Polonya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

Polonya Vizesi Vatandaşlık Başvurusu 2021

Konsoloslukların talep ettiği Polonya Vize işlemleri 2021 yılı evrak değişikleri bilgisi için

Peru Vizesi: Randevu ve Başvuru (2021)

Polonya – Vatandaşlık

Polonya’da vatandaşlık almak için yabancılar yasasına göre birçok düzenleme bulunmaktadır. Kişinin oturma izni süresi, oturma izin statüsü, geliş nedeni gibi nedenlerle yasanın hangi kolundan yararlanabilecekleri belirlenir.

Polonyada oturum nasıl alınır?

Polonya vatandaşı olmayanların 3 ay ya da daha uzun süre ülkede yaşayabilmesi için oturma iznine sahip olması gerekmektedir, başvurular şahsen yapılmaktadır.

Polonya vatandaşı olmak için ne yapmalıyım?

Polonya’da 5 yıl aralıksız olarak yaşamak ve anayasada yer alan üç dilden en az birini konuşabilmek vatandaşlık için gerekli olan prosedürdür.

Polonya Çalışma izni ne kadar sürede çıkar?

Yapılan başvuruların uygun bulunması halinde Polonya çalışma vizesi 15 iş günü içerisinde sonuçlanır.

Polonya Vatandaşlığına geçmek öncelikle kişinin kendi kararına bağlıdır. Polonya vatandaşlığına geçildiğinde seçme-seçilme hakkı, memur olma hakkı ve Polonya vatandaşları hangi haklardan yararlanıyorsa hepsinden yararlanabilme şansına sahip olurlar.

Polonya’da yaşayan hukuk ve toplumsal kurallara uyum göstermiş, anayasal hakları çiğnememiş ülkeyi benimsemiş, kendine burada bir dünya kurmuş her kişi için Polonya devleti bu kişilerin hakkını yasalarla sabitlemiştir.

Polonya vatandaşlık hakkı şahıslara geçici olarak verilir ve kişilerin tutumlarına göre uzatılabilir.

Polonya’da vatandaşlık alarak polis, memur vb. gibi görevler dışında her işte çalışabilirsiniz. AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanırsınız.

Sosyal korunma ve iyi çalışma hakları, toplu halde çalışmalara katılma, mesleki eğitimler, kadın-erkek eşit muamele, çocuk yaşlı ve engellilerin korunması, çalıştığınız şirkette söz hakkı yönetim, iş kurma gibi haklara sahip olabilirsiniz.

Polonya Evlilik Yolu İle Vatandaşlık

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Türkiye Cumhuriyetin’de yaşayan vatandaşların Polonya Cumhuriyetin’de yaşamakta olan eşlerinin ya da çocuklarının yanlarına yerleşmek veya Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan çocuklarını yanlarına alabilmek için başvuru yapmaları gereken vize türüdür.

Bu tip vizeler D TİPİ VİZE (uzun vize) kategorisinde olduğundan direk Polonya Konsolosluklarına ve Polonya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.

Başvuru için Polonya Cumhuriyeti tarafından istenen evraklar hazırlanmalı ve teslim edilmelidir. Duruma göre evraklarda değişiklik, ek evrak isteme, sürenin uzaması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Sürekli oturum izni almanız size Polonya’da 10 yıl boyunca ikamet etmek imkanı sağlayacaktır. 10 Yılı geçen sürelerde oturum izni başvurunuzu yenilemeniz gerekmektedir.

Polonya’da yaşadığınız süre 5 yılı tamamladığı takdirde sürekli oturum izni isteyebilir Polonya vatandaşlığına aday olabilirsiniz. Bir Polonya vatandaşı ile evli iseniz,Evliliğinizin devam ediyor olması, Lehçe’yi yüksek seviyede bildiğinizi ispat etmeniz,

Sahte bir evlilik yapmadığınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Vatandaşlığına geçmeden önce bir Polonya vatandaşı ile başka ülkede evlendiyseniz, evlilik belgelerinizin Polonya nüfus müdürlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir.

Polonya için önemli olan konu bilim, kültür, spor, sosyal alanlarda ülkeye katkı sağlayıp sağlamadığınızdır. Bu da ”NATURALİZASYON” yöntemi ile bazı kriterler koyarak vatandaşlık için sınırlamalar olduğu anlamına gelmektedir.

Evlilik Dolayı ile Vatandaşlık İçin Gerekli Belgeler;

  • Uzun süreli oturum izni vizesi formu
  • Pasaport.
  • 3 adet biyometrik fotoğraf.
  • Pasaporttaki işlenmiş sayfaların fotokopileri
  • Polonya’da uyum konusunda entegre olduğunuzu kanıtlayan Konsolosluk yetkililerince hazırlanmış rapor.
  • Bir ceza ve suça karışmadığınızı ispatlamak için emniyet müdürlüğünden alınmış adli sicil kaydı
  • Aile Cüzdanı
  • Emniyet müdürlüğünden yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarının son 10 yıllık dokümanı.
  • Evlilik Polonya’da yapıldıysa tam vukuatlı nüfus kayıt örneği Lehçe dillerinden biri ile bildirilmeli.

Polonya – Oturum

Polonyada çalışmak, yaşamak, uzun süreli eğitim almak için yabancı uyruklu kişilerin oturum izni almaları gerekmektedir.

Polonya oturum izni başvurusu için kişinin bizzat başvuru yapması gerekmektedir. Reşit olmayan çocuklar için oturum izni başvurusu ebeveynleri tarafından yapılır.

Oturum izni başvurusu için ortalama 15 gün önceden Schengen vize başvurusu yapmalıdır. Polonya’da oturum izni aldığınızda her giriş çıkışlarda vize almak zorunda kalmazsınız. Polonya oturum izni 3 ay ve 1 yıla kadar verilir.

Polonya oturum izni Polonya’da 3 aydan fazla kalmak isteyenler için verilen resmi bir izin belgesidir.

Bu nedenle Polonya’da ne kadar süre ile kalacağınızı öncelikle belirlemeniz gerekmektedir. Çoğunlukla Polonya’da alabileceğiniz oturum izninin bazılarını’da Türkiye’deyken başvurularınızı yapabilirsiniz.

Polonya oturum izni başvurusunda dikkat etmeniz gerekenler, bağlı olduğunuz şehirdeki valiliğe giderek yapmalısınız.

Başvuruları bizzat yapmalı veya resmi vekalet vermiş olduğunuz kişiler aracılığıyla yapabilirsiniz.

Başvuru yapacak kişinin Polonya’da bulunması gerekmektedir. Beyan edilen pasaportların orijinal 10 yıllık kullanım süresinin geçmemiş olması vizeden sonra 3 ay daha geçerliliğinin olması en az kullanılabilecek 2 sayfasının bulunması gerekir.

Polonya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu
Polonya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

Polonya’ya yapmış olduğunuz oturum başvurusunda Polonya’dan çıkmanız yasaktır.

Polonya’da ikamet ettiğiniz adres ya da kaldığınız yurt vs. neresi ise oraya ait belgeleri hazır etmeniz gerekir.

Verilen bilgiler tamamıyla doğru olmalı, nafaka, suç, adli sabıka kaydınız varsa bunları bildirmeniz gerekmektedir.

Aksi takdirde başvurunuz iptal edilmektedir. Polonya oturum kartı almış olmanız tüm Schengen bölgelerinde vizesiz olarak 90 günden az seyahat etme imkanı verir.

Her yıl oturum izni talep etmeniz sayesinde 5 yılı tamamladığınızda Polonya’da kalıcı oturum izni alma hakkınız bulunur.

Bu 5 yıllık süre içerisinde 6 aydan fazla Polonya dışı seyahat etmemeniz gerekir. Almış olduğunuz oturum kartıyla Polonya’da rahatça dolaşabilirsiniz. Kimlik yerine kullanabilirsiniz.

Çalınma, kaybolma yada adres değişikliği nedeniyle oturum kartı başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu süre içerisinde kimlik ya da adres değişikliği olduysa bunları evraklarla birlikte Yabancılar ofisine beyan etmeniz gerekmektedir.

Oturum İzni İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Pasaport: Pasaporta ait ilk sayfa fotokopisi gereklidir. Pasaportun 10 yıllık süreyi aşmamış olması gerekli ve 3 ay daha geçerliliği olması gerekir.
  • Fotoğraflar: Polonya oturum başvurusunda bulunan fotoğrafların biyometrik olması arka fonu beyaz 35×45 mm ebatlarında omuzlar açık olacak şekilde yüzde ki görüntüyü herhangi bir süs makyaj aksesuarla kapatmamış olması gerekmektedir.  Doğal bir ifade ile çekilmiş olmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu: Form mutlaka latin alfabesi ile doldurulmalıdır. Form doğru eksiksiz olarak doldurulmalı beyan edilen belgelerle bilgilerin birbirine uyumlu olması gerekmektedir.
  •  18 yaş altı çocukların formlarını veli veya vasileri doldurabilir.
  • Polonya Vize Harcı: Vize harçları Polonya Konsoloslukları tarafından seyahat amacı ve süresi ile orantılı olacak şekilde belirlenmektedir.
  • Polonya Vizesi İçin Sağlık Sigortası: Her vizede olduğu gibi oturum izni almak için vize başvurusunda da sağlık sigortası yapılması zorunludur.
  •  Yapılacak seyahatlerin süresi tutarınca olmasına dikkat edilmeli en az 30 bin€ teminatlı yapılması gerekmektedir.
  • Sağlık sigortaları kişinin seyahat süresince sağlık problemleri ile karşılaştığında kullanılır. hastane masrafları veya ölüm sebebi ile ülkesine dönüş için yapılan masrafları içermektedir.
  • Muvafakatname: 18 yaşına gelmemiş çocuklar kendi başlarına yada ebeveynlerden bir tanesi ile seyahat ediyorlar ise mutlaka muvafakatname istenmektedir.
  •  Muvafakatname mutlaka noterden onaylı ve veli tarafından imzalı olmalıdır. Muvafakatnamede ebeveynin pasaport fotokopisi resimde mutlak bulundurulmalıdır. 18 yaşından küçükler için ebeveynlerinden sponsorluk ettiğine dair belge gelir beyanları bulundurulmalıdır.

Polonya vizesinde gerekli gördüğünde Polonya Konsoloslukları ek evrak isteyebilir, ayrı ise anne yada babadan boşanma belgesi velayet belgesi talep etmektedir. Aile birleşimi konularında Polonya istenen belgelerin hem asıllarını hem fotokopilerini talep etmektedir.

Polonya Oturum ve Vatandaşlık vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/polonya-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Polonya – Çalışma

  • Polonya Vize başvuru evraklarında yıllara göre farklılıklar göstermekte olup  ek evrak isteyebilmektedir. Konsoloslukların talep ettiği Polonya Vize işlemleri 2021 yılı evrakdeğişikleri bilgisi için acentemizi arayabilir ve bilgi alabilirsiniz.
  • Vize Randevu, Polonya Vize başvurularınız için kişisel ya da kurumsal vize için gerekli olan en doğru hizmeti en hızlı ve güvenilir şekilde size vermektedir.
  • Polonya Avrupa Birliği üye ülkesi olmayan kişilerden çalışma izni vizesi istemektedir. Çalışma izni vizesini bulduğunuz firma ya da şirketin yetkilileri ile birlikte almanız gerekmektedir.
  • Polonya Avrupa Birliği ülkesi olduğu için Avrupa Birliği ülkelerinden birinde oturum izniniz varsa sizden çalışma izni istemez ancak yoksa mutlaka almanız gerekmektedir.
  • Polonya Çalışma izni vizesi işveren tarafından sizin için alınan vize türüdür. Önemli olan işverenin bütün yükümlülüklerini yerine getirmesidir. İşveren sizin için gerekli olan bütün evrakları alır ve yetkili kuruma bildirisini yapar ve sizde oturum izni almak için başvuru yaparsınız.
  • Eğer Türkiye’den başvuru yapacaksanız işvereninizin Türkiye’ye davet mektubu göndermesi gerekmektedir. Davet mektubunu aldıktan sonra gerekli evrakları alarak ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmasını sağlayarak işverene teslim edersiniz.
  • Çalışma izni çıktıktan sonra firma bu izni size gönderir. Her şey hazır olduktan sonra Polonya Konsolosluğuna başvuruyu yapabilirsiniz.
  • Evraklarınızın eksiksiz ve sorunsuz hazırlanması için ve daha kısa sürede halledebilmeniz için Vize Randevu temsilciliklerimizle iletişime geçebilirsiniz.
  • Polonya’da çalışmak için çalışma izin başvurusunu işvereniniz tarafından yapılmaktadır. Çalışma izni başvurusu için öncelikle Polonya’daki işveren ile sözleşmeniz bulunması gerekmektedir. Sözleşmede firmada hangi görevde çalışacağınız ne kadar ücret alacağınız, alacağınız haklar açıkça belirtilmelidir.
  • İş sözleşmesi, çalışma izni ve oturum aynı süreleri kapsamalıdır. Çalışma izni alındıktan sonra mutlaka oturum izni de alınmalıdır.
  • Çalışma iznini ilk defa alıyorsanız verilen izin süresi 1 yıllık olacaktır. Çalışma izni için Polonya’da ki firma önce iş bulma kurumuna 2 haftalık iş ilanı verir. Eğer bu işler için başvuran kimse yoksa siz değerlendirilirsiniz.
  • Çalışma izni alındığında firma sizin için sosyal güvenlik primi yatırır. Polonya’daki işi bıraktığınızda 15 gün sonra çalışma izniniz iptal edilir bu neden 1 ay içinde yeni bir bulmanız gerekir. Aksi takdirde sizden Polonyayı terk etmeniz istenecektir.

Polonya’da ki Çalışma İzni Türleri

  • A Tipi: Polonya’da bulunan herhangi bir firmada yabancı işçi olarak çalışmanız için verilir.
  • B Tipi: Polonya’da bulunan herhangi bir firmada yönetici olarak çalışmanız için verilir.
  • C Tipi: Polonya dışında Polonya firmasına ait çalışmanız için verilen izindir.
  • D Tipi: İşçi transferi yada hizmet amaçlı Polonya dışında olan firmanın Polonya İçinde olan firma ile sözleşme yapması ile Polonya içinde çalışacak yabancılar için verilen izindir.
  • E Tipi: Polonya dışında olan firmanın Polonya içindeki firmayla sözleşme yapmasıyla Polonya da görev alması için verilen izindir.

Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, doğru olarak doldurulmuş ıslak imzalı tarihi belirtilmiş .
  • Pasaport: Daha öncesinde olan pasaportlar, son 3 yıllık vize fotokopileri.
  • Fotoğraf: Biyometrik, 35×45 ebatlarında arka fon beyaz yüz açık şekilde çekilmiş
  • Sağlık Sigortası: Schengen bölgesinde kullanılan, en az 30 gün kalma süreli, Polonya’daki sosyal sigortalar kurumuna işlenmiş belge.
  • Çalışma İzni: Polonya’daki firmadan çalışma izni ve fotokopisi.
  • Çalışılacak Şirket Yazısı: İşe alan şirketin antetli kağıdına işle ilgili ve alınan kişiyle ilgili tüm bilgilerin bulunduğu şirket yetkilisi tarafından doldurulan kaşeli ve imzalı.
  • Diploma: Sahip olunan mesleğe ait yetki belgeleri, sertifikalar.
  • Mali Kaynak Belgeleri: Islak imzalı, kaşeli SGK dökümü, son çalışılan iş yerindeki SGK iş girişi belgeleri.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Adli sicil ve sabıka kaydı.
  • Askerlik durumunu belirten belgeler.
  • Oturum izni kartı.

Belgeler 3 aydan eski olmamalı aslı ve sureti olarak beyan edilmelidir.

Polonya Gönüllü Hizmet Vizesi

Gönüllü Hizmet vizesi Avrupa Birliği ülkelerinden birinde sivil toplum kuruluşlarında toplum yararına sosyal amaçlı çalışmalara katılmak için verilen vizedir.

Gönüllü olarak çalıştığınız işten maaş, ücret vs. almazsınız fakat barınma, ulaşım, sigortanız, dil eğitimleriniz, yiyecek ihtiyaçlarınız proje programı tarafından karşılanır.

Gideceğiniz ülkeye göre de bir miktar harçlık alırsınız. Yapmış olduğunuz gönüllü hizmetlerle farklı kültürleri tanır, yabancı dil öğrenebilir, aile ortamından uzak deneyimler kazanabilir, kendi kültürümüzü de gösterebilirsiniz.

Gönüllü hizmet sonrası size gireceğiniz işlerde iş ve eğitim kategorisinde referans olacak bir sertifika da alırsınız.

Bu vize için dil şartı yada eğitim koşulları aranmaz 18/30 yaş arası herkes başvurabilir. Engelli vatandaşlarımızda gönüllü hizmet vize başvurusu yapabilir yanında refakat edecek kişilerinde masrafları karşılanır. Bir işte çalışmanıza gerek yoktur.

Polonya Gönüllü Hizmet Vizesi Gerekli Evrakları

  • Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, doğru olarak doldurulmuş ıslak imzalı tarihi belirtilmiş.
  • Pasaport: Daha öncesinde olan pasaportlar, son 3 yıllık vize fotokopileri.
  • Fotoğraf Biyometrik: 35×45 ebatlarında arka fon beyaz yüz açık şekilde çekilmiş
  • Sağlık Sigortası: Schengen bölgesinde kullanılan, en az 30 gün kalma süreli,
  • Şirket Yazısı: İşe alan şirketin antetli kağıdına iş ve alınan kişiyle ilgili tüm bilgilerin bulunduğu şirket yetkilisi tarafından doldurulan kaşeli ve imzalı.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Oturum izni kartı
  • Davetiye: Polonya’daki davet eden kurumdan.
  • Öğrenci Belgesi:  İmzalı, kaşeli, orijinal öğrenci belgesi.
  • Teyit Yazısı: Programa gönderen kurumdan teyit yazısı.
  • Hibe: Program dahilinde masrafların karşılanacağını belirten kişiden alınan banka hesap dökümleri imzalı ve kaşeli.
  • Sponsorluk evrakları: programa sponsorluk eden kişinin banka hesap dökümleri imzalı ve kaşeli olmak üzere.

Polonya Süresiz Oturum İzni

Polonya süresiz oturum izni almak için Türk vatandaşı olarak yapmanız gereken şey Polonya’da 5 sene kadar bir amaç doğrultusunda bulunmanızdır. Bu sayede süresiz oturum izni başvurusu yapabilirsiniz. Elbette bu süreçte bir suça karışmamak olmak ve dil bilmek gibi şartlar aranmaktadır.

Polonya Oturma ve Çalışma İzni

Polonya’da oturum izni almanın en bilinen yollarından biri çalışma iznidir. Çalışma şartı ile Polonya’ya giderek bir süre sonra bunu oturma iznine çevirebilirsiniz. Hatta bu sayede oturma izni sürenizi başlatır ve 5 sene sonrasında süresiz oturma izni alabilirsiniz.

Polonya’da Oturum İzni Nasıl Alınır?

Polonya’da oturum izni almak için ya aile bağı ya eğitim ya da çalışma gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığı takdirde Polonya’da oturum izni alabilmek mümkündür. Bir aile yakınınız burada olabilir veya buralı biri ile evlenmiş olabilirsiniz. Polonya vatandaşı ile evlenmek sizlere oturum izni kazandıracaktır. Bunun dışında burada eğitim alabilir veya çalışabilirsiniz.

Polonya Vatandaşlık Şartları 2021

Polonya vatandaşlık şartları yıllar boyu sürekli değişmez. Polonya 2021 şartlarına baktığımızda da genel olarak aynı şeyler ile karşılaşmak mümkündür. Vatandaşlık şartları için 10 sene kadar Polonya’da bulunmuş olmak gerekmektedir.

Polonya Vatandaşlık Şartları 2020

Polonya vatandaşlık şartları için 10 sene Polonya’da yaşamış olmanız ile beraber bu süreçte herhangi bir ciddi suça bulaşmamış olmak önem arz etmektedir.

Polonya Oturum İzni ile Avrupa’da Çalışma

Polonya oturum izni ile Avrupa’da çalışmak mümkün olmaz ancak Avrupa’da herhangi bir ülkede çalışma izni almak istiyorsanız buna olumlu etkisi olacaktır.

Polonya Vatandaşlık Şartları

Polonya vatandaşlık şartları listesindeki en önemli şart 10 yıllık ülkede barına şartıdır ve bu barınma tamamen yasal olmalıdır.

Polonya Oturma İzni

Polonya oturum izni 90 gün yani 3 ay ve sonrası için planlanmaktadır. Başvurular ise vizeniz bitmeden yapılmalıdır. Ancak birtakım sebepleriniz olması gerekir. Burada eğitim alabilirsiniz, evlenmiş olabilirsiniz veya çalışıyor olabilirsiniz. Bunun gibi birtakım sebepler gerekmektedir. Bunun için Polonya oturum kartı yani oturum vizesi almanız gerekir.

Polonya Ev Alarak Oturum İzni

Polonya’da ev alabilmek için o evde 10 yıl oturacağınıza dair bir belge gerekir ve bu sayede ev tamamen sizin olabilir. Garip bir sistem olsa da süreç bu şekilde işlemektedir. Polonya’da 5 sene sonrasında oturum izninizi süresiz hale getirebilir veya vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz.

Polonya Çalışma İzni için Oturum İzni

Polonya’da oturum izni için bir sebebiniz olması gerekir. Bu izinlerden biri de çalışma iznidir. Çalışma izni alarak Polonya’ya gidebilir ve işinizde uzun süre kalırsanız bunu oturma iznine dönüştürebilirsiniz. Çalışmak için ilk aşamada direkt oturum izni verilmez ancak uzun süreli bir vize zaten verilecektir.

Polonya Kalıcı Oturum İzni

Polonya kalıcı yani süresiz oturum izni almak için öncelikle 5 sene boyunca olması gereken şekillerde ülkede barınmanız gerekmektedir. Bu sayede kalıcı oturum izni başvurusu yapabilmeniz mümkündür.

Polonya Oturumu ile Almanya’da Çalışmak

Böyle bir durum mümkün değildir. O ülkeye giderken de vize almanız gerekir ve bu vize çalışma vizesi olmalıdır. Almanya’ya seyahat etmek amacı ile gidebilirsiniz ancak çalışma izni uzun süreli vizeye girmektedir.

Polonya Oturum İzni

Polonya, ülkesine gelecek olan yabancı uyruklu kişilerden vize talep eder. Oturum izni almak için öncelikle gitme amacına göre uzun süreli geçerli olan vize türlerinden birinin alınması gerekir. Ülkeye gittikten sonra pasaport, ikamet adresi, gelir belgeleri gibi evraklarla oturum izni başvurusu yapılabilir.

Polonya’da Çalışmak ve Oturmak İçin

Polonya’da çalışmak isteyen kişiler, mesleki yeterliliğinin olması, yabancı dil bilgisi olması gibi şartlara göre çalışma vizesine başvuru yapabilir. Çalışma vizesi kabul edilen kişiler, ülkeye gittikten sonra çalışma süresine göre oturum izni alabilir.

Almanya’da Polonya İzni ile Çalışmak

Polonya, ülkesinde uzun süre ikamet edecek kişilere, kalma amacına göre oturum izni vermektedir. Oturum izinlerinin süreleri, kişinin mesleği, eğitim süresi gibi etkenlere göre 2-10 yıl arasında geçerlidir. Oturum izni alan kişiler, ülkede çalışmak için çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır. Polonya oturumu ile diğer Avrupa ülkelerinde çalışmaya izin verilmez.

Polonya Oturum Kartı Sorgulama

Polonya oturum izni başvurusunda bulunan kişilere, oturum izni kartı verilir. Oturum kartı online sorgulanabilir.

Polonya Vatandaşlık Şartları

18 yaşını doldurma, ülkede 5 yıl ikamet etme, yabancı dil bilgisinin yeterli olması, maddi imkanlarının yeterli olması gibi şartları sağlayan kişiler vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.

Polonya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu Video;

Polonya Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×