Zimbabve Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023)

Vize Randevu Ofisi Zimbabve Sayfamıza Hoşgeldiniz..!

Zambiya Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023)

Sevgili Ziyaretçilerimiz, Zimbabve dahil tüm dünya ülkeleri için gerekli olan vize başvurularını Vize Randevu Ofisi olarak titizlikle ve güvenle yürütmekteyiz. Zimbabve Vizesi almak için iletişim adreslerinden bize ulaşarak vize hakkında tüm merak ettikleriniz hakkında bilgi alabilir sizin adınıza vize işlemlerinizin takibini yapmamız için talepte bulunabilirsiniz.

Zimbabve vize ücreti ne kadar?

Ülkemiz vatandaşları Zimbabve sınırında 30 ABD Doları ödemesiyle beraber vize alabilmektedir.

Zimbabve vizesi nasıl alınır?

Zimbabve vizesi almak isteyen kişilerin konsolosluklar tarafında verilen gerekli belgeler listesini tamamen eksiksiz bir şekilde hazırlayarak vize işlemlerine başlamaktadır.

Zimbabweye nasıl gidilir?

Türkiye’den ülkeye direkt uçuşlar bulunmamaktadır, bununla beraber gitmek isteyen kişiler Dubai, Amsterdam aktarmalı gidebilir.

Zimbabve’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (bordo), hususi (yeşil), hizmet (gri), diplomatik (siyah) pasaport sahipleri Zimbabve Vizesi başvurusuna tabidir. Zimbabve’nin Türkiye’de resmi temsilciliği yoktur. Afrika Ülkelerinin temsilciliklerine vize başvuruları yapılmaktadır. Başvuru sırasında temsilciliklere bizzat gitmeye gerek bulunmadığı için işlemlerinizi Vize Randevu Ofisi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Zimbabve Vize Başvurusu

  • Zimbabve vize başvurularında önemli olan konular pasaport ve başvuru formudur. Başvuru formu Konsoloslukların sizi tanımasında ki en önemli evrak niteliğindedir. Formda bulunan sorulara eksiksiz ve doğru bilgilerle cevap verilmesi gerekir.
  • Form İngilizce dilinde büyük harf kullanarak okunaklı şekilde doldurulmalıdır.Eksik bırakılan ya da hatalı verilen cevaplar vize reddine neden olmakta ve yatırılan vize harçları size maddi kayıp olarak geri dönmektedir.
  • Zimbabve’ye girişlerde sınır kapısında bulunan polislere vize evraklarını göstermeniz gerekmektedir bu nedenle hazırlamış olduğunuz vize evraklarının bir kopyasını da yanınızdan ayırmayınız.
  • Vize başvurusunda bulunacağınız pasaportunuzun seyahat sonrası 6 ay daha geçerliliğinin bulunmasına ve 10 yıldan eski olmamasına dikkat ediniz. Ayrıca vizenin işlenmesi için en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.
  • Geçerliliği bulunmayan  ve deforme olmuş pasaportlar ile vize başvuruları kabul edilmemektedir. Kabul edilmiş olsa bile sınır kapısında ülkeden içeriye alınmama sorunu ile karşılaşmak yüksek ihtimaller arasındadır.
  • Zimbabve Vizeleri tek girişli ya da çok girişli olarak verilmektedir.
  • Vizelerin tek ya da çok girişli olarak verilmesi vizenin çıkış süresini etkilemektedir. Örneğin tek girişli vizeler 5 gün içinde sonuçlanabilirken, çok girişli vizeler 1 hafta ya da 10 gün sürebilir, ticari vizelerde ise bu süreler daha da uzayabilmektedir.

Zimbabve Turistik Vizesi

Zimbabve’ye gerçekleştireceğiniz turistik amaçlı geziler için başvurmanız gereken vize türü Turistik Vizedir. Turistik vizeler de tek girişli ya da çok girişli olarak verilebilmektedir. Vizelerin çok girişli olması vize çıkış süresini ve vize ücretlerini etkilemektedir. Vize süreleri ve vize ücretleri hakkında bilgi almak ve sizin adınıza hızlı ve güvenilir vize başvurusu hizmeti almak için en kısa zamanda temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Zimbabve Turistik Vize Evrakları

  • Pasaport: Zimbabve seyahati sonrası 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaportlar 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalı.
  • Fotoğraf: Güncel çekilmiş, arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Başvuru Formu: Zimbabve vize başvuru formu İngilizce dilinde büyük harf kullanarak eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Her iki yüzüne ait okunaklı çekilmiş fotokopi.
  • Pasaport Fotokopisi: Eski pasaportlara ait fotokopiler.
  • Rezervasyon Belgeleri: Uçak ve otel rezervasyon biletleri ya daa dökümanları.
  • Banka hesap Dokümanları: Zimbabve seyahati masraflarının karşılanacağına dair yeterli miktarda paranın bulunduğu hesap dökümleri banka yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı.
  • Dekont: Zimbabve Vize harcının ödendiğine dair banka dekontu.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği: Tüm aile fertlerinin adres ve kimlik bilgilerinin bulunduğu.
  • Muvafakatname: 18 yaş altı çocuklar için anne-baba tarafından imzalı noter onaylı izin belgesi.
  • Uluslararası Sağlık sigortası: 30 Bin € teminatlı seyahat sağlık sigortası.

Zimbabve Ticari Vize

Zimbabve’de iş kurmak, çalışmak, ticari faaliyette bulunmak için Zimbabve Ticari Vize başvurusunda bulunmak gerekir. Ticari Vize başvurusunda mutlaka davetiye temin edilmelidir.

Zimbabve Vizesi: Randevu ve Başvuru (2021)
Zimbabve Vizesi: Randevu ve Başvuru

Ticari Vize başvurusunda bulunmak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Belirli ücret karşılığı Express Ticari Vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Vizeler ortalama 1 hafta 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Ticari vizelerde gecikmeler yaşanabileceğinden uçak biletleri ön rezervasyon şeklinde alınmalıdır. Zimbabve ziyareti için gereken aşıların yapılması mecburidir.

Zimbabve Ticari Vize Evrakları

  • Pasaport: seyahat sonrası 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaportlar 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalı.
  • Davetiye: Zimbabve’de bulunan şirket/firma tarafından gönderilen davetiyede başvuran hakkında kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, seyahat amacı, seyahat tarihleri, şirket hakkında bilgiler yer almalı ve şirketin antetli kağıdına yazılarak kaşeli ve yetkili imzası olmalıdır.
  • Şirket Belgeleri: Ticari Sicil gazete, vergi levhası, imza sirküsü fotokopileri ve son 3 aya ait faaliyet belgesi.
  • İş Mektubu: Türkiye’de bulunan şirket tarafından başvuranın izin günleri, seyahat amacı, seyahat masraflarının ne şekilde karşılanacağı gibi bilgilerin yer aldığı mektup şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve yetkili tarafından imzalanmalıdır.
  • Fotoğraf: Güncel çekilmiş, arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Başvuru Formu: İngilizce dilinde büyük harf kullanarak eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Her iki yüzüne ait okunaklı çekilmiş fotokopi.
  • Pasaport Fotokopisi: Eski pasaportlara ait fotokopiler.
  • Rezervasyon Belgeleri: Uçak ve otel rezervasyon biletleri ya daa dökümanları.
  • Banka hesap Dökümanları: Seyahat masraflarının karşılanacağına dair yeterli miktarda paranın bulunduğu hesap dökümleri banka yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı.
  • Dekont: Zimbabve Vize harcının ödendiğine dair banka dekontu.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği: Tüm aile fertlerinin adres ve kimlik bilgilerinin bulunduğu.
  • Muvafakatname: 18 yaş altı çocuklar için anne-baba tarafından imzalı noter onaylı izin belgesi.
  • Uluslararası Sağlık sigortası: 30 Bin € teminatlı seyahat sağlık sigortası.

Zimbabve Konsolosluğu | Zimbabve Vize Randevu İşlemleri

Zimbabve vize randevusu, Türkiye’nin hangi ilinden olursa olsun ülkeyi ziyaret etmek için konsolosluğa vize başvurusu yapmadan önce zorunlu olarak uyulması gereken şartlardan birisidir. Vize sürecini başlatmak istediğinizde Z

imbabve başvuru formu bağlantımızdan faydalanarak gerekli adımları tamamlayabilirsiniz. Neticede randevu tarihinizi ve saatinizi öğrenmek için sizlerden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde ibraz etmeniz gerekmektedir.

Konsolosluğun yoğunluk durumuna ve evraklarınızda eksik belgelerin tespit edilme ihtimaline karşı başvurularınızı geciktirmemek adına en az 1 ay öncesinden başvurmanız tavsiye edilmektedir. Herhangi bir mağduriyeti yaşamamak için randevu taleplerinizi bildirmeden önce 0850 227 72 05 hattımızı arayarak sonuçlanma süreleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Zimbabve Vize Randevusu

Zimbabve vizesi almak isteyen kişiler konsolosluktan randevu almak zorundadır. Seçilen vize türüne uygun olarak evrakların hazırlanmasının ardından, konsolosluğa bu tarih ve saatte teslim edilmek üzere şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Aynı zamanda başvuru yapan kişinin parmak izi vermesi ve yetkililer ile mülakat yapması gerekmektedir. Vize randevularınızla ilgili olarak süreçlerin sağlıklı yürütülmesinde ve olumsuz sonuçlarla karşılaşılmamasında profesyonel destekleri Vize Ofisi aracılığıyla alabilirsiniz. Vize randevu hattımıza ulaşabilir veya Zimbabve vize başvuruları hakkında mail için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

Zimbabve Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Konsolosluğun değerlendirme şartlarına göre değişiklik gösterebilen vize süreleri 7 ile 14 iş günü arasında değişebilmektedir. Evraklarda eksikliklerin olması durumunda veya konsolosluğun ek süreye ihtiyaç duyması halinde 3-4 haftaya kadar bu sürelerin çıkabildikleri görülmektedir.

Zimbabve Vize Reddi Nedenleri Nedir?

Konsolosluğun talep ettikleri şartları tam olarak yerine getirmeyen kişiler vize reddi sonucu ile karşılaşmaktadır. Seyahat amacının kanıtlanmaması durumlarında, evrakların eksik veya sahte olması halinde, pasaport belgelerinin geçerli olmaması halinde ve sınır dışı karararının olması sebeplerinden dolayı Zimbabve vize reddi alınmaktadır.

Ayrıca kişilerin vize süresinin bitiminde seyahatlerini sonlandıracaklarını ve ülkeden ayrılacaklarını bildirmemeleri de bu sebepler arasında yer alacaktır. Vize reddi durumuyla karşılaşmamak adına profesyonel İDATA yardımlarını almak üzere bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Böylelikle hangi evraklarla, nasıl başvuru yapmanız gerektiğinin detaylarını sizlere aktaracak olan ekiplerimiz sayesinde vize başvurularınızın büyük oranda kabul göreceğinin altını çizmekteyiz.

Zimbabve Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×