Almanya İçin Uzun Süreli Vizeler

Almanya İçin Uzun Süreli Vize Başvurusu

Uzun süreli ulusal vize olarak da tanımlanan D tipi vizeler, genellikle 3 ay süreyle verilir. Ancak bazı durumlarda, 12 ay süreyle de verilebilir ve vize sahibinin çalışma iznine sahip olup olmadığı bu hususta belirtilmelidir. Ulusal vizeler, göçmenlik makamlarının onayıyla verilir.

D vizesiyle bağlı olarak, kişiye girişinden sonra oturum izni verilebilir. Almanya’da kalmanın ve oturmanın yanı sıra, D vizesi Schengen ülkelerinde kısa süreli bulunmalar için de geçerlidir.

Kimler Almanya D Vizesi Almalıdır?

Almanya, pek çok dünya gezgini için önemli bir lokasyondur. Uyruğunuza bağlı olarak, Almanya’ya girişiniz için vizeye ihtiyacınız olabilir.

AB üye devletlerinin çoğunluğu arasında varılan Schengen anlaşmasına göre, AB vatandaşlarının ve İzlanda, Norveç, Lihtenştayn ve İsviçre vatandaşlarının, Almanya’ya giriş için vizeye ihtiyaçları yoktur.

Herhangi bir amaçla Almanya’da 3 ay ve daha uzun süreli kalmak isteyen AB ve AEA dışı vatandaşlar, D vizesi için başvuruda bulunmalıdır. D tipi vize başvurusu için, Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne müraacat etmek gerekir.

Aşağıda belirtilen ülkelerin vatandaşları, Almanya’da vizeden muaf bir şekilde uzun süre kalabilir;

  • AB, AEA ve EFTA ülkeleri
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • İsrail
  • Güney Kore Cumhuriyeti
  • Kanada
  • Japonya
  • Yeni Zelanda
  • Avusturalya

Bu ülkeler dışındaki ülke vatandaşlarının, Almanya’ya gerçekleştirecekleri seyahatleri için uzun süreli vize başvurusunda bulunmaları gerekir.

Uzun Süreli Almanya Vizeleri

Almanya İçin Uzun Süreli Vizeler
Almanya İçin Uzun Süreli Vizeler

 

Uzun Süreli İstihdam Amaçlı Almanya Vizesi

Almanya’da uzun süreli çalışmak için verilen vize, Almanya ekonomisine katkıda bulunabilecek işçiler için oluşturulmuştur. Bu vize sayesinde, her yıl dünyanın tüm bölgelerinden işçiler Almanya’ya gelebilmektedir. Alman Göçmenlik makamları, bu vizeyi yalnızca çalışma amacıyla oluşturmuştur ve uluslararası kişilere uzun süreli çalışma imkânı sağlamıştır.

Aile Birleşimine Yönelik Almanya Vizesi

Almanya’da ikamet eden kişilerin aileleri, Almanya’ya giriş için vize müracaatında bulunabilirler. Almanya’da ikamet eden yakınınızın, oturma izni, size yetecek kadar finansmanı ve yeri olması şarttır.

Almanya İçin Eğitim Vizesi

AB üyesi olmayan devletlerin öğrencileri, talep üzerine uzatılabilen 2 yıla kadar geçerliliği olan eğitim vizesi ile Almanya’da öğrenim görebilirler.

Başvuruda aranan şart, adayın devlet veya devlet onaylı bir üniversite tarafından kabul görmesidir. Aday ayrıca, Almanya’daki öğrenim süresi boyunca kendisini destekleyebilmelidir. Yabancı öğrenciler, 120 tam gün ve 240 yarım gün çalışma imkânına sahiptirler.

Araştırmacılar İçin Almanya Vizesi

Bilim adamları, araştırmacılar, öğrenim kadrosu ve uzman oldukları alanda bir faaliyet sürdürmek isteyen yönetici ve personeller, Almanya’da uzun süre kalmak için vizeye başvurabilirler. Bu kişilerin vize başvurularında genellikle Almanca bilgisi aranmaz.

İş Arayanlar İçin Almanya Vizesi

Almanya’da iş bulamayan kişi, Almanya iş arayan vizesi için başvuruda bulunabilir. Bu vizeye sahip olması için kişinin, Almanya’da tanınan bir yükseköğretim diplomasına sahip olması gerekir. Ayrıca vizeye başvuran kişi, Almanya’da kalacağı süre boyunca kendisini geçindirecek finansmana sahip olmalıdır. Kişi sürdürülebilir bir işe sahip olduğunda, AB mavi kartı ya da Almanya’da oturum izni için başvuruda bulunabilir.

Serbest Meslek Çalışanları İçin Almanya Vizesi

Almanya’da serbest meslek çalışanı olmak isteyen kişi, Almanya’da uzun süre kalmasına izin verecek vize almalıdır. Başvuru sahibi olan aday, mesleğini icra edebileceği ve projesini kanıtlayabileceği araçlara sahip olduğunu kanıtlamalıdır. Eğer aday 45 yaşın üstündeyse, yaşlılık için yeterli hükmün bulunduğuna dair kanıt da sunmalıdır.

Dil Kursu İçin Almanya Vizesi

Almanya’da üç ayı aşacak şekilde dil öğrenimi görecek olan kişilerin, Almanya’da en fazla 1 yıl kalış izni veren vizeyi alması gerekir.

Öğrencilerin Stajı İçin Almanya Vizesi

AB vatandaşı olmayan öğrencilerin, Almanya’da staj imkânlarından faydalanabilmeleri için vize almaları gerekmektedir. Ayrıca bu noktada, Federal İş Bulma Bürosu’nun onayı da gerekmektedir. Bunun için en kısa sürede işvereninizin başvuruda bulunması önemlidir. Staj süresi 12 ayı aşamaz.

Uzun Süreli Tıbbi Tedavi İçin Almanya Vizesi

Almanya’da tıbbi tedavi gören ve tedavisi 6 aydan fazla sürecek olan kişiler için vize imkânı vardır. Tıbbi tedavi için 3 aydan daha az bir süreye ihtiyaç duyan kişiler, kısa süreli tıbbi tedavi ile Almanya’ya giriş yapabilirler. Fakat tedavi süresi daha uzun olan kişiler, uzun süreli tıbbi tedavi vizesi almalıdırlar.

Almanya Uzun Süreli Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi için gerekli evraklar, Schengen vizesine göre farklılık göstermektedir.

Almanya uzun süreli vizeye başvuru amacınıza ve uyruğunuza bağlı olarak, aşağıdaki belgelerin tümünü ya da bir kısmını teslim etmeniz gerekmektedir.

  • Almanya milli vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir. Başvuru formu ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Başvuru formunda kişisel bilgilerinizi ve seyahat amacınızı eksiksiz bir şekilde doldurun. Başvuru formunun, büyük harflerle doldurulması tavsiye edilir. Bu nedenle el yazısı herhangi bir sorun teşkil etmez.
  • Kalma süreniz boyunca yeterli olacak finansal araçlarınızı kanıtlamanız gerekir. Avrupa Komisyonu’ndan edinilen bilgilere göre, Almanya vizesine başvuran adayın, Alman Büyükelçiliği ve Konsolosluğuna, aylık olarak 853€ bulundurabildiğini kanıtlaması şarttır.
  • Almanya seyahatinizin amacını detaylı bir şekilde aktarmanız gerekir. (Konaklayacağınız yer, seyahat biletiniz, ülke içindeki güzergahınız vb.)
  • Almanya’da arkadaş veya akrabalarınızın yanında kalacaksanız, yakınlarınızın kimlik ve pasaportlarının bir kopyasını iletmeniz gerekir. Ayrıca, yakınlarınızın konaklamanızı destekleyebileceklerine dair bir kanıt da göstermelisiniz.
  • Eğer bir çalışansanız, çalıştığınıza dair işvereniniz tarafından onaylı bir belge iletmeniz gerekir. Bir öğrenciyseniz, çalışma yerinizden bir koleje kaydolduğunuza dair bir belge şarttır. Serbest meslekle uğraşıyorsanız, işinizi onaylayan resmi evrakları vize başvurunuz esnasında teslim etmeniz gerekir.
  • Medeni durumunuzu gösteren belge (Evliyseniz evlilik cüzdanı, çocuklarınızın doğum belgeleri, eşiniz vefat ettiyse ölüm belgesi vb.)
  • Almanya’da sağlık sigortası kanıt belgesi
  • Uzun süreli Almanya vizesine başvuracaksanız, vize başvuru formlarını ilgili heyetten ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz.
Almanya Uzun süreli vizeler için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/almanya-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Uzun Süreli Almanya Vizesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Eğer AB vatandaşı değilseniz, Almanya’da uzun süre kalabilmeniz için uzun süreli vize almanız şarttır. Bu vizeyi alabilmeniz içinse, belli prosedürleri takip etmeniz gerekir. Aşağıdaki adımlar, Almanya uzun süreli vize başvurusunun nasıl yapıldığını gösterecektir:

1.     Almanya Ulusal Vize İçin Başvurunuzu Hazırlayın

Almanya ulusal vize için ilk adım, başvurunun hazırlanmasıdır. İhtiyacınız olan formu, çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.

Formda sizden istenen bilgileri, doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız önemlidir. Daha sonra doldurduğunuz formu yazdırarak, gerekli olan diğer belgeleri de toplamanız gerekir. Eğer sizden belgelerin aslı isteniyorsa, elçilik ve konsolosluğun kopya belge kabul etmeyeceğini unutmayın. Bu yüzden sizden istenen belgelerin orijinallerini göndermeye dikkat edin.

2.     Başvuru Merkezinden Randevu Alın

Sizden istenen belgeleri topladıktan sonra, ikamet ettiğiniz ülkedeki elçilik veya konsolosluktan randevu almanız gerekir. Eğer randevu almadan giderseniz, belgeleriniz ve başvurunuz kabul edilmeyecektir. Randevu alınmayan vize başvuruları, kabul edilmez.

3.     Uygulama Merkezine Gidin

Uygulama merkezine zamanında gitmeye özen gösterin. Geç kaldığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeyecektir. Randevu mektubunuz doğrulandıktan sonra, tarafınıza bir jeton verilecektir.

4.     Almanya Uzun Süreli Vize Başvurunuzu Gönderin

Gönderim sürecinin tamamlanması, ortalama olarak 10-15 dakika sürmektedir. Başvuru merkezinde bulunan kişi belgelerinizi kontrol ederek, doğrulayacaktır. Bu yüzden belgelerinizi kontrol sırasına göre düzenlemeye özen göstermelisiniz.

5.     Uygulama Bilgileri

Başvurunuz kontrol edilip doğrulandıktan sonra, başvurunuzdaki tüm bilgiler Alman Konsolosluğun sistemine kaydedilecektir. Başvurunuzun bir kopyası ise tarafınıza teslim edilecektir. Bu işlemin genellikle 10-15 dakika sürdüğünü unutmayın. Basılan formu aldıktan sonra ise formdaki tüm ayrıntıların doğruluğundan emin olarak, belgeyi imzalayın.

Vize ücretinin ödemesini yaptıktan sonra, başvurunuz işleme alınacaktır. Tarafınıza ise bir makbuz verilecektir.

6.     Biyometrik Verilerin Toplanması

Başvuru işleminiz tamamlandıktan sonra, biyometrik veri toplama aşamasına geçilir. Bu, genellikle 10 dakika kadar süren bir işlemdir. Başvuru sahibinin parmak izi taraması yapılır. Tüm bu adımların sonunda ise, Alman ulusal vize başvuru prosedürü tamamlanmış olur. Başvurduğunuz elçilik veya konsolosluk, başvurunuzu işleme alır. Bu süreç sonrasında, tarafınızdan ek belgeler talep edilebilir. Sizden istenen tüm belgeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde temin etmeye özen göstermelisiniz.

Alman Ulusal Vize Başvuru Formu Doldurma

Alman ulusal vize başvuru formu doldurma işlemi, dikkat gerektiren bir işlemdir. Başvurunuzun kabul edilmesi için, başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız oldukça önemlidir.

Alman ulusal vize başvuru formunu nasıl dolduracağınıza ilişkin ipuçları şu şekildedir;

  • Başvuru formunu çevrimiçi olarak doldurun. Dünyanın dört bir yanındaki çoğu büyükelçiliğin aksine, Alman yetkililer bilgisayar aracılığıyla tamamlanmayan vize başvurularını işleme koymazlar.
  • Cevaplarınızın doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun. Başvuru formundaki tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız önemlidir. Bilgilerinizi yanlış doldurursanız, vize alma ihtimaliniz kalmayacaktır.
  • Yazım Hatalarına Dikkat Edin. Formu doldurduktan sonra, tekrar tekrar kontrol etmeniz önemlidir. Alman büyükelçiliği, yazım hatalarına karşı tolerans göstermez.
  • Sizi kapsamayan soruları boş bırakın. Bazı sorular, sizin için geçerli olmayabilir. Bu tarz soruları boş bırakabilirsiniz. Tekrar altını çizmek gerekirse, yanlış doldurulan bilgiler vize alma ihtimaliniz önünde büyük bir engeldir. Başvuru formunuz ve belgeleriniz arasında bilgi uyuşmazlığı olursa, vize başvurunuz reddedilir.
  • Formu bir değil iki kez yazdırın. Vize başvurusu için büyükelçiliğe gittiğinizde, sizden başvuru formunuzun iki kopyası da istenecektir. Bu yüzden başvuru formunu iki kere yazdırmalısınız.
  • İşlemlerinizin sonunda her iki kopyayı da imzalayın. Kopyaları yazdırdıktan sonra, her iki kopyayı da imzalamanız gerekir.
Almanya vize başvuru formu ile vize için mutlaka sunulması gereken dilekçe örneklerine >> vizerandevu.com/almanya-vize-formu adresinden ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

Almanya Ulusal Vize İşlem Süresi Ne Kadardır?

Almanya ulusal vize işlem süresi hakkında net bir şey söylemek mümkün değildir. Vize başvurunun işlenmesi bazen haftalar, bazense aylar sürebilir. Evrakların kontrol aşaması, seyahat amacına bağlı olarak tamamlanır. Bazı durumlarda, başvuru sahibinden ek evraklar talep edilebilir.

Bu gibi durumlarda, istenen evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir. Kontrollerin sonuca varması sonucunda, başvuru sahibi ile irtibata geçilir. Başvuru sahibi, başvuru formunu doldurduktan sonra büyükelçiliğe ya da konsolosluğa teslim eder. Başvuru yapılan merkez, başvuru sahibine kısa süreli vize verilip verilmeyeceğini iki ila on iş günü içerisinde kararlaştırabilir.

Seyahatin yoğun olduğu sezonlarda, Alman büyükelçiliğine başvuru yapmak uzun bir süreç gerektirebilir. Bu yüzden Almanya ulusal vize almak isteyen kişiler, başvurularını zamanında yapmalıdırlar.

Almanya İçin Uzun Süreli Vizeler Video;

Almanya Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×