İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

İsviçre Aile Birleşimi Vize Başvurusu

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Nedir? 1 – isvicre aile birlesimi

Eğer İsviçre de yaşıyorsanız aile üyelerinizi yanınıza alabilirsiniz. Ancak bunun için İsviçre aile birleşimi vizesini almanız gerekmektedir.

İsviçre Çalışma Vizesi Nedir?

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Isviçre aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar?

İsviçre aile birleşimi vizesi için yapılan her başvuru kendi durumuna göre değerlendirilir, başvuruların sonuçlanma süresi yaklaşık 12 hafta ile sınırlıdır.

Isviçre aile birleşimi ne kadar sürer?

İsviçre aile birleşimi vizesinin başvuru tarihi itibari ile 5 yıl içerisinde gerçekleştirilmelidir, 12 yaşın altındaki çocuklar için süre 1 yıldır.

Aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?

Aile birleşimi vizesi her ülkenin vize prosedürüne göre farklı olarak işlemektedir. Yapılan müracaatlardan ortalama 3 ay sonuçlanan aile birleşimi vizesi inceleme gerektiğinde daha uzun sürede sonuçlanır.

Yabancı uyruklu ülke vatandaşlarının İsviçre de ikamet edebilmesi için kendi bulundukları ülkelerinde İsviçre aile birleşimi vizesi için başvuru yapmalıdır. Aynı zamanda vize başvurusu yapmadan önce İsviçre büyükelçiliği veya konsolosluğundan randevu alınması gerekmektedir.

İsviçre aile birleşimi vizesini alabilmek için aşağıda yer alan belgeleri bir araya getirmeniz gerekmektedir.

İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce dillerinde aile birleşimi vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Aynı zamanda bu başvuru formu çevrimiçi olarak indirilerek doldurulabilir. Ancak bazı büyükelçiler bizzat gelerek formun doldurulmasını talep edebilir.

  • Son 10 yıl içerisinde verilmiş geçerli bir pasaport,
  • Pasaport da bulunan 1. 4. ve son sayfaların 3′ er fotokopisi, basım ve son tarihini belirten sayfalar, önceki vizeyi gösteren sayfaların fotokopisi gerekmektedir.
  • Son 6 ayda çekişmiş 4 adet pasaport büyüklüğünde fotoğraf,
  • Eşi olan kişilerin Uluslararası evlilik cüzdanı 1 asıl ve 2 fotokopisi,
  • Çocuklar için yasal yetki belgesi ya da tanınma belgesi noter aracılığı ile tasdiklenmelidir.
  • İsviçre de yaşayan eşin oturma izni, pasaportu ya da kimlik kartı’ nın 3 fotokopisi,
  • Kayıt sertifikasının orijinali ve 2 fotokopisi,
  • Başvuran kişinin sabıka kaydını gösteren belge fotokopisi,
  • Uluslararası doğum belgesi (İsviçre dilinde çevrilmeli),
  • İkamet belgesi (İsviçre dilinde çevrilmeli),

İsviçre aile birleşimi vize başvurusu için farklı ülke vatandaşlarından ek belgeler istenebilir. Ancak İsviçre yetkilileri belgeleri yeterli görür ise ek belge istemeyebilir.

Aile birleşimi vizesi için başvuru yapan kişiler İsviçre temsilcileri tarafından İsviçre de ikamet edilecek yerde hizmet veren Göçmenlik Bürosuna durumu iletilir. İsviçre de bulunan yetkili kurumlar karar verdiğinde İsviçre temsilcilerine bilgi vermektedir. Vize onaylanır ise İsviçre büyükelçiliği veya konsolosluğu aile birleşimi vizenizi düzenleyerek sizlere iletecektir.

İsviçre Aile Birleşimi vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/isvicre-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

İsviçre Aile Vizesi İçin Hangi Dil Kullanılmalıdır?

19 Ocak’ da yürürlüğe giren mevzuata göre aile üyelerinin İsviçre aile birleşimi için başvuru yapması durumunda yetkili kişiler kültürel entegrasyon sözleşmesini imzalatarak kişinin belirli düzeyde dil becerisini kanıtlanmasını istemektedir.

Aile birleşimi vizesi için başvuru yapan kişilerin A1 (başlangıç) seviyesinde söz dil becerisini göstermesi gerekir. Aynı zamanda başvuru yapan kişi bir dil kursuna katılarak bu eksiğini kapatmalıdır.

Aile birleşimi vizesi izni L sahibi aile üyeleri için geçerli değildir.

Daimî İkamet Sahibi Aile Üyeleri İçin İsviçre Aile Birleşimi Vizesi

 

İsviçre de peş peşe 10 yıl boyunca ikamet etmiş olan yabancı uyruklu ülke vatandaşları İsviçre de daimî ikamet hakkına sahiptir. Daimî oturma iznine sahip kişiler ile bir İsviçre vatandaşı aynı avantajlara sahiptir. İstedikleri iş veren ile çalışma hakkına sahiptir. Ayrıca İsviçre de istedikleri yerde ikamet edebilirler.

Daimî ikamet izni olan kişiler 3. ülke aile üyelerini (eş, partner, çocuklar) yanlarında getirebilir.

İsviçre de Daimî İkamet Eden Bir Kişinin Aile Üyesi Nasıl Başvuru Yapmalıdır?

Başvuru yapacak kişinin uyruğuna bağlı olarak değişkenlik söz konusudur.

İsviçre de 3 aydan fazla ikamet etmek isteyen kişilerin oturma iznine sahip olması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda ülkeye seyahat ettikten sonra kişinin oturma izni için başvuru yapması gerekmektedir. Bu doğrultuda yabancı uyruklu ülke vatandaşlarının İsviçre’ ye giriş izni ve daha sonra uzun süreli kalış için vize sahibi olması gerekmektedir.

Uzun süreli vizeler kişinin ülkede kalış nedenine göre verilmektedir. Bu doğrultuda aile üyeleriniz İsviçre’ ye sizinle birlikte yaşamak için gelirse aile birleşimi vizesi ile uzun süreli kalış vizesine başvuru yapmadı gerekmektedir.

İsviçre aile birleşimi vize başvurusu için kişinin kendi ülkesinde bulunan İsviçre büyükelçiliğine ya da konsolosluğuna başvuru yapması gerekmektedir. Aynı zamanda başvuru öncesinde randevu alınmalı ve başvuru sırasında gerekli evrakların teslimi sağlanmalıdır.

Aile Bireylerinin Sunması Gereken Belgeleri

Aile üyelerinin İsviçre’ ye varması ile kanton Göçmenlik ile işgücü piyasa yetkililerine giderek oturma izni alması gerekmektedir. Bu izini almak için giderken aşağıda yer alan belgeleri yanınızda götürmelisiniz.

  • Geçerli bir pasaport,
  • Evli ise evlilik cüzdanı,
  • Çocuk sahibiyseniz çocuk doğum belgesi,
  • Bakmakla sorumlu olduğunuz kişilere mali anlamda sorumluluğu alabileceğinize dair onaylı bir mektup,

Oturma İzni Alma Süreci

Eşiniz, 12-18 yaş arası çocuklarınız ve diğer aile üyeleriniz yerleşim izni ile aynı olan B iznini almalıdır. Aynı zamanda ülkede çalışabilmeleri için kanton Göçmenlik ve işgücü piyasa yetkililerine önceden başvuru yapması gerekmektedir.

12 yaş altı çocuklar için C izni (yerleşim izni) verilmektedir.

Eşiniz ve 12-18 yaş arası çocuklarınız İsviçre de peş peşe 5 yıl yaşadıkları ise yerleşme iznini (C izni) almaya hak kazanır.

İsviçre de Geçici Oturma İzni Olan Kişilerin Aile Birleşimi Vizesi

İsviçre de geçici izin L ve B olarak bilinmektedir. 1 yıllık verilen geçici izinler de B izni yıllık yenilenebilir.

Uygunluk Kriterleri

  • Geçici bir izniniz var ise aile üyelerinizi İsviçre’ ye getirebilmeniz için kanton Göçmenlik Bürosuna giderek izin almalısınız. Ancak bu izne uygun olabilmeniz için aşağıda yer alan koşulları sağlıyor olmanız gerekmektedir.
  • İsviçre de bulunan evinizde/dairenizde aile üyelerinizin yaşayabilmesi için yeterli alanın olması,
  • Bakmakla sorumlu olduğunuz aile üyeleriniz için yeterli mali kaynağa sahip olmak,

İsviçre de Geçici Olarak İkamet Eden Kişinin Aile Üyesi Nasıl Başvuru Yapmalıdır?

C vizesinde olduğu gibi aile üyelerinizin İsviçre de uzun süreli ikamet edebilmesi için kendi ülkelerinde bulunan İsviçre büyükelçiliğine veya konsolosluğuna giderek aile birleşimi vize başvurusu yapması zorunludur.

Bu doğrultuda İsviçre büyükelçiliği ya da konsolosluğu aracılığı ile randevu alınmalıdır. Gerekli belgeler teslim edilirken vize için ücret ödenmesi talep edilir.

İsviçre’ ye götürmek istediğiniz aile üyelerinin ülkeye götürüp götüremeyeceğiniz konusunda kanton makam yetkilileri aracılığı ile önceden öğrenebilirsiniz.

Eğer aile üyeleriniz ülke’ ye alınır ise kanton Göçmenlik ile işgücü piyasa yetkilisi ile kayıt yaptırarak oturma izni almalıdır. Bu izin sizin sahip olduğunuz izin ile aynıdır.

AB/EFTA Vatandaşı Aile Üyeleri Vize Başvurusu

İsviçre de ikamet eden AB ve EFTA vatandaşından biriyseniz aile üyelerimiz ülkeye ikamet için gelebilir. Fakat aşağıda yer alan koşulların kanıtlanması istenmektedir.

  • Ailenizi evinize rahatça yerleştirmek,
  • Ailenizi maddi anlamda desteklemek,

AB ve EFTA ülke vatandaşları aşağıda yer alan aile üyelerini kendileri ile birlikte yaşamak için İsviçre’ye davet edebilir.

  • Eş ya da kayıtlı ortak,
  • 21 yaş altı çocuklar ve torunlar,
  • Anne, baba, büyük anneler, büyük babalar,
  • Mali desteğin İsviçre’ ye girmeden önce kanıtlanması,

İsviçre de öğrenci olarak bulunuyorsanız eşinizi ve çocuklarınızı yanınızda getirebilirsiniz.

Aile üyelerinin uyruğuna bağlı olarak AB ve EFTA ülke vatandaşı olmayan aile üyeleri ayrıyeten İsviçre aile birleşimi vizesine başvuru koşullarını göz önüne almalı ve başvuru sürecini beklemelidir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Nedir Video;

İsviçre Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×