Fakat uyruğu ne olursa olsun İsviçre de 3 aydan fazla kalacak kişilerin İsviçre oturma izni için başvuru yapması gerekmektedir.
Aynı zamanda İsviçre ikamet izinlerinde AB, EFTA vatandaşı olan ve olmayan kişiler için farklı koşullar söz konusudur.
Isviçre vatandaşı olmak için ne yapmak lazım?
En az 5 yıl İsviçre’de yaşayan ve 3 yıldır İsviçre vatandaşı ile evli olan Türk vatandaşları için İsviçre vatandaşlığı geçerli bir haktır.
Isviçre'de nasıl oturum alabilirim?
26 kantondan oluşan İsviçre’de oturum izni almak için göçmenlik bürolarına yerleşmek istenen bölge tercihi yapıldıktan sonra başvurulur.
Isviçre çalışma izni nasıl alınır?
İsviçre çalışma izni almak için öncelikle oturum izni almak gerekmektedir, her ikisi için de gerekli olan belgeler aynıdır ama çalışma iznine işverenler tarafından başvurulmalıdır.
Vize Tablosu
AB, EFTA Vatandaşı Olan ve Olmayan Kişiler İçin İsviçre Oturma İzni
İsviçre de ikamet etmek isteyen kişinin öncelikle uyruğu göz önünde bulundurulmaktadır.
İsviçre yıllık olarak AB üyesi olmayan ve EFTA vatandaşı olan kişiler için ikamet izni sınırlaması yapmıştır. Yeni AB ülkeleri olan Hırvatistan, Romanya ve Bulgaristan haricinde AB ve EFTA vatandaşları için herhangi bir kısıtlama yoktur.
İsviçre’ ye AB ve EFTA vatandaşı olan veya olmayan kişiler taşınma süreci hakkında genel bilgiyi bu makale de öğrenebilir.
İsviçre Oturma İznine Nasıl Başvuru Yapılır?
İsviçre de 3 aydan fazla ikamet etmek istiyorsanız AB ve EFTA vatandaşı olup olmamanız durumunda İsviçre oturma izni başvuru yapmanız gerekmektedir.
İsviçre’ ye giriş yaptıktan 14 gün içerisinde oturma izni için başvuru yapmalısınız. Bunun için ilk önce yerel sakin bürosuna giderek kayıt olmalısınız. Ardından yaşamak istediğiniz kantona bağlı Göçmenlik bürosuna giderek oturma izni için başvuru yapmalısınız.
İsviçre, göçmenleri kabul etmesi yetkisini saklı tutarak 26 kantondan oluşan federal bir ülkedir.
İsviçre de bulunan 26 kantonda oturma izni verecek göçmenlik büroları ve çalışma izinleri veren kanton büroları hizmet vermektedir.
Yaşamak istediğiniz kanton için Göçmenlik bürosuna başvuru yapmalısınız. Bu kantonların birbirinden farklı gereksinimleri olabilir. İsviçre de oturma izni için başvuru yapacağınız ilk yer Göçmenlik bürosudur.
Her kantonda Göçmenlik bürosu adreslerine, web sayfalarına ve bilgilerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
İsviçre Oturma İzinleri Çeşitleri Nelerdir?
En yaygın İsviçre oturma izni çeşitleri şunlardır:
1. Kısa dönem ikamet izni L
L izini 1 yıl geçerliliğe sahiptir. Ayrıca maksimum 24 ay’ a kadar yenilenebilir. İsviçre de bir işte çalışmak için bu izin alınmalıdır. Ancak iş değişimi yapıldığında bu izini yeniden alamayabilirsiniz.
2. İlk ya da geçici ikamet izni B:
AB ve EFTA vatandaşları bu izinden 5 yıl faydalanabilir. Ancak AB üyesi olmayan EFTA vatandaşlarına bu izin 1 yıllık verilmektedir. Aynı zamanda bu izin yenilenebilir.
İsviçre de okumak ya da çalışmak istiyorsanız B izni almalısınız. Bu doğrultuda en az 1 yıllık geçerli iş sözleşmesi ya da İsviçre de eğitim kurumuna kayıtlı olmanız gerkemektedir.
Aynı zamanda İsviçre B izninin belirli bir işte çalışmanız ya da izin verilen kantonda ikamet etmeniz gibi zorunlu durumlar söz konusu olabilir.
3. Daimî ikamet izni C
İsviçre de aralıksız 10 yıl süresince yaşamış olan AB ve EFTA harici göçmenler C izni için başvuruda bulunabilir ve ülke de daimî ikamet edebilir.
AB ve EFTA vatandaşları Kanada ile ABD vatandaşları için C iznine başvuru yapmadan önce ülke de 5 yıl yaşamış olması gerekmektedir.
İsviçre C izni, dileğiniz kadar iş değişmenize, başka iş veren ile çalışmanıza ve İsviçre de istediğiniz yerde ikamet etmenize izin vermektedir.
4. Sınır ötesi gidip gelmek için G izni
Başka bir ülke de ikamet eden ve İsviçre de çalışan kişilere verilen izindir. İsviçre’ye bu izin ile giriş yapan kişiler günlük ya da haftalık işe gidip gelmektedir. İsviçre G izni alan kişilerin hafta da en az 1 kere kendi ülkelerine gitmesi gerekmektedir.
Bu izin yenilenebilir. Aynı zamanda iş sözleşmesi ile geçerliliği 5 yıldır.
5. İzin Ci
Ci izni sadece devletler arası kuruluşta çalışan kişi ile eşine elçilik çalışanları ve 25 yaşına kadar çocuklara verilen izindir.
İsviçre Ci izni olan kişilerin aile üyeleri İsviçre de çalışabilir.
6. Geçici olarak kabul edilen yabancılar için F izni
İsviçre F izni, kişinin ülkesine dönmesi ve İsviçre’den ayrılması emredilir. Ancak kişi ülkeden ayrılma emrine uymayıp ya da teknik sebepleri ihlal etmesi ile ülkeyi terk edemeyen yabancı uyruklu kişilere verilen izin türüdür.
Bu nedenle kişi 12 ay İsviçre de geçici olarak kalabilir. İkamet edilen kantona bağlı olarak 12 aylık süreç uzatılabilir.
Kanton Göçmenlik büroları F izni olan kişilere çalışma izni vererek istihdamı sağlayabilir.
7. Sığınmacılar için izin N
İsviçre’ ye sığınmacı olarak başvuru yapan yabancı uyruklu kişilere verilen izin türüdür.
Sığınmacı kişiler ülkede bulunan kişiler ile aynı haklara sahiptir. Aynı zamanda bazı durumlarda istihdamın sağlanması için çalışma izni verilebilir.
8. Korunmaya muhtaç insanlar için S izni
S iznine sahip olan kişiler İsviçre’ de geçici kalabilir. Fakat ülkeyi terk ederek yeniden İsviçre’ye dönmesine izin verilemez. Aynı zamanda ülkede ikamet hakları yoktur.
S izni sahibi olan kişiler İsviçre de iş değiştirmek istiyorsa öncesinde ön hazırlık izni almalıdır. Aynı zamanda yeni iş verene S izin belgesini göstermek zorundadır.
İsviçre Oturma İzni Yenilebilir Mi?
İsviçre oturma izninizi yenileme hakkına sahipsiniz. Ancak ikamet izninizin yenilenmesi ve yenilenmemesine yetkili kişiler karar vermektedir. Eğer yenilenmesi için izin verilir ise başvuru yapmanız gerekir.
Oturma izni yenilemek için başvuru yapmalısınız. Fakat öncesinde başvurunuzu ikamet ettiğiniz belediye’ ye göndermelisiniz. En erken alacağınız oturma izni 3 aylık olabilir. Ancak daha sonra isterseniz bu izni uzatabilirsiniz.
Oturma izni başvurusu yaparken yanınızda geçerli pasaport, seyahat belgesi ve izninizin dolduğunu gösteren belgenizin olması gerekmektedir.
İsviçre Oturma İznimi Yurt Dışında Kaybedersem Ne Yapmam Gerekir?
Yurt dışındayken oturma izninizi kaybederseniz ya da çaldırırsanız İsviçre dönüş vizesi için başvuru yapmanız gerekir. Bu nedenle oturma izin belgenizi güvenilir şekilde taşımanızda fayda var.
İsviçre Oturum İzni
İsviçre’de 90 gün veya üstünde kalmak istiyorsanız bu aşamada oturum şarttır. Oturum izni alabilmek için ise 90 günden önce başvuru yapmanız gerekmektedir. Aksi halde ülkeden çıkmazsanız kaçak olarak sayılırsınız ki bu durum sonrasında oturum alma ihtimalinizi oldukça düşürecektir.
İsviçre’de Ev Alma Şartları
İsviçre’de ev alabilirsiniz ancak bu belli bir maliyetin üstünde olmalıdır ve ev aldığınızda direkt vatandaşlık alamazsınız. Ev aldıktan sonra İsviçre’de oturum izni alabilirsiniz ve ardından uzun süreli oturum izni sonucunda bunu süreli oturum izni haline getirebilir ve 10 senenin sonunda vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Ev almanın önünde bir engel bulunmaz. Ancak bu süreç ciddi bir maliyet demektir. İsviçre’de ev almak için vatandaşlık gerekmez ancak ev almak sizin İsviçre’deki sürecinizi olumlu etkileyecektir. Özellikle vatandaşlık için ev alıyorsanız bu evi uzun süre elinizde tutmanız gerekmektedir.
İsviçre’de Şirket Kurmak ve Oturum
İsviçre’de şirket kurmak için öncelikle oturum izni gerekir. Oturum izni aldıktan sonra şirket kurabilirsiniz. Burada çalışıyor olmanız da 10 sene sonrasında sizlere vatandaşlık kazandıracaktır. 5 senenin ardından bu oturum iznini süresiz oturum iznine çevirebilmek de mümkündür.
İsviçre’de Kaçak Çalışmak
Herhangi bir ülkede kaçak çalışmak oldukça olumsuz etkilere sebep olacaktır. Öncelikle ya o ülkeye girişiniz yasaklanır ya da o ülkede hapishaneye atılıp yargılanırsınız ki hiçbiri tercih edilmez ve hepsi sicilinize yansır.
İsviçre Göçmenlik Başvurusu 2019
İsviçre 26 kantondan oluşur ve her kantonun kendine ait bir göç idare binası bulunur. İsviçre’de hangi kantonda yaşamak istediğinize bağlı olarak o kantondaki göç idaresine başvurmanız gerekmektedir. Bu aşamada sizden beklenen birtakım şartlar da olacaktır.
İsviçre Öğrenci Çalışma İzni
İsviçre’ye öğrenci vizesi alarak gitmeniz durumunda burada çalışmak için 6 ay geçirmeniz gerekir. Ancak 6 aydan sonra haftalık 15 saat kadar çalışma hakkı kazanırsınız.
İsviçre’ye Nasıl Gidilir?
İsviçre’ye gidebilmek için aile birleşimi vizesi, öğrenci vizesi, çalışma vizesi gibi pek çok vize çeşidinden faydalanabilirsiniz. İsviçre’ye gitmek için pek çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekten kendiniz için en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bu çalışma vizesi olabileceği gibi eğer İsviçre’de bir tanıdığınız varsa bundan da faydalanabilirsiniz. Ancak bu yakın akrabalar ya da birliktelikler için geçerlidir. İsviçre’ye gitmek için eğitim alma seçeneğini de kullanabilirsiniz.
İsviçre C Oturum İzni Nasıl Alınır?
İsviçre C oturum izni için gereken birtakım şartlar vardır. Ülkede 10 sene totalde yaşamanız gerekir ancak son 5 senede de uzun süreli olarak ülkeden ayrı olmamanız ve banka borcu ya da hapis gibi problemler olmaması gerekmektedir.
İsviçre Göçmenlik Başvurusu 2020
İsviçre göçmen sayısı açısından önemli bir ülkedir. Nüfusun belli bir kesimi göçmendir ve sayıları azımsanacak gibi değildir. Dünyanın pek çok yerinden gelip İsviçre’de göçmen olabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle kanton seçimi yapmanız gerekir.
İsviçre’de Evlilik Yoluyla Oturum
İsviçre’de evlilik yolu ile oturum mümkündür. Bunun adı aile birleşimi vizesidir ve uzun süreli oturum grubundadır. Evlendikten sonra oturum en kısa sürede alınmalıdır. 5 senelik evlilik ardından vatandaşlık başvurusu da mümkündür. Özellikle çocuk sahibi olmak sürece daha yardımcı olacaktır.
İsviçre’de Mülk Almak
İsviçre’de mülk almak mümkündür. Bunun için vatandaşlık istenmez. Ancak vatandaşlık ihtimalinizi arttıracak bir unsur olarak karşımıza çıkar.
İsviçre Öğrenci Vizesi ile Çalışma İzni
İsviçre’ye öğrenci olarak gittiyseniz ve 6 ayı geçik süredir oradaysanız resmi olarak bir yerlerde çalışabilirsiniz. Bu çalışma haftalık 15 saati geçmemek kaydı ile gerçekleşmelidir. Bu sayede 6 ayın sonunda kendinize gelir elde edebilirsiniz. Burada Erasmus süreci baz alınmıştır ve 6 aylık Erasmus süreci dışındaki öğrenciler bundan faydalanabilmektedir.
İsviçre'de Oturma İzni Nasıl Alınır?
İsviçre oturma izni son yıllarda tercih edilen vize türlerinden biridir. İsviçre oturma izni almak için orada uzun süreli vakit geçirmenize gerek olan bir sebebiniz olması gerekmektedir. Bu bir aile dutumu olabileceği gibi aynı zamanda bir iş de olabilmektedir. Buna eğitim seçeneği de eklenebilir. Oturma izni almak için konsolosluklara başvurmak gerekmektedir.
İsviçre’de Ev Alma Şartları Neler
İsviçre’de ev almak için çok katı kurallar bulunmaz. Hatta İsviçre’den ev almak sizlerin vatandaşlık ve öncesinde oturum sürecinizi de kolaylaştıracaktır. Bu açıdan vatandaşlık almak adına tercih edilecek yöntemlerden biridir. Ev alabilirsiniz. Bu başka herhangi bir gayrimenkul de olabilir ancak belli bir miktar sınırı vardır ve bunun üstünde alınmalıdır.
İsviçre’ye Gitme Yolları Neler?
İsviçre’ye gitmek için vize almanız gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı vize alır ve bu vize süreci boyunca İsviçre’de barınabilir. Sonrasında ülkesine dönebilir ve mümkün ise oturum izni alabilir.
İsviçre’de Öğrenci Olarak Çalışma İzni
Öğrenci çalışma izni 6 aydan sonra başlamaktadır. Öğrenci 6 ay boyunca İsviçre’de öğrencilik faaliyetinde bulundu ise 6.aydan itibaren 15 saat haftalık olarak çalışabilmektedir.
İsviçre’ye İltica Şartları
İsviçre’ye iltica edebilmek için ilticaya sebep olan durum belgelenmelidir. Kendi ülkenizde güvenliğiniz olmadığı kanıtlanmalıdır. Yaşadığınız ülkede hayati tehlikenizi kanıtlamanız gerekmektedir ve bu sayede iltica yapabilirsiniz. İsviçre’ye iltica olan kişiler genellikle otobüs ile gitmektedir. Uçak ile gidişi yasak olan pek çok kişi bulunmaktadır.
İsviçre’de Ev Almak Oturma İzni
İsviçre’de ev alarak oturma izni alma veya vatandaşlık alma ihtimalinizi arttırabilirsiniz ancak bunun için bir süre beklemeniz gerekmektedir. Ortalama 5 yıldan sonra başvuru yapabilirsiniz.
İsviçre Göçmenlik Başvurusu 2025
İsviçre’ye göçmenlik başvurusu yapabilmek mümkündür. Bunun için bulunmak istediğiniz bölgedeki göçmen bürosuna başvurmanız gerekmektedir. Burada sizden istenen belgeler olacaktır.
İsviçre'de Oturum Alma Şartları
İsviçre’de oturum alma şartları oldukça fazladır. Aslında oturum alınabilecek ülkelerden biri de İsviçre’dir. Ancak bu süreçte İsviçre’de bulunmanız en önemli faktördür. İsviçre’de oturum almanın yollarına göre şartları da değişiklik göstermektedir.
İsviçre’de Gayrimenkul Almak
İsviçre vatandaşı olmadan İsviçre’de mülk alabilirsiniz. Bu mülk herhangi bir şey olabilir. Ancak genellikle ev almak tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise başta oturum iznini ardından da vatandaşlığı kolaylaştırmasıdır.
İsviçre’ye Göçmen Olarak Nasıl Gidilir?
İsviçre’ye gidebilmek için en çok tercih edilen yöntem göçmenliktir. Bu da bir seçenek olmakla birlikte 1. Dereceden yakınınız burada ise aile birleşimi vizesinden de faydalanabilirsiniz. Bunun dışında çalışma izni alabilir veya öğrenci olarak öğrenci vizesi alabilirsiniz.
İsviçre Vatandaşlık Şartları 2025
İsviçre’den vatandaşlık alabilmenin pek çok şartı vardır. Bu şartlar son zamanlarda yumuşatılmış olsa da pek çok şey vatandaşlığa etki etmektedir. Bu şartlar her sene değişmez. Bu nedenle 2025 yılının şartları genellikle geçmiş birkaç yıl ile aynıdır. Bu şartlardan en önemlisi İsviçre’de bu süre zarfında gerekli süre kadar bulunmuş olmaktır. İsviçre vatandaşlığı almak için gereken şartlar farklılık gösterir. İsviçre vatandaşı ile evli olan kişiler, ülkede en az 3 yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Evli olan kişi, İsviçre’de daha önce ikamet etmemişse en az 6 yıl evli olması halinde vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Evli olmayan kişilerin ise ülkede en az 5 yıl yasal bir şekilde ikamet etmesi ve sosyal kültürel uyum sağlaması gibi vatandaşlık şartları vardır.
İsviçre Vatandaşlığı Şartları
İsviçre vatandaşlığı pek çok duruma göre değişir. Buna hangi ülkenin vatandaşı olduğunuz dahi etkilidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz bu durumda birtakım şartlar sizleri bekler. Bunların başında belli bir süre kadar İsviçre’de bulunmuş olmak da vardır. Süre mesleğinize ve maddi durumunuza göre değişiklik gösterecektir.
İsviçre’de Doğanların Hakları
Eğer çocuğunuz İsviçre’de doğru ise tek yapmanız gereken doğum belgeleri ile başvuru yapmaktır. Siz İsviçre vatandaşı olmasanız bile eşiniz İsviçre vatandaşı ise çocuğunuz da ülkenin vatandaşlığını alacaktır. Herhangi bir İsviçre vatandaşı ile aynı haklara sahip olunur.
İsviçre C Oturum İzni Vatandaşlık Mı?
C oturum izni ile İsviçre’de süresiz bir biçimde yaşayabilirsiniz. Yani daimi bir biçimde yaşayabilirsiniz ancak halen vatandaş sayılmazsınız. Yine de vatandaşlığa en yakın konum olarak bilinir. Bu nedenle C oturum izni almak önem arz etmektedir. İsviçre C oturum izni alacak olan kişinin ülkede en az 10 yıl ikamet etmiş olması gerekir. Aynı zamanda Almanca bilme, sicil kaydının olmaması gibi şartları da vardır.
İsviçre Vatandaşlığı 2020
İsviçre vatandaşlığı aldığınız zaman tüm İsviçre vatandaşları ile eşit haklara sahip olursunuz ve pek çok dünya ülkesinden İsviçre vatandaşlığı başvuruları yapılmaktadır. Bu süreçte hangi ülkenin vatandaşı olduğunuza bağlı olarak şartlar değişecektir. İsviçre’de 5 yıl ikamet eden, maddi geliri yeterli olan ve yabancı dil bilgisine sahip olan kişiler, vatandaşlık almak için başvuruda bulunabilir.
İsviçre’de Doğanlar İçin Yasa
İsviçre’de doğanlar İsviçre vatandaşı olacaktır. Aynı zamanda bu çocuğu doğuran anne veya ebeveyn olan babası İsviçre vatandaşı değil ise vatandaşlık süreci hızlanır. İsviçre’de doğan yabancı uyruklu çocuklara doğum yoluyla vatandaşlık verilmez. Vatandaşlık alınması için ülkede en az 12 yıl yasal yollarla yaşamış olma şartı vardır.
İsviçre Vatandaşlık Şartları 2020
İsviçre vatandaşlık şartları yıllara göre değişimi sık sık göstermez. 2025 şartları ile 2020 şartları birbiri ile aynıdır.
Evlilik Yoluyla İsviçre Vatandaşlığı
İsviçre vatandaşı ile evli olan ve ülkede ikamet eden kişiler, 3 yıl sonunda vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.
İsviçre’de Doğum Vatandaşlık
İsviçre’de doğum yoluyla vatandaşlık vermez. Vatandaşlık alınması için ülkede en az 12 yıl ikamet etmiş olmak gerekir.
İsviçre Vatandaşlık Şartları
İsviçre vatandaşı olmanın farklı yolları olduğu için şartları da değişiklik gösterir. İsviçre vatandaşlığı almanın yollarından biri İsviçre vatandaşı ile evlenmektir. İsviçre vatandaşı ile evlenen kişiler, ülkede 3 yıl ikamet etmeleri ardından vatandaşlık alabilir. Evli olmayan kişilerin vatandaşlık alması için 5 yıl ikamet etmesi şarttır. Bunun dışında yabancı dil bilgisi, kültürel uyum, maddi gelirinin geçinmek için yeterli olması gibi şartlar vardır.
ABD Vatandaşı İsviçre'de Çalışabilir mi?
Bilindiği üzere ABD vatandaşı olmak pek çok ülkede birçok avantaj sağlamaktadır. Bu durum gerek bu ülkelerdeki oturma izni gerekse çalışma izni konusunda da yumuşatıcı şartların oluşmasını sağlamaktadır. Bu yüzden ABD vatandaşı İsviçre’de çalışabilir mi sorusunun yanıtı için bunun belirli şartlara bağlı olması gerektiğini söyleyebiliriz. Çalışma izni almak isteyen kişilerin öncelikle oturum izninin bulunması gerekmektedir. Eğer süresiz olarak oturum izni almak istiyorsanız, farklı bir ülkenin vatandaşı iseniz 10 yıl içerisinde ancak Amerikan vatandaşı iseniz 5 yıl içerisinde oturum ve çalışma izni alabilirsiniz.
İsviçre’de çalışmak isteyen kişilerin öncelikle bu ülkeden bir iş teklifi alması yani işinin hazır olması gerektiğini söyleyebiliriz. Buradaki kurum ya da kuruluşların birinde çalışacak olan kişiler, uzun süreli oturum iznini de sağlayan çalışma vizesine başvuruda bulunmalıdırlar. Çalışma vizesi daha doğrusu çalışma izni olmadan bu ülkede çalışamazsınız.
İsviçre’ye yerleşmek de bu yolla mümkün olabilmektedir. Eğer bu ülkeye yerleşmek istiyorsanız uzun süreli ikamet gerektiren vize türlerinden birine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. İsviçre’de aile birleşimi, çalışma ya da uzun dönem eğitim gibi sebeplerle uzun süreli ikamet izni kazanabilirsiniz.
İsviçre çalışma izni almak isteyen kişilerin yukarıda da bahsettiğimiz gibi öncelikle iş bulması ve daha sonrasında da çalışma vizesine başvurması gerekmektedir. Çalışma vizesi olmadan ülke sınırları içerisinde uzun süre ikamet edemezsiniz. Çalışma vizesi aldıktan sonra ülkeye giriş yaptığınızda, ilgili kurumlara, sizlerden talep edilen evrakları sunduğunuzda eğer bu konuda bir sorun gözlenmemişse kısa süre içerisinde çalışma iznini alabilirsiniz. Çalışma izninin çıkması bazen 15 günü bulabilmektedir.
İsviçre çalışma vizesi almak için öncelikle İsviçre D tipi Schengen çalışma vizesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu konuda yani çalışma vizesi konusunda sizlerden istenen evrakları eksiksiz hazırlamalı ve bu evraklar arasında kesinlikle, sizi işe alan kurumdan gelen iş davet mektubuna yer vermelisiniz. İş davet mektubu olmadan çalışma izni almanız epey zordur. Gerekli başvurular yapıldıktan sonra evrak listeniz incelenir ve 15 ila 30 gün aralığında başvuru sonucunuz tarafınıza bildirilir.