Norveç’te Evlenmek

Norveç evlilik vizesi işlemleri için konsolosluk üzerinden Türkiye’de bulunan partnerin başvuru yapması şartı bulunmaktadır. Norveç’te evlenmek için vize evrak düzenlemeleri ve rezervasyon için vize merkezi uluslararası temsilcilerle sizlere destek olacaktır.

Norveç’te Evlenmek

18+ yaş reşit haklara sahip, karşı cinsten veya aynı cinsten evlilik Norveç’te evlenmek için yasal olarak kabul edilmektedir. Yasal evlilik için aynı zamanda evlenmek istediğiniz kişinin başka bir ülke vatandaşlığına sahip olması da yasaldır. Ancak Norveç vize ve evlilik prosedürüne uygunluk olarak, kadın ve erkek bireylerin aynı haklara sahip olabilecekleri maddi ve manevi şartlar bulunur. Resmi evlendirme ruhsatı bulunan kişi tarafından evlendirilmesi gerekmektedir.

Örneğin Türkiye’de imam nikahıyla evlenmiş olan çift Norveç’te evli olarak kabul edilmez, yasal olarak etik topluluk kararnamesine uygun görülmez.

Hükümetin sağladığı memur evliliğin gerçekleşmesini sağlarken, resmi ruhsatlı evlilik olarak tanımlanan durum Norveç yasalarına göre ‘’ Resmi evlilik’’ hükmüdür. Norveç yasalarına uygun evlilik tanımlamasında örneğin zorla evlendirilmiş bir kişiyseniz, Türkiye’den Norveç’e gittiğinizde ‘’zorla evlilik’’ nedenini kanıtlayabildiğiniz takdirde Norveç’te yeniden yasal evlilik yapabilirsiniz.

  • Eşinizin akraba olması durumlarında Norveç evliliği kabul etmez ancak başka biriyle evlenmenizi kabul edecektir.
  • Evliliğe zorlanmış veya eşinizin Türkiye’de olması durumunda korkudan Norveç’e sığınmışsanız, Norveç’te partnerinizle evlenebilirsiniz.
  • Eşcinsel bireyseniz ve evlilik kararnamesine uygun olarak Türkiye’de heteroseksüel bir evlilik yaşamak zorunda bırakıldıysanız Norveç’teki partnerinizle evlenme hakkınız bulunmaktadır.
  • Norveç’te evlilik veya aile birleşimi işlemleri için medeni evlilik törenin gerçekleşmiş olması da evrak kayıtlarıyla ispatlanmalıdır.
  • Norveç başvurusu yapmak için Norveç konsolosluğuna gidilerek ‘’Evlilik vizesi’’ alınması ve evlilik vizesi formunun eksiksiz doldurulması şartı bulunur.
  • Norveç’te bulunan eşin Türkiye’deki eşle birleşimi için mali durum ve çocuk sayısı dikkate alınır.

Norveç Vatandaşı İle Evlenmek

Norveç’te evlenmek için tarafların Norveç evlilik yasalarına uygun olarak aile birleşimi vizesi veya evlilik vizesi işlemlerini konsolosluk üzerinden yapması gerekmektedir. Ülkenin resmi evlilik makamlarında gerçekleşecek evlilik prosedürü için öncellikle Türkiye vatandaşı olan tarafın Norveç’te oturma izni alması gerekir. Oturma izni aldıktan sonra partnerlerin yaşam koşulları ve maddi durumları da incelendikten sonra evliliğin kabulü söz konusudur. Norveç vatandaşı ile evlenmek için partnerlerin ilişkisini kanıtlaması ve evlendikten sonra aynı adreste ikamet etmeleri şartları bulunur.

Evliliğin sahte olmadığını kanıtlamaları için yıl içerisinde denetimlere tabi tutulmaktadırlar. Norveç’te evlenmek için evlenecek partnerin ilişkisinin ciddi olduğu ve uzun süreli olduğu kanıtlanmalıdır. Başvuru evresinde, tarafların daha önce ülkeler arasındaki yolculukları ve beraberlikleri gösterecek aynı adreste ikamet etmeleri de şartlar arasında bulunur. Avrupa birliği tarafından vize işlemleri oturma izni, çalışma izni ve evlilik izni olarak Norveç’e gidildikten sonra devam edecek süreçlerdir. Evlilik öncesi aile birleşimi nedeniyle oturma izni alınması şartı bulunmaktadır.

Norveç’te Evlenmek İçin Süreç

  • Norveç’te evlenmek için konsolosluk üzerinden evlilik veya aile birleşimi vizesi partnerlerin şartlarına göre başvuru yapacakları formda açıkça belirtilmelidir.
  • Evliliğin gerçekleşmesi için engel bulunmadığı ve partnerlerin uzun süreli birlikteliğini ispatlayacak belgeler düzenlenmelidir.
  • Norveç’te evliliğin onaylanması için bölge mahkemesi üzerinden evlilik başvurusu yapılması gerekir.
  • Pasaportun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
  • Norveç’te evlilik işlemlerinin başlaması için Türkiye’den giden partnerle birlikte bölge mahkemesine başvuru yapılarak 2 haftalık bekleme süreci başlamaktadır.
  • Kimlik bilgisi, pasaport, mali durum ve mesleki durumlarla birlikte ikamet edilecek dairenin kira kontratı veya tapusu göçmen dairesine verilmelidir.
  • Norveç’te medeni evlilik töreni prosedürüne uyularak evliliğin ispatlanması gerekmektedir.

Norveç’li Biriyle Evlenmek

Norveç’te evlenmek için prosedürün gerçekleştirilmesi ve konsolosluk üzerinden evlilik vizesi başvurusu yapılması şartı bulunur. Evliliğin engellerinin olmadığı tarafların evlilik haklarına göre birlikteliklerini ispatlaması durumda geçerlilik kazanır. Norveç’li biriyle evlenmek için Türkiye’de zorla evlendirilmiş, eşcinsel olmanın verdiği zorlukları yaşamış veya akraba evliliğine zorunlu kılınmış kişilerin boşanmadan Norveç’te evlenmeleri için İnsan hakları çerçevesinde iltica hakkıyla birlikte evlenmeleri kabul edilmektedir. Evlilik işlemlerinin gerçekleşmesi için önce Türkiye’den vize alınması şartı vardır.

Norveç evlilik vize başvurusu; Konsolosluk üzerinden yapılacak olan başvuru işlemlerinde, tarafların evlilik vizesi ile Norveç’te buluşması ve bulundukları bölgenin prosedürüne göre işlemleri başlatması gerekmektedir. Vize başvurusu evresinde gerekli olan evraklar;

  • 10 yıl içinde çıkarılmış gri, yeşil, siyah veya bordo pasaport
  • Pasaportun en az 2 sayfasının boş olması
  • Tam vukuatlu nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı aslıyla, fotokopisi
  • Arka fonu beyaz 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Norveç’te evlenecek kişinin mali durumunun ispatlanması
  • Norveç’te evlenilecek kişinin ikamet adresi
  • Gidiş uçak bileti rezervasyonu
  • İlişkinin ispatlanması için karşı tarafın göndereceği onay belgesi

Norveç’te evlenmek için ilk aşamadır. Vize başvurusu yapıldıktan sonra tarafların 30 ay boyunca aynı evde ikamet ettiklerini ispatlaması ve evliliklerinin kağıt üzerinde olmayacağını kanıtlayacakları mülakat işlemleri de bulunmaktadır. Mülakatta tarafların birbirini ne kadar tanıdığı ve evliliğin her iki tarafında kendi rızasıyla gerçekleştiği kanıtlanmalıdır.

Norveç Vatandaşı İle Evlenmek

Norveç vatandaşı ile evlenmek için kayıtlı partnerlik veya evlilik vizesi için gerekli olan işlemlerin vize başvurusu yapıldıktan sonra tarafların bulundukları bölgenin belediyesine başvuru yapmasıyla devam edecektir. Vize başvurusu işlemlerinden sonra eşcinsel partnerler olması veya heteroseksüel olmaları durumu Norveç için geçerli evlilik yasaları arasında bulunmaktadır. İki bireyin kendi rızalarıyla evlenmesi durumunda karşı tarafa hemen vatandaşlık verilmemektedir.

Schengen sözleşmesi gereğince taraflardan Türkiye asılı olan kişinin en az 5 yıl Norveç’te ikamet etmesi ve Norveç’li vatandaş ile evliliğini sürdürmesi şartları bu bulunur.

Çiftin aynı evde yaşaması ve birlikteliğinin devamlılık gösterdiğini ispatlaması da göçmen dairesine yılın belirli zamanlarında gitmeleri sonucunda kanıtlanmaktadır.

Turist Vizesi ile Norveç’te Evlilik

Turist vizesi ile Norveç’e giderek, orada birliktelik kurmak ve evlenmek kolay bir süreç değildir. Ancak Turist vizesi ile Norveç’te evlilik işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Bunun için iki tarafında uzun süreli birlikteliğini kanıtlaması şartı bulunmaktadır. Norveç’te evlenmek için kişilerin aynı zamanda aile birleşimi vizesine de başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.

Norveç aile birleşimi vizesi; Aile birleşimi vizesi için sunulan prosedürde, öncellikle tarafların her ikisinin de maddi durumunu Norveç yasal düzenlemelerine göre ayarlaması gerekmektedir. Vize başvurusu sırasında aile birleşimi için gerekli koşullar arasında yıllık gelir ve ikamet edilecek adresin koşulları vardır. Bir çocuğu olan çiftin aile birleşimi için en az 2+ 1 evde kalması şartı da aile birleşimi için geçerlidir.

Norveç Evlilik Vizesi

Norveç evlilik vizesi işlemleri için konsolosluğa başvuru yapılması ve eksiksiz evrak listesinin hazırlanması şartı bulunur. Evlilik vizesi ile Norveç’çe giden Türkiye’li vatandaşın partneriyle birlikte belediye üzerinden izin alarak evlilik prosedürünü eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Vize işlemleri için rezervasyon ve sağlık sigortası teminatının da bulunması şartı vardır.

Norveç’te Düğün

Norveç’te evlenmek için prosedür aynı zamanda tarafların Norveç yasalarına göre tören yapmasını gerektirmektedir. Norveç’te düğün yapmak için Türkiye’de bulunan aile bireylerini çağırabilirsiniz. Vize başvurusu işlemlerini davetiye göndererek, Norveç’te evlilik törenin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Düğün davetiyesi, aile bireylerine ve arkadaşlara gönderilerek aile veya arkadaş ziyareti olarak vize alınabilmektedir.

Vize Bilgi Bankası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×