Güney Kore Vizesi: Randevu ve Başvuru (2022)
Güney Kore Vize Başvurusu
Vize Randevu Ofisi Güney Kore Sayfamıza Hoşgeldiniz..!
Güney Afrika Vizesi: Randevu ve Başvuru (2022)
Sevgili Ziyaretçilerimiz, Güney Kore dahil tüm dünya ülkeleri için gerekli olan vize başvurularını Vize Randevu Ofisi olarak titizlikle ve güvenle yürütmekteyiz.
Güney Kore seyahati planlayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları umuma mahsus, hizmet, hususi ve siyah pasaport sahibi kişilerin 90 güne kadar olan seyahatleri için Güney Kore vizesi almalarına gerek yoktur. 90 günden uzun süren çalışma, eğitim, aile birleşimi gibi sebeplerle seyahat etmek istediklerinde Uzun süreli D Tipi vize kategorilerine başvuru yapmaları gerekir.
2022 Güney Kore vize istiyor mu?
Güney Kore kişilerin pasaportuna ya da ülkeye göre vize ister.
Güney Koreye vizesiz gidilir mi?
Güney Kore’ye vizesiz gidilebilmesi için pasaportun buna uygun olması gereklidir.
Güney Koreye Ne zaman gidilir?
Güney Kore’ye genel olarak sonbahar aylarında gidilmelidir. Diğer mevsimlerde ülke Konsolosluğu yoğun olabilir.
Güney Kore Vize Başvurusu
Güney Kore’ye 90 günden uzun süren seyahatler için alınması gereken D Tipi Vizeler için kişilerin alacakları vize kategorisine göre evraklarını hazırladıktan sonra Online Başvuru Formunu doldurup Güney Kore Konsolosluğundan randevu almaları ve gün ve saatinde randevuya gitmeleri, parmak izi beyanı vermeleri gerekmektedir.Hazırlanan vize evraklarınızı randevu sırasında teslim edeceksiniz.
Güney Kore vize başvurusu hakkında bilgi almak, seyahat amacına uygun vize evrak listesine ulaşmak ve vize hazırlıklarında titiz ve kısa sürede hizmet almak isterseniz Vize Randevu Acentesi aracılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Güney Kore Vize Kategorileri
A-2 Memur Vizesi
Türkiye’den resmi görev ya da toplantılara katılmak için memurların almaları gereken vize türüdür.
C-1 Geçici Basın Vizesi
Türkiye’den haber yapmak veya Kore’deki basınla iletişim kurmak için Güney Kore’ye gitmesi gereken basın mensuplarının alması gereken vizedir.
C-2 Ticari Vize
Türkiye’den Güney Kore’ye bir şirketten çalışmak amaçlı davetiye alan ya da şirket kurmak için gitmesi gereken kişilere verilen vizedir.
C-3 Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi
Turistik gezi, tatil, sanat, kültür gibi aktiviteler için Türkiye’den Güney Kore’ye gitmek isteyen kişilere verilen vizedir.
C-4 Kısa Süreli İstihdam Vizesi
Kısa süreli ticari faaliyet, araştırma ve konferans gibi nedenlerle Güney Kore’ye gitmek isteyen kişilere verilen vizedir.
D-2 Öğrenci Vizesi
Uzun süre Güney Kore’de Üniversite ya da kolej düzeyinde eğitim alacak kişilere verilen vizedir.
D-4 Genel Eğitim Vizesi
Kısa süreli araştırma kurumlarında görev alacak ya da dil kurslarına katılacak kişilere verilen vize türüdür.
D-6 Dini Çalışma Vizesi
Güney Kore’de kısa süreyle dini toplantılara katılarak eğitim vermek ya da almak için gelen kişilere verilen vizedir.
D-7 Kurum İçi Vizesi
Uzun dönem Güney Kore’de kamu kurumlarında ya da ona bağlı kurumlarda görev almak için gidecek olan kişilere verilen vizedir.
D-8 Sözleşmeli Yatırım Vizesi
Güney Kore’de bir şirketin hisselerine ortak olmak ya da yatırım yapmak için gitmek isteyen kişilere verilen vize türüdür.
D-9 Sözleşmeli Ticari Vize
İşletme açarak ticaret yapıp teknolojik, endüstriyel alanda ya da kamu veya özel kurumlarda görev almak için gitmek isteyen kişilere verilir.
E-2 Yabancı Dil Öğrenme Amaçlı Uzun Süreli Vize
Adından da anlaşıldığı gibi uzun dönem yabancı dil öğrenmeye gelecek olan kişilere verilen vizedir.
E-1 / E-2 Diğer Uzun Süreli İstihdam Vizesi
F-1 / F-3 Aileyle Kalmak İçin ve Aile Ziyareti Vizesi
Güney Kore’de alesi bulunan kişilerin ziyaret amaçlı gitmesi, Güney Kore Vatandaşlığı/oturumu olanların aile ve çocukları ile yaşamak için aldığı vizedir.
F-4 Güney Kore Kültürü Barındıran Kişiler Vizesi
Güney Kore’de daha önce vatandaşlık sahibi olmuş fakat daha sonra çıkmış ancak aile bireyi bulunan kişilere verilen vizedir.
Güney Kore’ye Vizesiz Gidilen Durumlarda Beyan Edilmesi Gereken Evraklar
Pasaport: Seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerliliği bulunan en az 2 sayfası boş olan yıpranmamış ve 10 yılı geçmemiş pasaport.
Rezervasyon Belgeleri: Uçak ve otel rezervasyonlarına ait bilet ya da dökümanlar.
Seyahat Sağlık Sigortası: İsteğe bağlı olarak yapılan sigorta seyahat esnasında başınıza gelebilecek sağlık sorunlarında kullanabilmeniz içindir. Vize randevu Ofisinden Sağlık sigortanız hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Güney Kore Başvuru ücreti 180 Dolar
- Randevuya yolcu şahsen gelmek zorunda, Ankara veya İstanbul’daki Konsolosluklarda işlem yapılabilir. Randevusuz işlem alınmıyor.
- Güney Kore Vize sonuçlanma süresi ; 5 iş gününde sonuçlanıyor
GEREKLİ EVRAKLAR
– Doldurulmuş vize başvuru formu
– Güncel, pasaporta uygun renkli fotoğraf 2 adet (3.5 x 4.5 cm)
– Pasaportun aslı ve fotokopisi
– (Türk vatandaşı değilse) Türkiye’deki daimi ikametgah belgesinin aslı ve fotokopisi
– Adli Sicil Kaydı (Sabıka Kaydı)
– Kore’deki harcamaların karşılanacağına dair mali yeterliliği bildiren belgeler (hesap dökümü, dekont)
– Ziyaret amacını ispat edebilen ek belgeler:
◈ Aile ya da akraba ziyareti için (1) davetiye, (2) ev sahipliği yapan kişinin Kore’deki yabancı kartı gibi kimlik ve iletişim adresi, (3) aile belgesi, ve (4) şahsi referans mektubu, (5) uçuş güzergahı
◈ İş görüşmesi ya da iş seyahat için (1) davetiye, (2) ev sahipliği yapan kişinin Kore’deki yabancı kartı gibi kimlik ve iletişim adresi, (3) tescil belgesi, (4) şahsi referans mektubu, (5) uçuş güzergahı
◈ Bağımsız seyahat etmek için: (1) ziyaretin ayrıntılı bir planı, (2) konaklama rezervasyonu, (3) uçuş güzergahı
Güney Kore Turist Vizesi
Güney Kore turist vizesi almak isteyen kişilerin öncelikli olarak randevu almaları gerekir. Randevusuz şekilde vize başvuru adımlarının tamamlanmasına imkan tanınmayacaktır.
Güney Kore çalışma vizesi ayrıca talep edilmelidir. Turist vizesi ile giriş yaparak çalışmak için atılımda bulunan kişilerin durumlarının illegal düzlemde olacağının da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.
Güney Kore D4 vizesi eğitim vizesi olarak da tanımlanmaktadır. D 4 vizesi sayesinde okullar arası anlaşmaları olan ve öğrenci değişim programlarında yer almaya hak kazanan kişilerin bu vizeyi talep etmesine imkan tanınmaktadır.
Güney Kore’nin vize istediği ülkeler arasında Türkiye’de bulunmaktadır. Vize başvuru adımlarında kişilerin adli sicil kayıtlarını da eksiksiz olarak beyan etmeleri gerekir. Bu beyanda belge eksikliği meydana geldiği anda başvurunun ret yanıtı ile karşılaşacağının da iletilmesi lazımdır.
Güney Kore vizesi almak isteyen bireylerin kişisel olarak başvuru adımlarını takip etmek istememeleri durumunda danışmanlık firmalarından yardım alması mümkündür. Danışmanlık firmaları vize harcının haricinde bir de danışmanlık için sizden ücret talep edecektir. Bu süreci daha kolay ve sorunsuz hale getirecektir.
Güney Kore’ye gitmek için kaç para gerekir; vize ücreti, danışmanlık firmasının ücreti, uçak bilet ücreti, otel rezervasyonu ve kalış ücreti gibi detaylar en temel unsurlardır. Bunun yanı sıra sağlık sigortasının ve seyahat sigortasının da göz ardı edilmemesi gerekir.
Güney Kore vize fiyatları ödeme adımlarının tamamlanmasının hemen akabinde başvurunuz onaylanacaktır. Başvuru adımının değerlendirilmesinin sonrasında ret yanıtı alınırsa, ödemiş olduğunuz vize harcının tarafınıza iade edilmeyeceğini de bildirmek gerekir.
Güney Kore turist kabul ediyor mu; pandemi sebebi ile oturum izni ve vatandaşlık sahibi olan kişilerin dışında turist henüz kabul edilmemektedir. Bu nedenle konsolosluğun ve dış işleri bakanlığının duyurularını yakından takip ederek yasaklarda herhangi bir esneme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Güney Kore’ye gitmek için gerekli belgeler arasında güncel tarihli pasaport da yer almalıdır. Pasaportunuzu sunarken güncelliğine dair bir aksaklık olursa, vize başvuru adımlarının öncesinde pasaportunuzun yenilenmesi için talep iletmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Vize başvurunuzun kontrolü için referans numarası verilecektir. Değerlendirme aşamasını bu şekilde inceleyebilirsiniz.
Güney Kore Vize Ücreti
Güney Kore vize ücreti kısa süreli talep ediliyorsa 40 Dolar olarak belirlenmiştir. Bu ödeme adımlarını dilediğinizi metot ile tamamlamanıza imkan sunulmaktadır.
Güney Kore vize fiyatları vizenin geçerlilik süresine göre değişim arz edebilmektedir. 90 günden fazla geçerliliği olan vizelerde ödemeniz gereken tutar 60 Dolar olarak belirlenmiştir.
Kore’ye gitmek için ne kadar para lazım; Kore’ye gidiş sürecinde öncelikli olarak vize planlamalarının tamamlanması gerekir. Vize alım sırasında ülke hesabınızda belirli bir tutar nakdin olmasını talep etmektedir. Bu tutar ile ülkeye giriş adımının tamamlanmasının sonrasında kendi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinize dair de garanti almış olur.
Güney Kore’ye gitmek için gerekli belgeler arasında güncel pasaport da bulunmaktadır. Pasaportunuzun güncellik verilerine dair bir sorun olması durumunda vize başvurusunun öncesinde, pasaportunuzun yenileme adımlarını yerine getirmelisiniz.
Güney Kore çalışma vizesi talep adımlarında öncesinde bir firmadan aktif bir pozisyona dair onay almanız durumunda vize almanız daha kolay bir hal alacaktır. Kurumsal bir firmadan davetiye alarak vize talep adımlarını yerine getirmek sizin için daha verimli bir hal alacak.
Güney Kore’ye nasıl yerleşilir; Kore’de yerleşim onayı alınması için 5 sene boyunca oturum iznini gerekli prosedürlere uygun şekilde yenilemeniz gerekmektedir. 5 senenin sonunda süresiz oturum hakkı için başvuruda bulunabilirsiniz.
Güney Kore’nin vize istediği ülkeler kategorisinde Türkiye de yer almaktadır. Vize alım adımlarını kısa ya da uzun müddetli olarak tamamlama hakkınız vardır.
Güney Kore Konsolosluğu randevu sistemi üzerinden hizmet sunmaktadır. Randevu gün ve saatine vize için gerekli belgeleri derleyerek talepte bulunmanız sizin için daha verimli ve sorunsuz olacaktır. Randevunun bu derece önem arz etmesinin bir diğer sebebi de pandemi koşullarıdır. Kalabalık toplulukların oluşmaması adına bu tür kurallar e randevu zorunlulukları getirilmiştir.
Güney Kore pasaport fiyatları senelik olarak değişim arz edebilmektedir. Bu noktada vize başvurusunun dikkate alınması için kişilerin vize ücret ödeme adımlarını yerine getirmesi gerekir. Vize başvurunuzun ret yanıtı alması durumunda, ödemiş olduğunuz vize tutarının tarafınıza iade edilmeyeceğini de bilmeniz lazımdır. Bu durum sadece Güney Kore’ye özel değildir.