Yunanistan Aile Birleşimi: Başvuru (2023)

Aile birleşimi vizesi almak istiyorsanız öncelikle evli olmanız gerekmektedir. Yunanistan Konsolosluklarında ülkedeki mevzuata uygun olmasından dolayı sadece Türk vatandaşları arasında nikah işlemleri gerçekleştirmektedir.

Yunanistan Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

Çiftlerden biri çifte vatandaş ise Konsolosluk evlenme işlemi gerçekleştiremez. Başkonsolosluk nikahı sadece Başkonsolosluk binası içinde kıyar.

Yunanistan vize veriyor mu?

Evet, pasaport türü fark etmeksizin herkes başvuru yapmakla yükümlüdür.

Yunanistan vize ücreti ne kadar?

Yunanistan vize ücreti 80€’dur.

Yunanistan vize başvuruları ne zaman başlıyor?

Seyahat tarihine bağlı olarak kişilerin vize sürecini ayarlamaları kişilerin yararına olacaktır.
Yunanistan Aile Birleşimi: Başvuru (2021)
Yunanistan Aile Birleşimi: Başvuru

Yunanistan’da evlenmek isteyen vatandaşlar Türkiye’de bulunan Yunan Konsolosluğuna şahsen başvuru yapmalıdır. Bu başvuruda;

  • Her iki dilde yazılmış doğum kayıt belgesi.
  • Çiftlerin bekar olduğunu ve evlenmelerine sakınca olmayan belgeyi Yunanca beyan etmeleri gerekmektedir. Bu belgeler Türkiye’de de hazırlanabilir ancak Yunanistan Türkiye Başkonsolosluğu’ndan alınmış belgeyi istemektedir.
  • Türkiye’den temin edilen doğum belgesi için Üzerinde Türkiye’de ki kaymakamlık ve ve Valilikten alınabilen Apostil Kaşesi istemektedir.Bu belge Yunanistan’daki Türkiye Başkonsolosluğu’ndan alınacaksa Apostil kaşe istememektedir.

Apostil Belge Nedir?

Apostil Belge Nedir

Noterden onaylı belgenin yabancı ülkelerde alakalı kurumdan ve yasal olduğunu kanıtlayan belgedir. Yurt dışına hangi sebeple olursa olsun hangi evrak getirilirse getirilsin apostil belge olması gerekir.

Alınan belgeler tercüme edildiğinde örneğin diploma gibi yeminli tercüman tarafın tarafından tarafından imzalandıktan sonra apostil kaşe vurulması gerekir. Uluslararası çalışan hukuk büroları birbirlerine gönderdikleri belgelerde Apostil kullanmak zorundadırlar. Bu belgeye resmiyet kazandırır.

Apostil belge başlığı

“Apostille (Convention de La Haye du 5 Octobre 1961)” şeklinde yazılması gerekmektedir.

5 EKİM 1961 yılında yapılan Lahey anlaşması ile ülkeler arası evrak dolaşımı bu anlaşma sonrasında apostil gerekliliği vermiştir.

Apostil Belge Nasıl Çıkarılır ?

Apostil Belge Nasıl Çıkarılır

  • Apostil Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından verilir. Apostil edilmiş belge aynı zamanda evrağın gideceği ülkenin elçiliği tarafından da onay alması gerekir.
  • Noter tasdikli belge sadece noter olan kaymakamlıktan alınır. Yeminli tercümanın çevirisi sonrası kaymakamlık tarafından apostil edilen belge gidecek ülkenin konsolosluğuna iletilir.

Apostil belge hazırlığı bütün ülkelerde aynıdır. Kaymakamlıklar apostil belgesi için herhangi bir ücret istemez. Yalnız tercümeyi yapan kişiler ve noter işlemlerini gerçekleştiren kişiler ücret istemektedir.

Apostil Gerektiren Evraklar;

  • Medeni durumu gösteren belgeler.
  • Doğum belgeleri.
  • Vekaletnameler ve muvafakatnameler.
  • Evlilik cüzdanları.
  • Eğitim belgeleri (lise, üniversite diplomaları vs.)
  • Evlenme ehliyeti.

Apostil Mührü İçindeki Bilgiler;

  • Belgenin numarası bilgileri bulunmalıdır.
  • Evrakı imzalayan kişinin sıfatı ve imzası.
  • Evrakın menşei bulunduğu ülke.
  • Belgelendirmenin tarihi.
  • İmzasız evraklar durumunda mührü koyan makamın adı.
  • Belgeyi tanzim eden makam, makamın mührü ve imzası.
  • Belgelendirmenin yapıldığı yer.

Apostil Zorunluluğu Bulunan Evraklar;

  • Sağlık Raporu: Sağlık müdürlüğünden alınmış.
  • Ticari Evraklar: Ticaret odası ve Sanayi Odasından alınmış.
  • Eğitim Belgeleri: Yüksek öğretim, üniversite tarafından alınmış diplomalar.
  • Nüfus Müdürlüğü Evrakları: Nüfus müdürlüğünden.
Yunanistan vize başvurusu yapmak ve hızlı bir şekilde randevu almak için >> vizerandevu.com/yunanistan-vizesi adresini kontrol ediniz ve bize ulaşınız.

Yunanistan Aile Birleşimi

Yunanistan aile birleşimi vizesi, Yunanistan’da bulunan eş ya da çocukların yanına yerleşmek için alınan bir vize türüdür. D kategorisinde bulunan uzun süreli vize tipine dahildir.

Yunan Vatandaşı İle Evlenmek

Yunan vatandaşı olan biri ile evlendiğinizde siz de otomatik olarak Yunan vatandaşlık hakkı kazanırsınız. Ayrıca bu kişi ile hangi ülkede evlenirseniz evlenin, resmi evraklar dahilinde evliliğiniz her yerde geçerli sayılacaktır.

Yunanistan’da Evlilik Yolu İle Oturum İzni Almak

Vatandaşlık ve oturma izinlerinde en sık kullanılan yöntem evliliktir. Kişilere bu yöntemle 5 yılı kapsayacak bir süre dahilinde oturma izni verilir. Bu sürenin sonunda oturma izni yenilecek ise o zaman izin bitmeden önce, evliliğin devam ettiğini gösteren bir belge ile yeniden oturma izni alınabilmektedir. Ayrıca oturma izni sayesinde, kişilere çalışma izni de verilmiş olur.

Yunan Vatandaşı İle Türkiye’de Evlilik

Yunan Vatandaşı olan biri ile Türkiye’de evlilik gerçekleştirilecekse bunun için Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve Ekümenik Patrikhanesine bağlı bir kilisede bu tören gerçekleştirilebilir. Nikah sonunda bu evliliğin geçerli olduğuna dair bu kiliseden bir evlilik belgesi alınmaıs gerekmektedir.

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bu vizenin sonuçlanması yaklaşık olarak 3 ayı bulabilmektedir. Ancak yoğunluklar göz önünde bulundurulduğunda daha uzun ya da daha kısa süreçlerde de açıklanma durumu söz konusudur.

Yunanistan Vizesi Kolay Alınır mı?

Evet, eğer ülkenin sizden talep ettiği evrakları eksiksiz ve hatasız bir şekilde teslim etmiş ve aranılan özellikleri de taşıyor iseniz o zaman Yunanistan vizesi sonucunuz olumlu olacaktır. Bu bağlamda Yunanistan vizesi almak kolaydır.

Yunanistan Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Yunanistan aile birleşimi başvurusu için Yunanistan başvuru merkezleri görevlendirilmiştir. Başvurularınızı bu merkezlere yapabilirsiniz.

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Ücretli mi?

Evet bu vize türünde de tıpkı diğer vize türlerinde olduğu gibi vize harç bedeli talep edilmektedir.

Yunanistan Evlilik Vizesi

Yunanistan evlilik vizesi aslında aile birleşimi vizesi anlamına gelmektedir. Eğer Yunanistan’da bulunan biri ile evlenmiş ve bu ülkeye uzun süreli kalmak için seyahat etmek istiyorsanız o zaman aile birleşimi için vize almanız gerekmektedir.

Yunanistan’da Evlilik Yolu İle Oturum İzni Almak

Yunan vatandaşı olan biri ile evlilik yaptığınızda Yunan vatandaşı olma hakkı kazanırsınız. Bu hak ile birlikte bir Yunan vatandaşının sahip olduğu tüm haklara siz de sahip olursunuz. Bunun içerisine oturma izni de dahildir. Vatandaşlık başbvuru kabul edilmeden, evlilik durumu gerçekleştiği için de oturma izni verilmektedir.

Yunanistan Aile Vizesi Harç Bedeli Var mı?

Evet, eğer Yunanistan için aile birleşimi vizesi almak istiyorsanız o zaman devletin belirlediği miktardaki vize harç bedelini ödemek zorundasınız.

Yunanistan Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×