Hollanda Serbest Meslek ve Başlangıç Vizesi

Hollanda Serbest Meslek ve Başlangıç Vizesi Başvuru

Kendi şirketini açmak isteyen veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyen bir girişimci; Hollanda’ya taşınmak isterse eğer, Hollanda Hükümeti tarafından birtakım belgeler istenmektedir.

Bu belgelerin en önemlisi, kişinin serbest meslek vizesine sahip olmasıdır. Bazı hallerde, Hollandalı yetkililer bu gibi girişimcilere, firmalarını kurmaları için bir yıl gibi bir süreyi hazırlık süresi olarak tanır. İşte bu sürenin tanınabilmesi için girişimcinin Başlangıç Vizesi’ne ihtiyacı vardır.

Hollanda Serbest Meslek Vizesi Nedir?

Sahibinin hem ülkede kalıp hem de serbest olarak çalışmasına izin veren oturma izni olarak geçer Hollanda Serbest Meslek Vizesi; belirli koşullar karşılığında girişimcilere verilmektedir. Bu standart koşullar sağlandığı takdirde kişi istediği çalışma vizesi türüne başvurabilir.

Elbette, her çalışma vizesi türünün de kendi içinde istediği ek şartları bulunmaktadır. Bu yazıya konu olan Serbest Meslek Vizesi’nin şartları ise diğer vize türlerinin ek şartlarından daha katıdır.

Hollanda Serbest Meslek Vizesi İçin Neler Gereklidir?

Bir serbest meslek girişimcisi olarak Hollanda’ya gidiyorsanız; ürünleriniz ve hizmetlerinizin çağdaş ve önü açık olduğunu; ayrıca bu ürünlerin Hollanda ekonomisinin de kalkınmasına yardımcı olabileceğini kanıtlamanız gerekmektedir.

Hollanda Serbest Meslek ve Başlangıç Vizesi
Hollanda Serbest Meslek ve Başlangıç Vizesi

Hollanda’da bu sistem; Hollanda Kurumsal Ajansı (RVO) tarafından nokta tabanlı bir sistem kullanılarak ölçülür.

Sistemin ölçtüğü şeyler aşağıda belirtilmiştir:

  • Kişisel deneyim (eğitim, iş deneyimi, girişimcilik)
  • İş planı (hizmet / ürün, pazar analizi, finansman, organizasyon, fiyat)
  • Hollanda’ya kattığı değer (istihdam fırsatları, yatırımlar, inovasyon)

Bu sistemde, her bir kategori 100 puan üzerinden değerlendirilir ve böylece toplam sayı 300’dür. Her kategori için ise en az 30 puan alınmalıdır. Yani, bir kişinin Hollanda’da serbest olarak çalışabilmesi için, bu üç kategoriden alacağı en az 90 puan yeterlidir.

Eğer girişimci Türk vatandaşı ise ya da başka bir AB ülkesinde uzunca bir süre yaşamış ise bu puanlama sistemine dahil olmaz.

Bu anlamda; Hollanda’da serbest olarak çalışmak isteyen kişiler için diğer şartlar aşağıda sıralanmıştır:

  • Ticaret Odası Ticaret Siciline (KvK) kayıtlı olmak
  • İşini veya mesleğini icra etmek için gerekli tüm lisanslara sahip olmak
  • Faaliyetlerinden yeterli bir gelir elde edebilecek durumda olmak
  • Serbest çalışan için: Hollanda’da üzerinde çalışacağı en az bir komisyonu olmalıdır.
  • Bireysel bir sağlık şirketi için: BÜYÜK kayıt (Bireysel Sağlık Meslekleri) kaydına sahip olması gerekir.
  • Hollanda Amerikan Dostluk Anlaşması ve Hollanda Japon Ticaret Anlaşması için: Amerikan veya Japon vatandaşlığına sahip olunması gerekir; Hollanda ile ABD / Japonya arasında iş yapılmalı; yatırım yapılmalı veya önemli miktarda sermaye yatırılıyor olmalıdır.

Hollanda Serbest Meslek Vizesine Nasıl Başvurulur?

Bir girişimcinin, serbest meslek için Hollanda vizesine başvurma şekli kişinin milliyetine bağlıdır. Serbest meslekte çalışma amacı ile Hollanda oturma izni başvurusu yapmadan önce bazı ülke vatandaşlarının geçici oturma iznine yani MVV’ye ihtiyaçları vardır. Bir oturma iznine ihtiyacı olan kimse, ülkesindeki Hollanda Büyükelçiliği – Konsolosluğu’na başvurmalıdır. Bir MVV’ye ihtiyaç yok ise de, kişi Hollanda’ya gittikten sonra Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmeti yani IND’ye serbest meslek için Hollanda oturma izni alma amacıyla başvurabilir.

Ancak Hollandalı yetkililer, birçok durumda, yeni şirketlerin serbest meslek vizesi için belirlenen puan kriterlerini yeterince karşılayamayacağının farkında oldukları için bu girişimcilerin şirketlerini kurmaları için Hollanda’da bir hazırlık yılı için başvuru seçeneğini sunmuşlardır. Bu yüzden de, başvuru sahibinin Hollanda Başlangıç ​​vizesine başvurması gerekmektedir.

Hollanda Başlangıç ​​Vizesi Nedir?

Yeni serbest meslek sahiplerinin, Hollanda’da bir şirket kurmalarını kolaylaştıran Hollanda Başlangıç Vizesi, sahiplerine şirketini ve serbest meslek vizesi kriterlerini karşılamaya hazır hale getirebilmesi için olanak tanıyan bir yıllık bir Hollanda oturma iznidir.

Bu yüzden, yeni başlayan girişimcinin şirkette aktif rol oynayarak onalrın sadece bir finansör ya da hissedar olmadıkları anlamına gelir. Bir girişimciye bu konuda çok iş düşmektedir. Bu yüzden bu bir yıllık süre içerisinde şirketini olabildiğince kalkındırması gerekmektedir.

Kolaylaştırıcı Nedir?

Hollanda Başlangıç Vizesi’nin, girişimciler için bir kolaylaştırıcı konumunda olduğundan bahsetmiştik. Kolaylaştırıcı aslında bu girişimcinin birlikte çalışarak kısa sürede şirketini kalkındırabilmesi için tavsiyeler sunan bir iş danışmanıdır.

İş danışmanı, girişimciye ve şirketin özel ihtiyaçlarına yönelik destek sağlamaktadır. Bunun dışında; destek, pazarlama, operasyonel yönetim, araştırma gibi konularda yardımcı olabilmektedir.

Bir kolaylaştırıcının yerine getirmesi zorunlu birkaç şart bulunmaktadır. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

  • Yenilikçi girişimlere danışmanlık yapma deneyimi
  • Mali açıdan istikrarlı olmalılar
  • Startup’ta çoğunluk payına sahip olamazlar
  • Girişimcinin aile üyesi olamazlar. Bu üçüncü dereceye kadar geçerlidir: çocuk, ebeveyn, büyükanne, teyze / amca.
  • Ticaret Odası Ticaret Siciline kayıtlı olmaları gerekir.
RVO yani Hollanda Girişim Ajansı, bir bireyin başlangıç vizesi için ‘kolaylaştırıcı’ olup olamayacağını yukarıdaki kriterler ile değerlendirir ve karar verir. Daha sonra bu bir yıllık başlangıç vizesi bittikten sonra kolaylaştırıcı; girişimciye Hollanda serbest meslek vizesi başvurusuna yardımcı olmak için göçmenlik hizmetlerine dair önerilerde bulunabilir.

Hollanda Başlangıç ​​Vizesi İş Planı

İş hayatına yeni atılan bir girişimci, işini kalkındırmak için adım adım bir iş planı hazırlamalıdır. Fikirlerin gerçek hayata nasıl taşınacağı konusunda bir plan hazırlamak bu aşamada çok önemlidir. İş planı aynı zamanda Hollanda başlangıç vizesi alınmadan önce, yetkililere bilgi vermek için de hazırlanmaktadır.

Hollanda başlangıç ​​vizesi için bir iş planı aşağıda belirtilen maddeleri içermelidir:

  • Organizasyonla ilgili bilgiler. Bu, şunları içerir: organizasyonun yapısı; şirketin amacı; roller ve görevler; şirketin yasal şekli; personel
  • Şirketi kurmak için yapılan planların ve faaliyetlerin nasıl yapıldığına dair bir açıklama
  • Sağlanacak yenilikçi ürün veya hizmetin bir açıklaması

Bir Ürünü Yenilikçi Yapan Nedir?

Hollanda için, bir hizmetin ümit vaat edebilmesi ve dikkate alınabilmesi için yenilikçi olması gerekmektedir.

Bir ürün veya hizmetin yenilikçi olması ise şu durumlarla ölçülebilir:

  • Hollanda için yeni olmalıdır.
  • Yenilikçi bir organizasyon yöntemine ve prosedürüne sahip olmalıdır.
  • Yeni teknolojileri kullanarak üretmeli, dağıtmalı ve reklamını yapabilmeli gibi kriterler bir ürün veya hizmetin yenilikçilik düzeyini göstermektedir.

Hollanda Başlangıç ​​Vizesine Nasıl Başvurulur?

Hollanda’ya girmek için MVV’ye ihtiyaç duymayan bir ülkenin vatandaşı olan kişi, IND’ye Hollanda başlangıç vizesi için başvuruda bulunabilmektedir.

Hollanda Serbest Meslek ve başlangıç vize başvurusu yapmak ve hızlı bir şekilde randevu almak için >> vizerandevu.com/hollanda-vizesi adresini kontrol ediniz ve bize ulaşınız.

Hollanda Serbest Meslek ve Başlangıç Vizesi Video;

Hollanda Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×