Almanya Aile Birleşimi: Başvuru (2023)

Almanya Aile Birleşimi Başvurusu

Alman olmayan ancak Almanya’da ikamet eden kişiler eşlerini, çocuklarını ve aile üyelerini yanlarına getirmek isterler.

Bu nedenle Almanya kişilerin ailelerini yanlarına getirebilmelerini destekler. Bunun içinde Almanya aile birleşimi vizesini ülkesinde ikamet eden kişilere sunar. Böylelikle Almanya’da ikamet edenler bu vizeyi kullanarak ailelerini yanlarına getirebilirler. Bu vizeyle Almanya’ya gelen kişiler uzun süreli olarak ülkede kalabilirler. Hatta oturma izni almaları mümkündür.

Kimlerin Almanya Aile Birleşimi Vizesine Sahip Olması Gerekir?

Almanya aile birleşimi vizesine sahip olmaksızın Almanya’da ikameti bulunan kişilerin ailelerini yanlarına almalarına imkan verir.

Ancak bu kişilerin Ab üyesi, Serbest Ticaret Birliği üyesi ve AEA üyesi ülkelerin vatandaşları olması gerekir. Bu kişiler vize gerekmeksizin aileleriyle birlikte Almanya’da yaşayabilirler. Ancak bu üyeliklere sahip olmayan her bireyin Almanya’da bulunan aile yakınının yanına gelebilmesi için aile birleşimi vizesinden yararlanması gerekir.

Aile Birleşimi İle Almanya’ya Gidecek Bireyin Sponsoru

Aile birleşimi ile Almanya’ya gidecek bireyin sponsoru Almanya’da yaşayan aile bireyidir. Bu kişi yurt dışında bulunan kişinin Almanya’ya gelmesi durumunda konaklama desteği ve maddi destek sağlayacağından sponsor olarak adlandırılır. Ancak bir kişinin sponsor olarak aile yakınını Almanya’ya getirebilmesi için birtakım yeterliliklere sahip olması gerekir.

Bu yeterlilikler şunlardır;

  • Almanya’da oturma izni
  • AB mavi kartı
  • Yerleşim izni
  • Uzun süreli ikamet izni (AB)
  • Finansal yeterlilik

Bu yeterliliklerden birine veya birkaçına sahip olan kişileri eşlerini, partnerlerini, reşit veya yetişkin çocukları ile diğer aile bireylerini yanlarına getirebilirler.

Aile Birleşim Vizesinden Yararlanabilen Kişiler?

Aile Birleşim Vizesinden Yararlanabilen Kişiler?

Almanya tarafından verilen aile birleşimi vizesinden aile üyelerinin tamamının yararlanma hakkı vardır.

Ancak bu üyelerin vize ve oturma izni için belirtilen şartları taşımaları gerekir. Aile üyelerinin tamamının vizeyi kullanabilmelerine ek olarak anne, baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aile üyelerinin vizeyi kullanmaları daha kolaydır. Ailenin diğer üyelerinin vizeyi alabilmeleri için farklı şartları taşıması gerekebilir.

Kayıtlı Eşler

Almanya’da ikamet eden kişi kayıtlı olan eşini Almanya’ya yanına getirmek isteyebilir. Bunun için aile birleşimi vizesinden yararlanılabilir. Ancak eşin Almanya’ya gidebilmesi için iki tarafın da 18 yaşından büyük olmaları gerekir. Ayrıca eşin temel Almancasının bulunması gerekir. Bunun dışında sponsor olacak eşin yanına gelecek olan kayıtlı eşinin veya partnerinin masraflarını karşılayabilecek olması gerekir. Bu şartların taşınması durumunda vize alınabilir.

Almanya’da ikamet eden kişinin orada bir eşi veya partneri bulunması durumunda yanına başka bir partneri ya da eşi getirmesi mümkün değildir (çok eşliliklerde)

Reşit Olmayan Çocuklar

Almanya’da bulunan ebeveynler reşit olmayan çocuklarını yanlarına getirebilirler. Bu ebeveynin tek olması durumunda başkasıyla evliliği bulunmaması gerekir. Ayrıca Almanya Göçmenlik Dairesi’nin belirlediği diğer şartları taşımaları gerekir.

Bu şartlar arasında;

  • Tek ebeveynin bulunması durumunda ise çocuğunun velayetinin ve bakım hakkının sahibi olmalıdır.
  • Anne ve babanın çocuğun velayetini paylaşmaları durumunda çocuğu Almanya’ya getirmek isteyen ebeveyne velayet ve bakım hakkının devredilmesi gerekir.
  • Çocuğu yanına getirmek isteyen ve ona sponsor olacak ebeveynin çocuğun velayetine tek başına sahip olması gerekir. Ayrıca çocuğun bakımı tek kendisine ait olmalıdır.

Almanya’da yaşayan anne veya baba çocuğunu yanına almak istediğinde çocuğun Almanca bilgisi (azda olsa) varsa ve Almanya’da yaşamaya uyum sağlayacaksa vize alınabilmesi daha kolay olur.

Yetişkin Olan Çocuklar

Yetişkin Olan Çocuklar

Almanya’da ikamet eden anne veya babalar yetişkin olan çocuklarını yanlarına getirmek amacıyla aile birleşim vizesinden yararlanabilirler. Ancak bu vizeden yararlanabilmeleri için evli olmamaları gerekir.

Evli olmaları durumunda çocuklarını yanlarına alamazlar. Ancak çocuklar farklı bir vizeye başvurarak anne veya babasının yanına gelebilir. Evli olmayan kişiler yetişkin çocuklarının yanlarına getirebilmek için Almanya Göçmenlik Dairesi yetkilileri tarafından belirlenen şartlara uymaları gerekir.

Çocukların Almanya’da Olması Durumunda Ebeveynler

Almanya’da ikamet eden kişi anne veya baba olabileceği gibi çocukta olabilir. Bu durumda söz konusu çocuğun ebeveyni olan kişiler aile birleşimi vizesine başvurarak çocuklarının yanına gidebilirler.

Ancak bunun için çocuğun reşit olmaması ve bakım ihtiyacının karşılanması için ebeveynlerine ihtiyaç duyması gerekir. Bu sayede ebeveynlere oturma izni verilerek Almanya’da kalmaları sağlanabilir. Çocukların yetişkin olması durumunda ise sadece zorunlu durumlarda anne ve baba yetişkin çocuğun yanında olmak için Almanya’da oturabilir.

Diğer Aile Bireyleri

Eşler, çocuklar ve ebeveynler dışında kalan aile bireylerinin de aile birleşimi vizesiyle Almanya’ya gelmeleri mümkündür. Ancak bunun için kötü bir durumdan kaçılıyor olması ve göç edilecek olması gibi şartlar gereklidir. Bu sayede oturma izni verilebilir.

Göçmen alan aile bireylerinin ihtiyaçlarının bu durumda sadece aile üyelerinden Almanya’da yaşayanların ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olur. Diğer aile üyesi olarak kabul edilen kişiler ise amca, hala, yeğen, kuzen veya kardeş gibi aile yakınlarıdır.

Vizeyi Alabilmek İçin Sahip Olunması Gereken Belgeler

Vizeyi Alabilmek İçin Sahip Olunması Gereken Belgeler

Almanya’ya aile birleşimi vizesiyle gitmek isteyenlerin hazırlaması gereken vizeler diğer vize türleriyle benzerlik gösterir. Bu belgeler arasında pasaport, fotoğraf, vize ücreti, eski pasaport ve diploma belgeleri bulunur. Bunlara ek olarak ise aile birleşiminden yararlanacak kişilerin kanıt olarak sunması gereken belgeler vardır. Kanıt olacak belgeler ise şunlardır;

  • Almanca bilgisi: Almanca bilgisinin en az A1 seviyesinde olduğunun kanıtlanması lazımdır.
  • Çocuk kanıtı: Aile birleşimi vizesiyle Almanya’daki ebeveynin yanına gidecek olan çocuğun gerçekten o kişinin çocuğu olduğunun kanıtlanması gerekir. Bunun için kanıt olarak doğum belgesi, uyruğu ve velayetin söz konusu kişide olduğunun kanıtlanmalıdır.
  • Eş kanıtı: Vizeyi alacak kişinin Almanya’da bulunan kişinin eşi olduğunu kanıtlaması evlilik cüzdanı sunulur. Bu cüzdan yetkili kişiler tarafından Almanca’ya çevrilmiş ve büyükelçilik tarafından yasalaştırılmış olmalıdır. Yanına gidilecek eş Alman vatandaşıysa kimlik ve pasaport fotokopisi sunulur. Son olarak ise Almanya’da ikameti olan eşin Alman olmaması durumunda pasaport fotokopisi ve ikametgah belgesi kanıt olarak sunulur.

Bu belgelerin tamamının Almanca ya da İngilizce’ye çevrilmiş olması gerekir. Bu dillerde olmadığı durumlarda çeviri elçilik tarafından belirlenen tercüman tarafından çevrilerek teslim edilebilir.

Almanya Aile Birleşimi vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/almanya-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Aile Birleşim Vizesinin Prosedürleri

Aile Birleşim Vizesinin Prosedürleri

Aile birleşim vizesinin prosedürleri Almanya’ya gidişi sağlayan diğer vize türleriyle benzerlik gösterir.

Vize başvuru prosedürleri şu şekilde işler;

  • Vize için gerekli olan tüm belgeleri hazırlamalısınız. Bu belgelere yanına gideceğiniz kişinin sizin konaklama ve masraflarınızı karşılayabileceğini kanıtlayacak belgeler de bulunmalıdır. Ayrıca söz konusu kişinin kendi masraflarını karşılayabileceğini de kanıtlaması gerekir.
  • Alman büyükelçiliğinde vize için çevrimiçi görüşme yapmalısınız. Görüşmeden aldığınız onay dahil tüm belgeleri randevu gününde yanınızda bulundurmalısınız.
  • Görevlilerin sizden istediği ekstra belgeleri de toplamaya özen gösterin.
  • Vize için başvuruda bulunduğunda pasaportunuzun konsoloslukta işlem tamamlanana kadar kalması gerekir. Bu nedenle yurt dışı seyahat planınız varsa görüşme randevusunu ileri bir tarih için alabilirsiniz. Böylelikle pasaportunuz olmadığı için seyahatini iptal etmezsiniz. Aynı şekilde konsoloslukta yapacağınız görüşmeyi iptal etmemiş olursunuz. Aksi takdirde iptali gerçekleştirirseniz görüşme için tekrar randevu almanız gerekecektir.
  • Vize ücretinin ödemesini yapın (Yetişkin bireyler 75 Euro ve çocuklar (18 yaş altı) 37,50 Euro ödemek zorundadır.)

Bu prosedürleri uygulayarak yaptığınız başvurunun işlem süresi birkaç gün, birkaç hafta veya birkaç aya kadar uzayabilir. İşlem süresinin uzaması Almanya’ya yapılan vize başvurularının sayısına bağlı olarak gerçekleşir.

Aile Birleşim Vizesiyle Almanya’ya Gelenler Çalışabilir Mi?

Almanya’ya aile birleşimi vizesinden yararlanarak gelen yetişkin bireylerin ülkede çalışmaları mümkündür. Ancak çalışma için aile birleşimi vizesini alan kişilerin şu özelliklere sahip olması gerekir; sponsor olanları Ab mavi kartının olması, destekleyici olan kişilerin oturma izninin bulunması ve Almanya’da yeteneği ve başarısı sebebiyle bulunuyor olması gerekir.

Vizeyle Almanya’ya Gidildikten Sonra Yapılması Gerekenler

Vizeyle Almanya’ya Gidildikten Sonra Yapılması Gerekenler

Aile birleşimi vizesinden yararlanarak Almanya’ya gittikten sonra yapmanız gereken ilk şey aile ikamet izni almaktır. Aile ikamet iznini alabilmeniz içinse Almanya’da bir kayıt ofisine giderek kayıt yaptırmanız lazımdır.

Bu kaydı yaptırırken Almanya’da oturduğunu yerin adresini, kira sözleşmesini veya faturalarınızı gösterebilirsiniz. Kayıt işlemini maksimum 2 hafta içerisinde gerçekleştirmeniz gerekir. Kayıt için evinize en yakın konumdaki kayıt bürosunu seçebilirsiniz.

Kayıt işlemini tamamladıktan sonra aile ikamet izni için başvuru yapma hakkı elde edebilirsiniz. Bu başvuru için göçmenlik makamlarından randevu almalısınız. Randevu günü sizden istenilen belgelerle birlikte göçmenlik ofisine gidin ve ikamet izni başvurunuzu yapın. Başvuru için ödemeniz gereken bir ücret olduğunu unutmayın.

Almanya Aile Birleşimi vize başvurusu yapmak ve hızlı bir şekilde randevu almak için >> vizerandevu.com/almanya-vizesi adresini kontrol ediniz ve bize ulaşınız.

Almanya Aile Birleşimi: Başvuru (2023) Video;

Almanya Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×