Danimarka Aile Birleşimi: Başvuru (2023)
Danimarka Aile Birleşimi Başvurusu
Danimarka’da yaşamak isteyen kişiler belli durumlarda aile birleşimi isteyebilirler. Danimarka’da kan bağı olan akrabaları veya eşleri olan kişiler Danimarka aile birleşimi izni için başvuruda bulunabilmektedirler. Danimarka’da ailelerin oturma izni almak için de belirli koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.
Danimarka için oturma izni isteyebilecek kişiler ise birinci dereceden aile üyeleridir. Yani eşler, çocuklar ve birlikte yaşayan eşlerdir. Bu vize türüne başvurabilecek kişilerin ülkelerinde bulunan Danimarka Büyükelçiliği’ne gitmeleri ve bizzat istenen evrakları teslim etmeleri gerekmektedir.
Danimarka Aile Birleşimi Vizesi İçin İstenen Belgeler
Danimarka’da bulunan aile üyeleri ile birlikte yaşamak isteyen kişiler Danimarka aile birleşimi vizesine başvurabilirler. Danimarka Büyükelçiliği tarafından, başvuruda bulunacak olan kişilerden bazı evraklar istenmektedir. Bu evraklar eksiksiz tamamlandığında kişilerin vize başvuru işlem süreci başlatılmaktadır.
Danimarka aile birleşimi için istenen belgeler aşağıda sıralanmıştır:
- Aile birleşimi vizesi başvuru formu: Vize formlarının doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
- Pasaportlar: Pasaportun son on yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Ayrıca A4 kâğıdına renkli fotokopi olarak verilmelidir. Bunun yanında eğer Schengen gibi vize türleri de varsa bu belgelerin de fotokopileri büyükelçiliğe sunulmalıdır.
- Nüfus kayıt örneği: Nüfus kayıt örneğinin güncel halinin Nüfus Müdürlüğü’nden temin edilmesi gerekmektedir.
- Evlilik cüzdanı: Başvuruda bulunacak kişinin eğer eş ise evlilik cüzdanının renkli fotokopisi ile yeminli bir tercüman tarafından onaylanmış İngilizce çevirisi sunulmalıdır.
- Çocuklar için ise noter onaylı bir muvafakatname istenmektedir. Bu belgenin de yeminli bir tercüman tarafından onaylanıp İngilizce çevirisi büyükelçiliğe sunulmalıdır.
- Vize talep dilekçesi: başvuruda bulunan kişinin vize talep dilekçesinde Danimarka’ya seyahat amacını belirtmesi ve ıslak imzası ile birlikte oturma izninin talep edildiği bir dilekçe yazmalıdır.
Yukarıda belirtilen başvuru belgelerinin yanına eklenmesi gereken birkaç belge daha vardır. Bu belgelerin ilki eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş başvuru formudur.
Başvuran kişi bu forma Danimarka Göçmenlik Bürosu’nun internet sitesinden ulaşabilmektedir. Bir diğer istenen ise 5 tane biometrik fotoğraftır. Aynı zamanda başvuran kişinin A2 seviyesinde bir Danimarka sınavını geçmesi için 9 ay, A1 seviyesindeki Danimarka sınavını geçmesi için de 6 ay gibi süreler verilmiştir.