Vize Nedir? Nasıl Alınır?

Vize Alma İşlemleri

Vize, hamilinin yasal olarak yabancı bir ülkeye girmesine izin veren resmi bir belgedir. Vize belgesi genelde kişinin pasaportuna damgalanır veya yapıştırılır. Ev sahibi ülkede her biri sahibine farklı haklar tanıyan birkaç farklı vize türü vardır.

Pasaport Nasıl Çıkarılır? Pasaport Ücretleri

Çalışma Vizesi Nedir?

Ev sahibi ülkede istihdam edilmek veya ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen bireyler için çalışma vizesi gereklidir.

Vize için ne kadar para gerekli?

Gideceğiniz ülkeye bağlı olarak değişmektedir.

Vize ücreti ne kadar 2020?

Schengen vize için ödemeniz gereken ücret 80 eurodur.

Vize ve pasaport ne kadar?

1 yıllık toplam olarak pasaport ücreti 381,90 TL dir. Vize ücreti Schengen ise ödemeniz gereken ücret 80 eurodur.

İşin niteliğine ve kalış süresine bağlı olarak çeşitli çalışma vizeleri vardır. Örneğin, Work and Holiday vizeleri, bireylerin ülke içinde seyahat ederken geçici olarak çalışmalarına izin verir.

Öğrenci Vizesi Nedir?

Öğrenci vizesi, sahibinin ev sahibi ülkedeki bir orta öğretim sonrası kuruma kaydolmasına izin veren bir tür göçmen olmayan vizedir.

Vize Nedir? Nasıl Alınır?
Vize Nedir? Nasıl Alınır?

Transit Vize Nedir?

Seyahat edenler bazen hedef ülkesi olmayan bir ülkeden geçmek için transit vizeye ihtiyaç duyabilirler. Transit vizeler genellikle birkaç saatten daha uzun bir süre ülkede konaklama yapıyorsanız gereklidir.

Seyahat / Turist Vizesi Nedir?

Seyahat vizeleri, taşıyıcının sadece turistik ve boş zaman geçirme amaçlı yabancı bir ülkeye girmesine ve önceden belirlenmiş bir süre boyunca kalmasına izin verir. Bu vizeler, sahibine ev sahibi ülkede herhangi bir ticari faaliyette çalışma hakkı vermez.

Elektronik Vize Nedir?

Elektronik vize, sahibinin pasaportuna damgalanmak veya yapıştırılmak yerine bir veri tabanında saklanan dijital bir vizedir. Elektronik vize, bireyin pasaport numarasına bağlıdır. Elektronik vize için başvurular tipik olarak İnternet üzerinden yapılır. Başvuru sahibi seyahat ederken sunması için basılı bir belge alır.

Vize Politikası Nedir?

Bir ülkenin vize politikası, ülkeye girebilecek veya giremeyecek kişileri belirten bir kuraldır. Politika, bir ülkenin pasaport sahiplerinin vizesiz girmesine izin verebilir ancak başka bir ülkenin pasaport sahipleri giremez.

Çoğu vize politikası ikili, yani iki ülkenin birbirlerinin vatandaşlarına vizesiz seyahat etmesine izin verecek türdedir. Ancak durum her zaman böyle değil. Örneğin, Kanada pasaportu sahipleri Grenada’ya vizesiz seyahat edebilirler, ancak Grenadalıların Kanada’ya seyahat etmek için vize başvurusu yapmaları gerekir.

Vize politikalarını belirlerken ülkeler için kalıplaşmış kurallar yoktur. Bununla birlikte, bazı tipik hususlar, diğer ülke ile diplomatik ilişkileri, varsa, ülkeden yasadışı göçün tarihini, maliyet ve turizm faktörlerini ve daha fazlasını içerir.

Vize Nedir Nasıl Alınır Video;

Vize Bilgi Bankası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×