. Schengen Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Schengen vize bölgesi ülkelerinde kültürel ve sportif etkinliklere katılacak kişiler temel Schengen vize evrakları yanında şu belgeleri hazırlar:

  • Schengen vize bölgesinde kültürel ve sportif etkinliği düzenleyen kurum tarafından hazırlanan davetiye mektubu
  • Daveti gönderen yetkilinin kimlik, pasaport ve oturum kartı fotokopileri
  • Etkinliklerde görev alınacaksa bu yeterliliği gösteren belgeler
  • Türkiye’de bulunan bir kurumun sponsorluğu ile seyahat edilecekse bu kurumun imzalı ve kaşeli taahhütleri

8. Schengen Erasmus Eğitim ve Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Schengen vize bölgesi ülkelerinde eğitim görmek isteyen kişiler ve öğrenciler, Schengen Vize Evrakları içinde bulunan temel evrakların yanında şu belgeleri hazırlar:

  • Schengen vize bölgesi ülkelerinde bulunan eğitim kurumundan kabul yazısı. Erasmus stajları için Learning Aggrement belgesi.
  • Eğitim ve staj için Schengen vize bölgesindeki ülkenin bir kurumundan destek alınıyorsa o kurumdan alınmış onay belgesi
  • Türkiye’deki bir kurumdan destek sağlanıyorsa o kurumun onay yazısı
  • Burs, hibe ve diğer destekleri kanıtlayan belgeler
  • Eğitim sırasında konaklanacak yerlerle ilgili rezervasyon ya da ikametgâh bilgileri
Vize için size bir yakınınız sponsor olacaksa özel bir dilekçe yazılmalıdır. Ücretsiz örnekleri için ilgili sayfamızı ziyaret ediniz.>>> vizerandevu.com/vize-sponsorluk-dilekcesi

9. Schengen Öğrenci Gezileri Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Schengen vize bölgesinde öğrenci gezisine çıkacak öğrenciler Schengen vize evrakları temel belgelerin dışında şu belgeleri iletirler:

  • Seyahat sırasında ziyaret edilecek okuldan alınmış davetiye mektubu. Bu mektupta tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin isimleri bulunmalıdır.
  • Türkiye’de eğitim görülen okuldan alınan onay yazısı. Bu yazıda geziye katılacak öğrencilerin ve öğretmenlerin isimleri yazılmalıdır.
  • Seyahate ilişkin ulaşım ve konaklama bilgilerini gösteren onaylı belgeler
  • Refakat edecek öğretmenlerin ticari vize benzeri evrakları sunmaları gerekmektedir.

10. Schengen Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize İçin Gerekli Evraklar

Schengen vize bölgesi ülkelerine sağlık ve tedavi nedeniyle gidecek kişiler Schengen vize evrakları standart belgelerin yanında şu belgeleri iletmelidir:

  • Seyahat edilecek ülkedeki hastane-doktor tarafından gönderilen kabul mektubu
  • Tedavi masraflarının karşılandığına dair ödendi belgesi, makbuz ya da banka dekontu.
  • Türkiye’den alınmış ve hastalığa dair bilgiler içeren onaylı sağlık raporu
  • Schengen vize bölgesi ülkesine hasta ziyareti yapılacaksa seyahat edilecek ülkedeki hastane-doktor tarafından hazırlanmış sağlık raporu ve davetiye mektubu.

11. Finansal Durumu Kanıtlayan Evraklar

Schengen vize evrakları arasında finansal durumu belirleyen belgeler kişisel duruma ve vize türüne göre değişebilmektedir. Vize başvuru sahibi mali durumunu gösteren şu belgeleri sunar:

  • Banka hesap dökümü- Son üç ayın hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti banka yetkilisinin imza ve kaşesini taşımalıdır, yetkilinin imza sirküleri de verilmelidir. Emekliler emekli maaşını aldıkları banka hesap özetlerini sunmalıdır. Çalışanlar maaş hesaplarının bilgilerini vermelidir. Hesap dökümü vize başvuru tarihinden 15 gün önce alınmalıdır ve alındığı tarih net olarak görülmelidir.
  • Maaş bordroları- Son üç aya ait maaş bordroları resmi kurum ya da şirket amirinin, yetkilisinin imzasını, kurum mührünü taşımalıdır.
  • Diğer gelir belgeleri- Faiz-kira gelirleri onaylı belgelerle sunulmalıdır. Kira kontrat fotokopileri verilmelidir.
  • Taşınmaz tapuları ve araç ruhsatları- Taşınmaz mal varlıklarının tapu fotokopileri ve araç ruhsat fotokopileri düzenlenmelidir.

12. Vize Başvuru Ücretleri Güncel

Vize başvurusu için yanınızda mutlaka döviz cinsinden para bulundurmalısınız. Güncel vize ücretleri için sayfamızı kontrol edebilirsiniz.>>> https://www.vizerandevu.com/schengen-vize-ucretleri/ 

13. Çalışma Durumunu Gösteren Evraklar

Vize başvurusunda bulunan kişilerin mesleki durumları ve çalışma bilgilerini gösteren belgeler, Schengen vize evrakları temel belgelerin yanında vize başvuru dosyasında bulunmalıdır. Çalışma durumuna göre bu belgeler şu başlıklardan oluşur:

İşverenler İçin Gerekli Evraklar

  • Son vergi yılını gösteren vergi levhası fotokopisi
  • Üye olunan ticaret odasından son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesinin aslı
  • İmza beyannamesi veya imza sirküleri
  • E- devlet İnternet sitesi üzerinden alınmış SGK tescil ve hizmet dökümü barkotlu olmalıdır. Son 7 gün içinde alınmış olmalıdır.

Avukat, Doktor ve Eczacılar İçin Gerekli Evraklar

  • Son dönem vergi durumunu gösteren vergi levhası fotokopisi
  • Bağlı bulunan meslek birliğinden alınmış oda faaliyet belgesi, son 6 ay içinde alınmalıdır.
  • İmza sirküleri ya da imza beyannameleri
  • Barkotlu SGK tescil ve hizmet bildirimleri, son 7 gün içinde düzenlenmiş olmalıdır, E-devlet sitesinden alınabilir.

Sigortalı Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar

  • Şirket yetkilisi tarafından imzalanmış, kaşelenmiş şirket görev yazısı ve izin belgesi
  • Son 3 aylık maaş bordroları, imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • İmzalı ve kaşeli, uzun barkotlu SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK tescil ve hizmet dökümü barkotlu olarak E-devlet İnternet sitesinden alınabilir.
  • Şirket belgeleri- Son döneme ait vergi levhası fotokopisi, ticari odadan alınan faaliyet belgesi aslı-son 6 ay içinde alınmalıdır, ticaret sicil gazetesi fotokopisi şirket ortaklığı ve bilgilerini içermelidir-şahıs şirketleri için gerek yoktur, imza sirküleri ve imza beyannameleri. Schengen vizeleri için çalışanlar şirket belgelerini vermek zorunda değildir ancak vermeleri tavsiye edilmektedir.

Freelancer ya da Kontratlı Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar

  • Sözleşme kontratları ve diğer güncel belgeleri Freelancer olarak çalışıldığını kanıtlar nitelikte olmalıdır.
  • Güncel kontratlar ve sigortalı çalışanlar kategorisinde verilebilecek belgeler
  • SGK tescil ve hizmet dökümü barkotlu olmalıdır, E-devlet sitesinden alınabilir.

Emekliler İçin Gerekli Evraklar

  • Emekli kimlik kartı renkli fotokopisi
  • SGK emeklilerinin SGK tescil ve hizmet dökümü, barkotlu
  • Banka emeklisi gibi sandık kuruluşlarından emekli olanların bankadan alınmış emekliliği kanıtlayan yazı.

Kamu Çalışanları İçin Gerekli Evraklar

  • Resmi kurumdan alınmış görev yazısı ve resmi izin belgesi, mühürlü ve ıslak imzalı olmalıdır. E-imza kabul edilir.
  • Maaş bordrosu son 3 aya ait olmalı imzalı ve mühürlü olarak onaylanmalıdır.
  • SGK işe giriş bildirgesi, uzun barkotlu olmalıdır.
  • SGK tescil ve hizmet dökümü barkotlu olarak E-devlet sitesinden alınır.

Çiftçiler İçin Gerekli Evraklar

  • Güncel çiftçilik belgesi ziraat odasından alınmalıdır, aslı ve onaylı örneği sunulmalıdır.
  • SGK tescil ve hizmet dökümü vize başvuru dosyasına konulmalıdır. Barkotlu olarak E-devlet üzerinden alınabilir.

Sanatçılar ve Sporcular İçin Gerekli Evraklar

  • Sporcular ve sanatçılar yeterlilik belgelerini sunmalıdır, diploma ya da sanatçı kartı geçerli olacaktır. Sporcu lisansları veya bağlı oldukları spor kulübünden alınan belge verilmelidir.
  • Sanatçılar ve sporcular bir firmada çalışıyorlarsa SGK tescil ve hizmet dökümlerini vermelidir.

Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar

  • 18 yaşından büyük öğrenciler öğrenci belgelerini barkotlu olarak E-devlet İnternet sitesinden alabilirler.
  • 18 yaşından küçük öğrenciler eğitim kurumlarından öğrenci belgesi ve izin belgesi almalıdır. Üniversite öğrencileri için geçerli değildir.
  • Öğrencilerin birinci dereceden bir akrabası sponsor olmak durumundadır. Anne, baba, eş ya da çocuklar olarak sponsor olacak kişiler sponsorluk dilekçesi verirler ve mali durumlarını gösteren belgeler sunarlar.

Ev Hanımları İçin Gerekli Evraklar

  • Ev Hanımları çalışmadıklarını kanıtlamak için barkotlu SGK tescil ve hizmet dökümünü E-devlet sitesinden almalıdır.
  • Ev Hanımları Schengen vize bölgesi ülkelerine seyahat yapabilmek için birinci dereceden bir akrabalarının sponsorluk taahhüttü vermesi gerekmektedir. Sponsor dilekçesi ve mali durumu gösteren belgeler vize başvuru dosyasına eklenir.

Vize için size bir yakınınız sponsor olacak ise özel bir dilekçe yazılmalıdır. Ücretsiz örnekleri için sayfamızı ziyaret ediniz.>>> vizerandevu.com/vize-sponsorluk-dilekcesi

Vize ne kadar 2021?

Vize fiyatları her ülkede farklı şekilde uygulanmaktadır, Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşlarından vize muafiyeti dolayısıyla ücret alınmaz.

Türkiyeden Almanyaya gitmek icin ne lazim?

Türkiye’den Almanya’ya seyahat planlayanlar öncelikle ülkeye giriş için uygulanan şartları ve kısıtlamaları öğrenmesi gerekmektedir.

Ingiltere vizesi nasıl alınır 2021?

İngiltere vizesi almak için başvurular konsolosluk, konsolosluk tarafından yetkilendirilen kurumlar, büyükelçilik ya da akredite turizm ve seyahat acentaları ile yapılmaktadır.

Schengen Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×